Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Έρωτας και Αιγαίο: Ο Φαλλός

ΝησιάΕλάχιστα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο το "ισχυρό" φύλο βιώνει τις ερωτικές σχέσεις. Οι νέες επιστημονικές ανακαλύψεις μας δίνουν σπουδαίες απαντήσεις και υπόσχονται αποτελεσματικές λύσεις στις αντρικές σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Ο βασιλιάς του σεξ

Η σχέση των αντρών με το μόριό τους είναι θυελλώδης. Όσο κι αν οι "ιδιοκτήτες" τους νομίζουν ότι είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, εκείνο πολλές φορές εκδηλώνει τάσεις αυτονομίας και φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω - και τούμπαλιν! 
Ο τρόπος με τον οποίο το συμβολίζουμε και το ερμηνεύουμε μεταβάλλεται ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Η προσωπικότητα, η συμπεριφορά και η στάση ζωής ενός άντρα επηρεάζονται βαθιά από την ιδέα ότι έχει πέος. Μέχρι πρόσφατα ελάχιστες ήταν οι γνώσεις μας για τους βιοχημικούς μηχανισμούς που προκαλούν τη στύση. Μετά από χρόνια σιωπής, οι ερευνητές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι του αντρικού ερωτικού ερεθισμού. Έτσι διαπίστωσαν ότι ξεκινά από τον εγκέφαλο και απολήγει στα γεννητικά όργανα και αντίστροφα.


Το κέντρο του κόσμου

Ο "βασιλιάς" της αντρικής σεξουαλικότητας ήταν ανέκαθεν αντικείμενο θαυμασμού. Οι πρώτες βραχογραφίες με φαλλικά σύμβολα ανάγονται στα 10.000 χρόνια πριν. Σε πολλούς πολιτισμούς το αντρικό μόριο θεωρείται σύμβολο γονιμότητας, χαράς και καλοτυχίας. Στην αρχαία Φρυγία της Μικράς Ασίας τοποθετούσαν φαλλούς στους τάφους για να προστατεύουν τους νεκρούς. Η εγχάραξή τους στα τείχη μιας πόλης ή στην είσοδο μιας οικίας, όπως έκαναν στην αρχαία Θήρα, έδινε τα εχέγγυα προστασίας. Ως φυλακτό για το κακό μάτι ήταν πολύ συνηθισμένο κόσμημα ακόμα και για τα παιδιά. Η λατρεία του δεν οφείλεται μόνο στην αναπαραγωγική του λειτουργία αλλά απορρέει κι από το ότι κανένα ανθρώπινο όργανο δεν είναι σε θέση να μεταβάλει σε τόσο μεγάλο βαθμό και μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα τις διαστάσεις και τη σκληρότητά του.


Κάνει του κεφαλιού του...

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την αυτονομία του. Ο ιστορικός Ντέιβιντ Φρίντμαν στο βιβλίο του Του Κεφαλιού του: Μια Πολιτισμική Ιστορία του Πέους τονίζει ότι η βιομηχανία των στύσεων άλλαξε την αρχική φύση του πέους ως "απρόβλεπτου όντος". Το 16ο αιώνα ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είχε πει ότι "πολλές φορές ο άντρας θέλει να χρησιμοποιήσει το πέος, αλλά αυτό δε θέλει. Πολλές φορές αυτό θέλει, αλλά ο άντρας τού το απαγορεύει". Ο Φρίντμαν επισημαίνει ότι το αντρικό μόριο έκανε παλαιότερα του κεφαλιού του. Όχι πια. Η εποχή του Βιάγκρα εκπροσωπεί την ολοκληρωτική εργαλειοποίησή του. Όπως και να έχει, οι περισσότεροι άντρες αναπτύσσουν στενή σχέση με το μόριό τους κατά την εφηβική ηλικία.


Το μυστήριο του αυτοερωτισμού

Η θετική και αποενοχοποιημένη σχέση του ανθρώπου με το πέος άλλαξε με την επικράτηση του χριστιανισμού. Το μόριο δαιμονοποιήθηκε και κάθε επαφή μαζί του θεωρήθηκε κολάσιμη. Την εποχή της Αναγέννησης ο αυνανισμός θεωρήθηκε ασθένεια την οποία θεράπευαν με γύψο, βδέλλες, ηλεκτροσόκ, ακόμα και οξύ. Εντελώς διαφορετική ήταν η προσέγγιση των αρχαίων Αιγυπτίων, όταν ο θεός ?μμων Ρα αναφωνούσε: "Δημιούργησα μόνος μου όλο τον κόσμο. Η φούχτα μου έγινε γυναίκα μου".

Ο αυνανισμός θεωρείται ανεξήγητη συμπεριφορά γιατί σπαταλά σπέρμα. Αν ήταν απλώς μια κακή συνήθεια θα έπρεπε να έχει εκλείψει για καθαρά βιολογικούς λόγους λόγω της φυσικής επιλογής. Ένδειξη για την πιθανή λειτουργία του ίσως είναι το ότι τα αρσενικά που δεν εκσπερματώνουν μέσω συνουσίας ή αυνανισμού έχουν μετά από κάποια χρονική περίοδο νυχτερινές εκσπερματώσεις, τις ονειρώξεις. Ίσως το αποθηκευμένο σπέρμα και η παραγωγή των αντίστοιχων αδένων έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και με το πέρας της προθεσμίας λήξης παραμερίζονται, για να αντικατασταθούν από νέα και πιο ανταγωνιστικά σπερματοζωάρια.


?γχος για την επίδοση

Σήμερα οι περισσότεροι ταυτίζουν το μόριό τους με την αρσενική τους ταυτότητα, γι' αυτό με την παραμικρή ενόχληση ή αποτυχία οδηγούνται σε κρίση. "Αν κάτι πάει στραβά ο άντρας σπάνια κατηγορεί τη σύντροφό του. Ως ένα βαθμό, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο, θεωρεί ότι είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο στον ίδιο" εξηγεί ο δρ Κώστας Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος. Η τυπική ερώτηση για το πώς ήταν η ερωτική πράξη μπορεί να μην εκφράζεται πάντα ανοιχτά, στριφογυρίζει όμως στο μυαλό των περισσότερων αντρών, ειδικά στην αρχή μιας σχέσης. "Η προσοχή που δίνουν στις επιδόσεις τους οφείλεται στο ότι τις περισσότερες φορές η επιτυχία στο σεξ ταυτίζεται με την επιτυχία στη ζωή, καθώς και στο γεγονός ότι οι άντρες εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη σεξουαλική πράξη" επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινίδης. Σύμφωνα με βιολόγους, αυτή η συμπεριφορά έχει τις ρίζες της στην εξέλιξη. Ο άντρας δεν επιθυμεί η σύντροφός του να έχει άλλες πιο ικανοποιητικές περιπέτειες, για να είναι βέβαιος ότι οι απόγονοι θα είναι δικοί του.
 

Εκλεκτικό θηλυκό

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους επηρεάστηκε σημαντικά από τη σχέση του με τα αντρικά γεννητικά όργανα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η κοινωνική επιτυχία του αρσενικού ήταν στενά συνδεδεμένη με τον αριθμό των απογόνων του. Η Αμερικανίδα ανθρωπολόγος Μάξιν Στις Τζονστόουν θεωρεί ότι η όρθια στάση οφείλεται στην προσπάθεια των αντρών να επιδείξουν τα γεννητικά τους όργανα. Ο εξελικτικός ψυχολόγος Τζόφρεϊ Μίλερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι το ανθρώπινο πέος είναι πιο μακρύ, παχύ και ευαίσθητο από των πιθήκων επειδή έτσι το ήθελαν οι θηλυκές πρόγονοί μας. Από γενιά σε γενιά οι γυναίκες προτιμούσαν τους άντρες με το μεγαλύτερο πέος, γιατί τόσο η ελαστικότητα όσο και το μέγεθός του πρόσφεραν μεγαλύτερη ποικιλία στάσεων στο ζευγάρωμα. Οι μακρινές μας γιαγιάδες ήταν πολύ πιο πρόθυμες να ζευγαρώσουν με τα αρσενικά που τους πρόσφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση.
 

Το ιδανικό μέγεθος

Η ανατομική διαφορά με τα "ξαδέρφια" μας είναι εμφανής. Ο γορίλας διαθέτει πέος μόλις πέντε εκατοστών και ο χιμπατζής οχτώ. Το ανθρώπινο πέος, ειδικά το προεξέχον τμήμα του, φτάνει κατά μέσο όρο τα 13-16,5 εκατοστά σε στύση στους Καυκάσιους. Κατά κύριο λόγο αυτό που μας διαχωρίζει από τους προγόνους μας είναι η διάμετρός του, η οποία στον άνθρωπο ξεπερνά τα τέσσερα εκατοστά, ενώ στους πιθήκους είναι λεπτό σαν μολύβι. Ένα είναι βέβαιο: για τους άντρες δεν είναι ποτέ αρκετά μεγάλο... Η αγωνία τους οφείλεται στην αίσθηση που έχουν κατά τη σεξουαλική επαφή. Καθώς ο γυναικείος κόλπος είναι πολύ ελαστικός, έχουν διαρκώς το άγχος ότι δε θα καταφέρουν να τον "γεμίσουν".
 

Μαθήματα αρχιτεκτονικής

Τι θα συνέβαινε αν γινόταν πραγματικότητα το κρυφό όνειρο των αντρών να αποκτήσουν υπερμέγεθες μόριο; Μπορεί το θέαμα θα ήταν ερεθιστικό για κάποιες γυναίκες, όμως η διείσδυση δε θα ήταν και τόσο ευχάριστη λόγω των πιέσεων που θα δέχονταν οι σύνδεσμοι που συγκρατούν τη μήτρα στη λεκάνη. Επιπλέον η διάρκεια της στύσης εξαρτάται από τη σχέση μήκους-περιμέτρου. Το μόριο συμπεριφέρεται όπως μια κολόνα, αν είναι χαμηλή και χοντρή συγκρατεί μεγαλύτερο βάρος από κάποια άλλη που είναι μακριά και λεπτή. Η ισορροπημένη σχέση μήκους-πλάτους προφυλάσσει κι από το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας που προκαλείται με την ηλικία, καθώς μειώνεται η εσωτερική πίεση που ασκείται κατά τη διάρκεια της στύσης. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το σχετικά κοντό πέος μπορεί να προστατεύσει τον πολυπόθητο ανδρισμό.

(πηγή: FOCUS, 14 Ιανουαρίου 2005)
------------------------------------------------------
http://www.focusmag.gr/Σημείωση 20ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Ο Φαλλός" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα