Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Ευρυτανία: Έρχονται τα Αιολικά

ΝησιάΜε κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου
Υπέρ της κατασκευής του Αιολικού πάρκου στην Δομνίστα αποφάσισε τελικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Δευτέρα. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με 11 υπέρ, 8 κατά και 1 παρών.
Ο Νομάρχης Κώστας Κοντογεωργος στην πρόταση του προς τους συμβούλους τόνισε στην όποια απόφαση πάρουν να συνυπολογίσουν και επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Δομνιστας -πέρα από το θεσμοθετημένο 2%- από την εταιρία. Συνοπτικά τα αντισταθμιστικά οφέλη έχουν να κάνουν με την βελτίωση της βατότητας προς το "πανταβρέχει", την αγορά εκχιονιστικού μηχανήματος στον Δήμο, την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης δρόμου προς το μνημείο "Κοκκάλια", και άλλα, συνολικού ύψους περίπου 200 εκατ. δρχ. Επίσης τόνισε ότι στο αιολικό θα υπάρξουν 15 μόνιμες θέσεις εργασίας, και τα έσοδα του Δήμου από το 2% θα είναι περίπου τα 75 εκατ. Δρχ κάθε χρόνο.

Στην αίθουσα του συμβουλίου, παρόντες ήταν όλοι οι νομαρχιακοί σύμβουλοι -πλην του Αλκη Παπασπύρου-, και οι δήμαρχοι Δομνιστας κ Σταμάτης, Ποταμιάς κ. Ίβρος και Κτημενίων κ. Χαλκιάς. Επίσης παρόντες ήταν μερίδα πολιτών από την περιοχή της Δομνίστας και του Κρικέλλου οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή των Αιολικών.

Στην ψηφοφορία είχαμε εκπλήξεις από την πλευρά της πλειοψηφίας αφού δυο νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι Στέλιος Δημητρόπουλος και Κατερίνα Καλατζή ψηφίσαν “όχι”, κόντρα στην πρόταση του Νομάρχη για θετική ψήφο, ενώ από την πλευρά την μειοψηφίας ο κ Ευαγγελοδήμος ψήφισε “ναι” κόντρα στην άποψη της ομάδας του που ψήφισε όχι. Επίσης ο κ Λάγαρης απείχε από την ψηφοφορία εξηγώντας ότι "είμαι υπέρ του έργου αυτού αλλά δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο για την χρησιμότητα του".

Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι το θέμα που συζητήθηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο ήταν για την γνωμοδότηση επί της τροποποιημένης περιβαλλοντικής μελέτης για το αιολικό πάρκο στην θέση Καράβι - Αλογοβούνι ισχύος 23,4MW. Αυτό είναι το τρίτο κομμάτι του αιολικού πάρκου που πρόκειται να κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ Α.Ε στην περιοχή της Δομνίστας. Επισημαίνουμε ότι η εισήγηση της κ. Παπαδοπούλου, προϊσταμένης της πολεοδομίας, ήταν θετική αναλύοντας την τροποποιημένη μελέτη της εταιρίας. Επεκτάθηκε όμως και στα άλλα δυο αιολικά για τα οποία το νομαρχιακό συμβούλιο έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά από τον Μάρτιο του 2003. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι για τα άλλα δυο αιολικά δηλ Καστρί-Κοκκάλια, και Τύμπανο-Τρυπήρι, η απόφαση ήταν και πάλι κατά πλειοψηφία υπέρ ψηφίζοντας “ναι”, και ο κ Δημόπουλος, και ο κ Σκλαπάνης. Στα παραπάνω δεν ψηφίσαν οι Πεταρούδης, Παπαδήμα, Γεωργαλής, Κατσιφός διατυπώνοντας πρόταση αναβολής. Από αυτό φαίνεται ότι και αυτοί που προχθές ψηφίσαν στο συγκεκριμένο κομμάτι “όχι”, παλιότερα είχαν ψηφίσει “ναι” στα άλλα δύο. Επίσης να θυμίσουμε ότι υπήρχε και τέταρτη πρόταση κατασκευής αιολικού κοντά στην Ράχη Τυμφρηστού στα όρια του δήμου Καρπενησίου, όπου όμως εκεί σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο πήρε αρνητική απόφαση "αφουκραζόμενο την κοινή γνώμη" αφού και η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Καρπενησίου ήταν αρνητική.
Επεισοδιακή ήταν όμως η συνεδρίαση αφού συνέχεια διακοπτόταν η ροή της συζήτησης από μερίδα πολιτών του Κρικέλλου κυρίως, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το έργο αυτό. Δόθηκε όμως ο λόγος σε όλους. Τέλος εντύπωση προκάλεσε και η διακοπή της ζωντανής μετάδοσης από το ραδιόφωνο στην μέση περίπου της συζήτησης. Αυτό όμως έγινε διότι η συνεδρίαση κράτησε περισσότερο από τον συμφωνημένο χρόνο και έτσι το ραδιόφωνο συνέχισε το πρόγραμμα του διακόπτοντας την ζωντανή μετάδοση.

Οι τοποθετήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων για Αιολικά
Τοποθετήσεις
Ο Νομάρχης Ευρυτανίας θέτοντας υπ' όψιν του Συμβουλίου την πρότασή του, σχετικά με τη θετική γνωμοδότηση υπέρ του αιολικού πάρκου, συνόψισε τα αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή λέγοντας: "Πρώτον οι θέσεις εργασίας θα καλύπτονται κατά προτεραιότητα από το Δήμο Δομνίστας και σε περίπτωση έλλειψης τέτοιου προσωπικού από τους όμορους Δήμους και την Ευρυτανία γενικότερα. Δεύτερον θα γίνει παραχώρηση στο Δήμο Δομνίστας, εκχιονιστικού μηχανήματος και αλατιέρας για την συντήρηση όλου του οδικού δικτύου και την ανταπόκριση στα προβλήματά του αλλά και των όμορων δήμων και της Νομαρχίας. Τρίτον η ανάπλαση της πλατείας Κρικέλλου. Τέταρτον, η ασφαλτόστρωση του τμήματος του δρόμου από τον επαρχιακό μέχρι τα Κοκκάλια. Πέμπτον, θα γίνει κατασκευή τμημάτων αποχέτευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Σταύλων και ?μπλιανης και έκτο, σημαντική παρέμβαση στα τεχνικά και βελτιώσεις στο δρόμο που οδηγεί στη θέση "Πανταβρέχει".

Ο Νομαρχιακός σύμβουλος Στέλιος Δημητρόπουλος, εξηγώντας την αντίθεσή του με την γενικότερη στάση της παράταξής του στο θέμα των αιολικών είπε τα εξής:

Δημητρόπουλος: "Εγώ είμαι δάσκαλος και λίγα γνωρίζω για θέμα. Περισσότερα γνωρίζουν οι ειδικοί που βρίσκονται στα συμβούλια, τα υπουργεία κλπ. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμευμένη πάντα μέχρι το 2010 για παραγωγή του 20% της ηλεκτρικής ενέργειας από ήπιες μορφές ενέργειας, είτε πρόκειται για ηλιακή ενέργεια είτε για αιολικά πάρκα - έχει πει στους διάφορους ενδιαφερόμενους είτε αυτοί είναι αναπτυξιακές εταιρείες είτε ιδιώτες, "ψάξτε, βρέστε τους κατάλληλους χώρους". Έρχομαι εγώ λοιπόν και λέω: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει ναι στα αιολικά πάρκα. Από την άλλη μεριά - και γι' αυτό τοποθετούμαι έτσι ξεκάθαρα κομματικά και πολιτικά - την τελευταία στιγμή, στο παιχνίδι μπήκε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία με ομόφωνο ψήφισμά της, λέει όχι στα Αιολικά Πάρκα, διότι καταστρέφεται το περιβάλλον και τα λοιπά και τα λοιπά. Παράλληλα έρχεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαμπάνος, ο οποίος πηγαίνει με την Κίνηση Πολιτών στο ΥΠΕΧΩΔΕ διαμαρτυρόμενος για την καταστροφή που προκαλούν τα Αιολικά Πάρκα. Ερχόμαστε στη συνέχεια στην μειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της όπως φαίνεται κι αυτή διαφωνεί. Όλα αυτά μέχρις ενός σημείου είναι λογικά και μπορούν να εξηγηθούν. Δεν καταλαβαίνω όμως τη στάση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πει "ναι". Τη στιγμή μάλιστα που είμαστε απλοί γνωμοδότες. Μπορούμε να πούμε κάλλιστα ένα "όχι" κι αν η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και το θέλει, μπορεί να το κάνει. Εμείς τι μπορούμε να γνωρίζουμε από τις επιπτώσεις αυτές, τις οποίες τόσο καλά μας παρουσίασε η κ. Παπαδοπούλου. Προσπαθώντας λοιπόν να βρω μια λογική εξήγηση για όλα αυτά, βλέπω ότι δεν γίνεται φανερό γιατί να ψηφίσω υπέρ των Αιολικών Πάρκων. Εάν μπορέσουν και με πείσουν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας και ο κ. Νομάρχης, ευχαρίστως να το κάνω."

Η Κατερίνα Καλατζή, ήταν η δεύτερη από την πλευρά της πλειοψηφίας που καταψήφισε την πρόταση του Νομάρχη εξηγώντας ως εξής τη στάση της:

Καλατζή: "Είναι πολλά οι απόψεις οι οποίες έχουν χιλιοειπωθεί και συνέχεια επαναλαμβάνονται. Γι' αυτό και είναι πολύ δύσκολο να τα ζυγίσουμε αυτά τα πράγματα και να πάρουμε μια απόφαση με το χέρι στην καρδιά. Απ' όσα έχω ακούσει μέχρι σήμερα, έχω προβληματιστεί έντονα και έχω ταυτόχρονα στενοχωρηθεί. Δεν είναι εύκολο πράγμα να ερχόμαστε σε ρήξη με τους ανθρώπους και τους συναδέλφους μας. Οι προβληματισμοί μου, συνοψίζονται και έγκεινται στα εξής: Πρώτον στην ευαισθησία μου λόγω ειδικότητας σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος και διατάραξης αυτών και συγκεγκριμένα των δασών. Δεύτερον με προβλημάτισε η αντίδραση των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής πάρα πολύ έντονα. Οπωσδήποτε δεν είναι οι πέντε που παραβρίσκονται εδώ, είναι πολλοί περισσότεροι. Επίσης με προβλημάτισε η απόφαση των τοπικών συμβουλίων η οποία είναι αρνητική και έρχεται σε αντίφαση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία είναι θετική. Κάποιο ζήτημα λοιπόν προκύπτει από αυτό το πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, από τα ενεργά μέλη της μειοψηφίας, επέμενε και αυτή τη φορά στη θέση του που είναι ως γνωστόν θετική απέναντι στα αιολικά πάρκα αρνητική όμως απέναντι στη στάση της παράταξής του. Συγκεκριμένα δικαιολογώντας την ψήφο του καταφέρθηκε με έντονο τρόπο ενάντια σε όσους για διάφορους λόγους αντιδρούν λέγοντας:

Ευαγγελοδήμος: "Λόγοι ηθικής τάξης με κάνουν να καταδικάσω τη νοοτροπία, την οποία θεωρώ "φασιστική", και βάζω τη φράση σε εισαγωγικά, των ανθρώπων οι οποίοι ένα χρόνο μετά τις εκλογές, όταν δεν είχαν το πολιτικό σθένος να ασχοληθούν με τα κοινά, καλυπτόμενοι πίσω από ανύπαρκτους συλλόγους και φορείς, με οποιαδήποτε ονομασία, είτε καλυπτόμενοι με την επωνυμία "Κίνηση Πολιτών Ευρυτανίας". Δεν επιδίωξαν μόνο να εκφράσουν την άποψή τους, η οποία άλλωστε είναι σεβαστή στον καθένα μας, αλλά δεν δίστασαν να λασπολογήσουν και να αμαυρώσουν ονόματα.

Καταγγέλλουν εδώ μέσα ότι εγώ ο ίδιος τα "παίρνω" από την ΤΕΡΝΑ, όπως τα "παίρνει" ο Νομάρχης, όπως τα "παίρνει" ο Δήμαρχος, όπως θα τα "πάρει" και ο Λάγαρης. Το κακό είναι κύριοι σύμβουλοι, ότι αυτές οι κινήσεις πέρασαν σε "νύφες" και σε "σώγαμπρους". Νύφες του χωριού και σώγαμπροι είναι αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία, μαζί με κάποιους οι οποίοι αφού εγκατέλειψαν τον τόπο αυτόν, αφού εξασφάλισαν το μέλλον τους, αφού εξασφάλισαν τα προς το ζην, ήρθαν να "λύσουν" και τα δικά μας τα προβλήματα, οι οποίοι παραμένουμε σ' αυτόν τον τόπο, δώσαμε το είναι μας, επενδύσαμε σ' αυτόν τον τόπο, κρατήσαμε ζωντανό αυτόν τον τόπο.

Για να μην επεκταθώ περισσότερο θα πω ότι με καλύπτουν η βελτίωση της κατατεθείσας από την εταιρεία πρότασης, η ανανέωση της απόφασης που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία και η δεδομένη θέση μου ότι στηρίζω πάντα οτιδήποτε έχει σχέση με την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και τις αποφάσεις των τοπικών οργάνων, ιδιαίτερα των θεσμοθετημένων.

Εξάλλου δεν είδα καμία αντίδραση για τη διάνοιξη του δρόμου Βελούχι - Αγία Τριάδα, όπως και καμία αντίδραση από κανένα φορέα και κανένα ευαισθητοποιημένο πολίτη για οποιοδήποτε υδροηλεκτρικό έργο που έχει ξεκινήσει ή έχει ή πρόκειται να κατασκευαστεί. Για όλους αυτούς τους λόγους εμμένω στην προηγούμενη απόφασή μου".

Λαγαρης: Θέλω να πω ότι είμαι υπέρ αυτού του έργου. Πιστεύω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε αυτή την ευκαιρία ανάπτυξης. Όμως πρέπει να επισημαίνω ότι αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα του έργου αυτού.

Δηλώσεις
Κύριε Νομάρχα φαίνεται ότι η συζήτηση για τα Αιολικά Πάρκα έληξε. Θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια.
Νομάρχης:“Τελείωσε σήμερα μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε εδώ και δύο περίπου χρόνια. Αφού αναπτύχθηκε ένας έντονος διάλογος και ακούστηκαν όλες οι απόψεις, σε αλλεπάλληλες ημερίδες με τη συμμετοχή επιστημονικών παραγόντων και φορέων από όλη τη χώρα, αφού συνεκτιμήθηκαν όλες οι παράμετροι και αφού και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτικοί φορείς, δέχτηκαν τις παρατηρήσεις μας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γνωμοδότησε θετικά, για την ανάπτυξη μιας τέτοιας επένδυσης στο νομό.
Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε άλματα, να επιχειρούμε το καινούριο, γιατί δεν έχουμε περιθώρια για παραπέρα εγκατάλειψη του τόπου μας, παρά να δημιουργήσουμε πλούτο και νέες θέσεις εργασίας.
Εμείς δεν φοβόμαστε την εξέλιξη, δεν φοβόμαστε την πρόοδο, φοβόμαστε μόνο τις φωνές εκείνες που είναι δίγλωσσες και πολλές φορές παραπλανούν τους πολίτες. Ο χρόνος θα δείξει τα αποτελέσματα των αποφάσεών μας. Εμείς πάντως, σε όλη μας τη ζωή βρισκόμαστε εδώ στην Ευρυτανία, δίνουμε καθημερινά της μάχες μας, είμαστε γνωστοί για τους αγώνες μας και την αίσθηση του καθήκοντος που έχουμε και της αγάπης που έχουμε για τον τόπο. Πιστεύω ότι πράξαμε το καθήκον μας που απορρέει από τη συνείδησή μας, αλλά και από τη γνώση τόσων πολλών ετών.
Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά, ότι για τον νομό Ευρυτανίας, αυτή η ιστορία με τα Αιολικά Πάρκα και τις ήπιες μορφές ενέργειας, ξεκίνησε εδώ και δεκαπέντε χρόνια και είμαστε πεπεισμένοι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον τόπο. Φυσικά είναι δεκτές και οι αντιδράσεις ορισμένων που μιλούν για υποβάθμιση του τοπίου. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η οπτική αίσθηση που δίνει ένα τέτοιο αιολικό πάρκο είναι τελείως υποκειμενική.

Εξ άλλου είναι στο χέρι μας με τους μηχανισμούς ελέγχου που έχουμε να διασφαλίσουμε και να επιβάλλουμε τους περιβαλλοντολογικούς όρους που ψήφισε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Εξ άλλου εμείς έχουμε τη γνώση ότι σεβόμαστε και την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση η οποία με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε τη θετική γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Θα θέλαμε να μας πείτε αν η "αριθμητική" ψηφοφορία σας ικανοποίησε. Ποια είναι η γνώμη σας για τις δυο αρνητικές ψήφους της ομάδας σας;

Φυσικά και με ικανοποίησε δεδομένου ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι άκρως δημοκρατικό όργανο. Ποτέ στη ζωή μου δεν επιχείρησα να φιμώσω καμία φωνή. Δέχομαι την αντίθετη άποψη, ωστόσο όμως θα μου επιτρέψετε να πω, ότι δεν δέχομαι τα επιχειρήματα στα οποία στηρίχτηκαν οι απόψεις αυτές.

Δημόπουλος:Εγώ και η παράταξή μου έχουμε μια ξεκάθαρη θέση: Αυτό που πήραμε από τους γονείς μας και πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας είναι πρώτα απ' όλα το περιβάλλον και η ιστορία μας. Αν αρχίσουμε σιγά - σιγά να τα κόβουμε, δεν θα τους παραδώσουμε τίποτα. Το περιβάλλον είναι ο μόνος άξονας ανάπτυξης της Ευρυτανίας. Αν κάποιος νομίζει ότι θα έρθουν εργοστάσια εδώ, κάνει λάθος. Κατά συνέπεια πρέπει να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. ?ρα λοιπόν η παράταξή μου ήταν αντίθετη με τα Αιολικά Πάρκα και δυστυχώς εκφράζω και τον φόβο ότι το θέμα δεν τελείωσε εδώ. Ο Νομάρχης είναι έτοιμος να φέρει κι άλλα αιολικά πάρκα, δυστυχώς. Λυπούμαι πάρα πολύ και γι' αυτό δεν ψηφίσαμε.

Σταμάτης:Με συντριπτική πλειοψηφία το Νομαρχιακό Συμβούλιο απόψε, μας δικαίωσε στον αγώνα που κάνουμε κι έδωσε μια άλλη πνοή ανάπτυξης γι' αυτό τον τόπο. Θέλω να πω σε όλους ότι διάθεσή μας είναι να πάμε μπροστά, να δούμε το μέλλον μας, στηριγμένο πάνω σε υγιείς βάσεις. Εκείνο πάντως που μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι η θέση κάποιων "προοδευτικών" κατά τα άλλα νομαρχιακών συμβούλων, οι οποίοι ανήκουν και στο κυβερνόν κόμμα, και στα παρασκήνια δίνουν τη μάχη να μη γίνει καμιά επένδυση σε αυτόν τον νομό. Αυτούς θα τους κρίνει βέβαια η ιστορία, όπως η ιστορία θα κρίνει και εμάς. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι και εμείς -παρά τα όσα ακούγονται εις βάρος μας - αγαπάμε αυτόν τον τόπο και γι' αυτόν τον τόπο παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Ευχαριστώ το Νομάρχη Ευρυτανίας ο οποίος απέδειξε μέσα του πονάει τον τόπο και έχει αρκετά προοδευτικά στοιχεία καθώς και τον Δημήτρη Ευαγγελοδήμο για την στάση τους. Κάποιοι άνθρωποι που συνέχισαν απόψε και μέσα σ' αυτόν τον χώρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου να φωνασκούνε απόψε, είναι οι άνθρωποι που εδώ και ένα χρόνο δεν δέχονται καμία θέση επιστημονική ή κάποιου προοδευτικού ανθρώπου, επιμένουν σε μια αγκυλωμένη αίσθηση ότι αν παρατηθεί ένας τόπος, μπορεί και να προοδέψει. Εμείς βέβαια έχουμε μια διαφορετική αντίληψη. Χρειάζονται δηλαδή επενδύσεις, χρειάζονται άνθρωποι για να ζήσουν στους τόπους τους. Διότι χωρίς ανθρώπους δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών, κ. Τριανταφύλλου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δήλωσε:
"Παρ' όλο που με πιάνετε "εξ απήνης", μπορώ να πω ότι θα το σκεφθούμε και θα το συζητήσουμε. Εγώ δεν ενεργώ από μόνος μου ως εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών. Θα συζητήσουμε την εξέλιξη με τους 900 και πλέον υπογράφοντες και θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε, ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί. Όταν η εταιρεία πάρει την άδεια, και αν την πάρει, θα δούμε σε τι κινήσεις θα προβούμε. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο”.

πηγή: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ, 24 Σεπτεμβρίου 2003

 Σημείωση 5ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Νησιά

"Ευρυτανία: Έρχονται τα Αιολικά" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα