Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Έρωτας και Αιγαίο: Η ΟΛΚΕ για τη χρήση του όρου 'ΛΕΣΒΙΑ'

ΜυτιλήνηΗ λεσβοφοβία βλάπτει, όχι οι λέξεις!

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών από τις Κοκκώνη Κουβαλάκη, Μαρία Ρόδου και τον Δημήτριο Λάμπρου κατά του σωματείου μας, που αξιώνουν την παύση της χρήσης των ""εθνικών" τοπικών χαρακτηρισμών Λέσβιος, Λεσβία, Λέσβια, Λέσβιο, Λεσβιακός -ή, ό". Ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης έχει οριστεί η 10η Ιουνίου 2008. Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να ονομαστεί Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας για να κάνει τις λεσβίες περισσότερο ορατές στην Ελληνική κοινωνία. Είναι ολοφάνερο ότι αναφερόμαστε σε γυναίκες με ομοερωτικό προσανατολισμό. Η λέξη λεσβία χρησιμοποιείται διεθνώς και επισήμως με τη συγκεκριμένη σημασία από το 1787 ως αντιδάνειο. Η έλλειψη ανοχής που εκφράζεται με την κίνηση αυτή συνιστά λεσβοφοβία. Αν οι ενάγουσες και ο ενάγων θεωρούν ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου "προκαλεί και προσβάλει το δικαίωμα της προσωπικότητας... καθώς ενέχει προσβολή της αξιοπρέπειας (τους)", αυτό οφείλεται στην ομοερωτοφοβία που συναντάται δυστυχώς σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι σε μία κοινωνία όπου καμία και κανένας πολίτης δεν θα ήταν Β' κατηγορίας εξ'αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του/της, κανείς λεκτικός προσδιορισμός δεν θα μπορούσε ούτε να προκαλέσει ούτε να προσβάλλει καμία και κανένα συμπολίτη μας.
 
Η ΕΠΟΧΗ, 11.05.08 

................................................................................................

Εν αναμονή της απόφασης για τον όρο "λεσβία"

 
Συζητήθηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας) από τρεις Λέσβιους, ενώ σήμερα κατατίθενται οι προτάσεις από τις δύο πλευρές. Η τελική δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε λίγες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Δημήτρης Λάμπρου και δύο γυναίκες από την Καλλονή, οι Μαρία Ρόδου και Κοκκώνη Κουβαλάκη, συνυπέγραψαν στα τέλη Απριλίου την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την απαγόρευση της χρήσης των λέξεων "λεσβία" και  με τρόπο που να προσδιορίζει την ταυτότητα των ομοφυλόφιλων γυναικών.

Από την πλευρά των αιτούντων κατέθεσε ο Ιωάννης Αχλώτας, ο οποίος υποστήριξε ότι "με τη χρήση του όρου από τις ομοφυλοφιλικές κοινότητες προσβάλλεται ο τόπος της καταγωγής και η προσωπικότητά τους". Όπως δήλωσε, γίνεται σύγχυση των όρων με αποτέλεσμα να γίνεται απίστευτος διασυρμός των γυναικών που κατάγονται από τη Λέσβο, οι οποίες, όπως είπε, δεν τολμούν να πουν τον τόπο καταγωγής τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο δικηγόρος του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης Θεμιστοκλής Κεφάλας, ο οποίος ανέφερε ότι "ανά τον κόσμο υπάρχουν κοινότητες λεσβίων καταγόμενων από την Μυτιλήνη και μέχρι στιγμής καμία δεν έχει θιγεί από την χρήση του όρου πλην των αιτούντων". Όπως είπε ο μάρτυρας, σε όλο το νησί επικρατεί η άποψη ότι η σημερινή αίτηση είναι άνευ ουσίας και έχει γελοιοποιήσει διεθνώς τη Μυτιλήνη. Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι ο όρος χρησιμοποιείται για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες εδώ και 300 χρόνια.

Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας τα μέλη της ΟΛΚΕ Ευαγγελία Βλάμη και Γρηγόρης Βαλιανάτος, επέκριναν την κίνηση των τριών κατοίκων. Όπως είπε η κ. Βλάμη, καμία λεσβία δεν προσβάλλει καμία γυναίκα που κατάγεται από τη Λέσβο. Τόνισε επίσης ότι "το αίτημα είναι άκαιρο, έχει πολιτική σκοπιμότητα και κρύβει ρατσιστική διάθεση". Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο όρος τιμά το νησί διότι αναφέρεται σε μία κορυφαία ποιήτρια, που ύμνησε τον έρωτα των γυναικών.

Σημειωτέον ότι την χθεσινή συζήτηση κάλυψαν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ιστορία προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

----------------------------------
AIOΛIKA NEA, 11.06.2008Σημείωση 20ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Μυτιλήνη
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Μυτιλήνη:
Ανεμογεννήτρια στο αιολικό πάρκο Μυτιλήνης έσπασε του Στρατή Μπαλάσκα


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Η ΟΛΚΕ για τη χρήση του όρου 'ΛΕΣΒΙΑ'" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.39 Δευτερόλεπτα