Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Έρωτας και Αιγαίο: Παιχνίδια ενηλίκων, της Ειρήνης Χειρδάρη

ΝησιάΌ,τι πρέπει να γνωρίζετε για δονητές και άλλα sex toys τελευταίας τεχνολογίας.

Ο πρώτος δονητής σχεδιάστηκε στην βικτoριανή εποχή και ήταν ιατρικό εργαλείο. Εφευρέθηκε για το «ιατρικό μασάζ» που απαιτούσε η θεραπεία της γυναικείας υστερίας. Η «υστερία», στην Encyclopaedia of Sex Practice, που εκδόθηκε στο Λονδίνο του 1938 από το Norman Hair, περιγράφεται ως «μια σοβαρή διαταραχή και μια φυσική ψυχολογική αντίδραση της μη ικανοποίησης της σεξουαλικής επιθυμίας». Eφόσον, λοιπόν, οι γυναίκες τότε δεν έκαναν σεξ πριν από το γάμο και εφόσον ο αυνανισμός θεωρούνταν ότι τυφλώνει, προκαλεί επιληψία και... νανισμό (!), λογικό ήταν να υστεριάζουν. Κάποια από τα συμπτώματα της «υστερίας»  που αναφέρει η Encyclopaedia είναι οι σπασμοί, οι  ημικρανίες, η ακατάσχετη αιμορραγία ή εξασθενημένη περίοδος. Η θεραπεία, το «ιατρικό μασάζ», φυσικά ήταν αυνανισμός. Προφανώς μόνο oι γιατροί ήξεραν τότε πώς να τον κάνουν χωρίς να προκαλέσει... τύφλωση. Kαι για να μην πιάνεται το χέρι των γιατρών που είχαν να θεραπεύσουν τόσες γυναίκες, κατασκευάστηκε ο πρώτος δονητής.

Οι αρχαίες Ελληνίδες, ωστόσο, πολύ λιγότερο καταπιεσμένες σεξουαλικά απ' τις βικτοριανές Αγγλίδες, χρησιμοποιούσαν τους «ολίσβους» καθαρά για την ικανοποίησή τους. Ήταν ομοιώματα πέους, από δέρμα ζώων, χωρίς δόνηση. Σίγουρα, κανείς στο παρελθόν δεν θα μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη που θα είχε ο όλισβος ή εκείνο το ιατρικό εργαλείο για μασάζ. Ούτε επίσης ότι θα γινόταν το νούμερο ένα sex toy των ζευγαριών. Και μια που το έφερε η κουβέντα, εσείς ξέρετε ποια παιχνίδια να επιλέξετε για να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή, ή θα χωθείτε σε ράφια με παλαιολιθικά αντικείμενα για σεξ;

// Ο πιο μοντέρνος δονητής αυτή τη στιγμή είναι ο δονητής με τηλεκοντρόλ. Το οποίο τηλεκοντρόλ βγήκε για να το κρατάτε εσείς στα χέρια σας και όχι η φίλη σας -απόδειξη ότι το παιχνίδι είναι πια για δύο. Οι σύγχρονοι δονητές έχουν μέχρι και επτά διαφορετικά προγράμματα δόνησης. Τα πιο συνηθισμένα είναι το pulsation (στέλνει απλώς παλμούς στο σώμα της), το rollation (το «κεφάλι» του δονητή περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του) και το vibration (η κλασική δόνηση, σε διαφορετικές ταχύτητες). Τα προγράμματα των δονητών συνδυάζουν διαφορετικές δονήσεις μαζί, για να στείλουν τη φίλη σας με σιγουριά στον έβδομο ουρανό. Θα μου πείτε, «γιατί, εγώ δεν μπορώ να τη στείλω εκεί μόνος μου, χωρίς βοήθημα;» Εννοείται πως μπορείτε, αρκεί το πέος σας να έχει rollation... Εντάξει, απ' όσο ξέρω, δεν έχει καταγραφεί ακόμη περίπτωση γυναίκας που αντικατέστησε τον εραστή της με δονητή. Ένας άντρας αντικαθίσταται μόνο από άλλον άντρα. Αν όμως ο καινούργιος άντρας είναι πιο παιχνιδιάρης και ξέρει να χειρίζεται τα sex toys της, δίχως αμφιβολία αντικαθιστά πιο γρήγορα τον παλιό.

// Ο δονητής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως είναι ο «rabbit». Ονομάστηκε έτσι διότι, στην αρχική του μορφή, ένα μικρό κουνελάκι προεξείχε από τον κανονικό δονητή. Και τι έκανε το κουνέλι; Δονούνταν κι αυτό και ταυτόχρονα περιστρεφόταν γύρω από τον εαυτό του. Με αυτό τον τρόπο η γυναίκα έχει διπλή ικανοποίηση, από τον κόλπο και από την κλειτορίδα. Σήμερα ο μικρός αυτός δονητής, που προεξέχει από το πλάι του κανονικού δονητή, βγαίνει και σε άλλα σχήματα: δελφινιού, κάστορα, σκουληκιού, ή απλώς μικρού δονητή.

// Μερικές γυναίκες παραπονιούνται για την «πλαστική» αίσθηση του δονητή στον κόλπο τους. Αν πρόκειται να αγοράσετε δονητή για την φίλη σας, δώστε λίγα χρήματα παραπάνω και διαλέξτε έναν που να θυμίζει στην υφή αντρικό δέρμα. Υπάρχει μια σύγχυση στην αγορά, αυτή τη στιγμή, σχετικά με το ποιο υλικό μιμείται τέλεια το δέρμα, το UR3 ή το Cyberskin. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το ίδιο ακριβώς υλικό, από προσμείξεις σιλικόνης με άλλες ουσίες, που σκοπό έχουν να κάνουν τον δονητή (ή το ομοίωμα αιδοίου) να αποκτήσει στην αφή το «βελούδο» του ανθρώπινου δέρματος. Το υλικό αυτό έχει δώσει τα πιο ακριβή αντίγραφα γεννητικών οργάνων, αλλά, ανάλογα με το ποια εταιρεία βγάζει τον δονητή, παίρνει ένα από αυτά τα δύο διαφορετικά ονόματα. Πολλές γυναίκες προτιμούν δονητές πιστά αντίγραφα της πραγματικότητας (στο Ίντερνετ, μάλιστα, μπορείτε να παραγγείλετε από το sex shop «Scorpios» ομοιώματα αιδοίου και πέους γνωστών πορνοστάρ). Σε κάποιες άλλες βέβαια, αρέσουν μίνιμαλ και ντιζαϊνάτοι δονητές από απλή σιλικόνη, σε διάφορα χρώματα της μόδας. Η πιο μοντέρνα και καλαίσθητη εταιρεία στους φάνκι δονητές είναι η Fun Factory -ψάξτε την.

// Ένα άλλο πανάρχαιο sex toy, που έχει επίσης εξελιχθεί στην εποχή μας, είναι οι κινέζικες μπάλες. Οι Κινέζες δεν τις φορούσαν ποτέ δεμένες μεταξύ τους με σκοινί. Τις τοποθετούσαν στον κόλπο τους, σηκώνονταν όρθιες και προσπαθούσαν να τις συγκρατήσουν και να μην τους πέσουν. Οι κινέζικες μπάλες ήταν πάντα βαριές και μεταλλικές, εφόσον σκοπό είχαν να γυμνάσουν τους μύες του κόλπου. Κάθε έμπειρη ερωμένη ήξερε πολύ καλά, από τότε, ότι έπρεπε να κρατά γυμνασμένους αυτούς τους μύες. Διότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σφίγγει με δύναμη και να χαλαρώνει απότομα τους μύες του κόλπου της καθώς εσείς είστε μέσα της, δίνοντάς σας μεγαλύτερη ηδονή. Μπορείτε λοιπόν να βρείτε τις κλασικές, μεταλλικές και χωρίς σκοινί κινέζικες μπάλες για να τις κάνετε δώρο στη φίλη σας, αν αυτός είναι ο σκοπός σας, η γυμναστική του κόλπου της. Αν όμως θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε μαζί της στο κρεβάτι, διαλέξτε τις καινούργιες κινέζικες μπάλες. Είναι από σιλικόνη ή λάτεξ, σε διάφορα χρώματα, με δόνηση, και δεμένες δυο-δυο ή τρεις-τρεις μεταξύ τους, για να τις βάζετε και να τις βγάζετε εσείς από τον κόλπο της, τραβώντας αργά το σκοινί, για έξτρα διέγερση.

// Όλα τα sex toys δεν έχουν φτιαχτεί, φυσικά, μόνο για να ικανοποιήσουν το γυναικείο πληθυσμό. Έχει, φυσικά, και ο άντρας συμμετοχή στο... παιχνίδι. Στο κλασικό cock-ring, κατ' αρχάς, που έμπαινε στην βάση του πέους για να κρατήσει περισσότερη ώρα τη στύση, έχει πλέον μπει δόνηση, και για τη δική σας μεγαλύτερη ικανοποίηση. Υπάρχουν και cock-rings με ειδικές θέσεις για τους όρχεις και επιπλέον δόνηση σε αυτό το σημείο. Οι καινούργιες «προεκτάσεις πέους» έχουν πλέον επίσης δόνηση. Τοποθετώντας τες στην άκρη του πέους σας εκείνη αφενός καταλαβαίνει το μεγαλύτερο μέγεθος, την ανάγλυφη επιφάνεια και τη δόνηση στον κόλπο της, κι εσείς, απ' τη μεριά σας, καταλαβαίνετε τη δόνηση στο «κεφαλάκι» του πέους.

// Το «αυγό» τοποθετείται στον κόλπο της την ώρα που είστε στα προκαταρκτικά. Δονείται, κι εκείνη διεγείρεται. Φυσικά υπάρχει και αυγό με τηλεκοντρόλ. Μπορεί να το έχετε γενικά τοποθετημένο στον κόλπο της φίλης σας, όλη μέρα. Μόλις δείτε ότι ακόμη είναι στο σαλόνι και διαβάζει, πατάτε απλώς το «on» για να της θυμήσετε ότι πρέπει να έρθει στο υπνοδωμάτιο, τώρα.
Σίγουρα θα βρείτε χίλια δυο αντικείμενα στα sex shops. Μεγάλη πέραση τελευταία έχουν οι πολυθρόνες με «bondage», δεσίματα δηλαδή για τα χέρια και τα πόδια και ενσωματωμένο δονητή. Ή το «κομπρεσέρ», όπως λέγεται, που μοιάζει με αληθινό κομπρεσέρ, μόνο που η μύτη του καταλήγει σε ομοίωμα πέους. Αυτό το μηχάνημα πιάνει απίστευτες ταχύτητες, για να χαρίσει πολλαπλούς οργασμούς. Αν όμως η φίλη σας δεν ξέρει από εξελιγμένα sex toys, πιθανόν να έχει καρδιακή προσβολή αντί για οργασμό. Δεν χρειάζεται, βεβαίως, να τα δοκιμάσετε όλα αυτά. Παρά μόνο ό,τι πιστεύετε πως ταιριάζει σε σας, στη φίλη σας και στην αισθητική του σεξ σας.

// Το bondage, το δέσιμο,  είναι το παιχνίδι που θέλουν να δοκιμάσουν οι περισσότεροι. Σίγουρα, μπορείτε μια χαρά να δέσετε τη φίλη σας με φουλάρια που σας βρίσκονται στο σπίτι, έχει πιο πλάκα όμως να το κάνετε «επαγγελματικά». Προτιμήστε τη γιαπωνέζικη τεχνική. Θα βρείτε ειδικά σχοινιά σε διάφορα χρώματα και φωτογραφίες στο κουτί τους για το πώς να κάνετε το γιαπωνέζικο τρόπο δεσίματος. Φυσικά, υπάρχουν επίσης οι αυτοκόλλητες ταινίες σε διάφορα χρώματα και οι κλασικές χειροπέδες (με γούνα και άνιμαλ πριντ είναι προτιμότερες όταν πρόκειται για δώρο σε γυναίκα).

// Στην τέχνη του πυγοραπίσματος έχει κάτι αλλάξει στις μέρες μας. Το μαστίγιο δεν είναι καθόλου στη μόδα πια, οπότε μην το πάρετε για τη φίλη σας. Στη μόδα είναι το καμτσίκι. Διότι είναι πολύ πιο εύχρηστο (είχαν συμβεί ατυχήματα στο παρελθόν, ειδικά με τα μακριά, αφρικανικά μαστίγια) κι επίσης θεωρείται πιο σικ. Γι' αυτό και οι εταιρείες το βγάζουν πλέον με βελούδο, διαμαντάκια και ψεύτικα σμαράγδια στη λαβή του, για να αρέσει στο γυναικείο πληθυσμό. Προσοχή όμως: δεν χρειάζεται να εξηγήσετε στη φίλη σας από τι είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένα τα καμτσίκια (από το δέρμα του πέους του βοδιού -λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η μαύρη αλήθεια). Γενικά δεν χρειάζεται να λέτε πολλά πολλά και να αναλύετε. Απλώς να της κάνετε πού και πού μερικά δωράκια, έτσι για να μη βαριέται...
 
(πηγή: STATUS, 13 Απριλίου 2007)
.......................................................................................

(ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ)

ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Εσώρουχα με αστείες φατσούλες, πονηρά Τ-shirts και εσώρουχα απο ζάχαρη για άνδρες και γυναίκες.

   Babydoll - Neglize - Kimono
Αισθησιακά σύνολα για γυναίκες που τις αρέσει να ξεσηκώνουν την φαντασία των απρόοπτων επισκεπτών 
 
  Δερμάτινα
Για προχωρημένες και προχωρημένους 

   Καλσόν-Zαρτιέρες
Κάλτσες, καλσόν, ζαρτιέρες σε σχέδια και χρώματα, που διεγείρουν με την πρώτη ματιά

   Σέξυ Ιδέες
Στολή Νοσοκόμας, Καμαριέρας, Στρίπερ...
 
Ανδρικά και γυναικεία εσώρουχα απο Latex.
Αξεσουάρ συντήρησης.
 

String - Pants

Kόκκινο Bινίλ στρίνγκ, με δόνηση και remote control
Ηδονή απο απόσταση!
  
Δανδελωτό pants εισαγωγής, σε μαύρο χρώμα.

Strass-Rio-String στρίνγκ με στρασάκια.

Pants εισαγωγής, στο κόκκινο της φωτιάς με ασημί στρασάκια στην ύφανση!

Στρινγκάκι απο βινίλ, με διχτάκι εμπρός και κορδονάκι πίσω.

Στρίνγκ εισαγωγής με άνοιγμα κάτω.

Στρινγκάκι απο βινίλ με κορδονάκι πίσω.

Διάφανο καυτό σορτσάκι-εσώρουχο.

Στρίνγκ άσπρο, με χρυσαφί αλυσίδα.

Στρίνγκ μαύρο, με χρυσαφί αλυσίδα.

Σέτ με τρία στρινγάκια σε διαφορετικά χρώματα, εισαγωγής.

" Tanga " εισαγωγής με άνοιγμα κάτω.

 

ΠAΠOYTΣIA

Διάφανο πέδιλο 14 cm με χρυσαφί λουράκια και στρασάκια.

Διάφανο πέδιλο 14cm με ασημί λουλούδια.

Διάφανο πέδιλο 14 cm με χρωματιστά λουράκια και στρασάκια.

Δερμάτινη γόβα στιλέτο με τακούνι 12cm.


Κόκκινες γυαλιστερές γόβες στιλέτο, με τακούνι 10cm.

Μαύρες γυαλιστερές! γόβες στιλέτο, με τακούνι 10cm.

Πέδιλο-παντόφλα-στο Κόκκινο της Φωτιάς -διάφανο και προκλητικό

Ασημί πέδιλο 14cm με στράς λεπτομέρια και κρίκους.

Λουστρίν κοντό μποτάκι 16cm με σειρά απο πέρλες.

Ασημί πέδιλο 11cm με στρασάκια

Διάφανο πέδιλο 16cm με μαύρα λουράκια και στράς σκόνη.

Πέδιλο 14cm στο Κόκκινο της Φωτιάς με στράς λεπτομέρεια.

 

ΔΟΝΗΤΕΣ
 
Erotik Set "Blue Fantasy" 5 τεμ.

"Fliper Finger Toy " αδιάβροχος δάκτυλος ηδονής 7cm με τρελή δόνηση.


"Emotion " σετ με 4 σφιχτήρες και δόνηση.
 
Δονητής υψηλών ταχυτήτων με περιστροφική κίνηση, 6 διαφορετικές δονήσεις και έξτρα κλειτοριδική δόνηση

Δονητής Αδιάβροχος 17cm.

Δονητής "Sex-Maniac" 19,5cm.

Δονητής Hightech 19cm.

Σφιχτήρας απο μαλακό GEL.

   Cock Swellers
Σφιχτήρας στύσης.
 
  Plug + Play
Αξεσουάρ Αυνανισμού με δόνηση.

   Jelly Vibrator
Δονητής " Jelly " 15cm σε δύο χρώματα.
 
  Jelly Vibrator
Δονητής "Jelly " 17cm .

   Cactus
Δονητής απο 100% υποαλλεργική σιλικόνη, με μήκος 18cm και δοντάκια.
 
  Cool Grooves
Αδιάβροχος δονητής 23cm με ραβδώσεις.

   Βuzz Bunny
Βεντούζα κλειτορίδας απο μαλακό τζέλ σε δύο χρώματα.
 
  Finger Dolphin
" Finger Dolphin " αδιάβροχος δάκτυλος ηδονής 11cm με τρελή δόνηση.

" Temptation Opal " λεπτός δονητής-σφήνα με τρελλή δόνηση.. 
 
  Βludolphin
Αδιάβροχος δονητής " G-Spot " 15cm.

" Midnight Blue Set " σετ ερωτικών αξεσουάρ 9τεμ. απο φανταστικό υλικό.

  Wonder
Πεοενισχυτής με ραβδώσεις και δοντάκια σε δύο χρώματα.

   Finger vibe
Finger vibe 8cm δάκτυλος ηδονής με λέπια!Τιμή:18,00 Ευρω.
 
  Bendables
Μίνι δονητής -σφήνα 13cm με ραχοκοκαλιά και δοντάκια που τρελλαίνουν.

   Μini Dolphin
Mίνι αδιάβροχος δονητής με μήκος 8cm
 
  Double Dolphin
Διπλός αδιάβροχος δονητής με συνολικό μήκος 25cm.

" Crystal Cox " διπλός δονητής αδιάβροχος με δόνηση.
 
  Two Finger
Διπλός δονητής 23cm που λόγω κατασκευής, θεωρείται ιδανικός στον εντοπισμό του σημείου G της κάθε γυναίκας..

Azzurro σετ κλειτοριδικής και όχι μόνο... διέγερσης
 
Silicone Dolphin, σφιχτήρας με δόνηση.

Aξεσουάρ κλειτοριδικού μασάζ με τέσσερα ανταλακτικά.
 
  Drillo
Δονητής 20cm, με μαλακές ραβδώσεις.

   Nature Skin Colours Dolphin
Δονητής G-Spot 21cm απο φανταστικά μαλακό υλικό νέας εποχής.
 

ΚΟΥΚΛΕΣ

  Ανδρικές
Kούκλες ποιότητας για μοναχικές στιγμές και όχι μόνο
  

 Γυναικείες
Ξανθές , Κοκκινομάλλες , Μαύρες , Ασιάτησες... περιμένουν για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις σου
 
  Transexual
Και Τραβεστί και Κούκλα

   Animal
Αγελαδίτσα , προβατάκι , γουρουνάκι , γαίδαρος
Φουσκωτά ζωάκια για χοντρές πλάκες
 

Andro-penis

To ιατροτεχνολογικό προϊόν της Andromedical για μεγένθυση πέους 3-4cm, πωλείται στα φαρμακεία της Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας.
Η αρχική του χρήση ήταν για μετεγχειρητικές νόσους του πέους και τη νόσο Peyronie, στη συνέχεια οι ειδικοί παρατήρησαν επιμήκυνση με σημαντικά οφέλη.
Επιτυχία έως 97,5%.
Σε πρακτικό βαλιτσάκι ,με βιβλίο και DVD οδηγιών χρήσης στα ελληνικά και όλα τα απαραίτητα ανταλακτικά.
Σε δύο τύπους:
1. Small size ( απευθύνεται σε άντρες με πέος μεγέθους μικρότερου των 10 εκατοστών σε στύση).
2.Normal size ( απευθύνεται σε άντρες με πέος μεγέθους μεγαλύτερου των 10 εκατοστών σε στύση.

?ντε και με τη νίκη!Σημείωση 20ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 2


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Παιχνίδια ενηλίκων, της Ειρήνης Χειρδάρη" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.05 Δευτερόλεπτα