Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Γαλατάς Τροιζηνίας: Στη δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της νομιμότητας

Νησιά
«Η έναρξη των εργασιών εγκατάστασης ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ στα διοικητικά όρια του Δήμου Τροιζήνος και συγκεκριμένα στην οροσειρά των Αδερών έχει δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους των Δήμων Πόρου και Τροιζήνος, λόγω των συνεπειών στο Φυσικό και Ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής.

 Τασσόμαστε υπέρ της ανάπτυξης νέων και ήπιων τεχνολογιών, όπως τα Αιολικά Πάρκα, κατανοούμε τις οικονομικές, γεωπολιτικές και περιβαλλοντικές αναγκαιότητες που επιβάλλουν την παραγωγή αιολικής ενέργειας, όπως και άλλες δράσεις στην κατεύθυνση της ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, η οποία ορίζει αντικειμενικά το πλαίσιο και το μέτρο του συμβιβασμού ανάμεσα στο πεπερασμένο περιβάλλον και τη φιλοδοξία του σύγχρονου ανθρώπου για διαρκή και δίχως όρια οικονομική ανάπτυξη.
       Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για το πιθανό ενδεχόμενο αλλοίωσης του διαχρονικού περιβαλλοντικού και αξιακού χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής από την εγκατάσταση όχι ενός, αλλά πολλών Αιολικών Πάρκων. Αυτό συνάγεται:
Α) από τα επίσημα στοιχεία της Ρ.Α.Ε (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και συγκεκριμένα από το Αρχείο Αιτήσεων του Φορεά, με τελευταία ενημέρωση στις 2-6-05,όπου έχουμε αιτήσεις για 8 ακόμα Αιολικά Πάρκα,
Β)έχουμε μία πρώτη θετική γνωμοδότηση από την ΡΑΕ, για εγκατάσταση τρίτου Αιολικού Πάρκου στις 13-6-05,πρόκειται για αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΑΝΕΙΟΥ Α.Ε, συμφερόντων ΜΠΟΜΠΟΛΑ, και που αφορά σε Αιολικό Πάρκο στη θέση Ασπροβούνι, ισχύος 20MWκαι που θα αποτελείται από 20 περίπου ανεμογεννήτριες,
Γ) Ηδη από την 1-12-2000 η ΡΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την αύξηση του αριθμού των Αιολικών Πάρκων στη Νότιο Λακωνία και στην Τροιζηνία. Από αυτό συμπεραίνεται ότι οι προαναφερθείσες περιοχές θα σηκώσουν όλο το βάρος της εφαρμογής Αιολικής Ενέργειας στη Νότιο Χέρσα Ελλάδα.
    Όλα τα παραπάνω μας υποχρεώνουν να πάρουμε άμεσα πρακτικά μέτρα κατά της αλόγιστης ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων στο Όρος Αδέρες, όχι μόνο λόγω περιορισμένου χώρου και της άμεσης γειτνίασης αυτών προς τις μεγάλες οικιστικές ενότητες του Πόρου και του Γαλατά, αλλά και μικρότερων τέτοιων, όπως η Τροιζήνα, η οποία περιμένει ακόμη την πλήρη τουριστική αξιοποίηση της, την Καλλονή και την Δρυόπη, ΑΛΛΑ και γιατί θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον  τους.
    Επειδή η εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στην τοπική απασχόληση και στην τοπική ανάπτυξη, η ίδια η Δημοτική αρχή δηλώνει αδυναμία να διαπραγματευθεί με τις εταιρείες οποιοδήποτε ανταποδοτικό όφελος, το περίφημο δε Δημοτικό Τέλος κρίνεται αντισυνταγματικό με την απόφαση 611/04 του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας και παραπέμφθηκε η τύχη του στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου.
   Επειδή το όριο ζωής των ανεμογεννητριών δεν ξεπερνά τα 20-25 έτη αυτό που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές, αν αδιαφορήσουμε τώρα, θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο παληοσιδηρικών και ένα βουνό φορτωμένο με χιλιάδες τόνους ΜΠΕΤΟΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΥΠΌΓΕΙΩΝ Ή ΥΠΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ
   Επειδή ακόμα οι συνέπειες από την άναρχη και αλόγιστη εγκατάσταση  βιομηχανικών Πάρκων Αιολικής Ενέργειας, όπως είναι ουσιαστικά, θα υποβαθμίσει αισθητά το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, θα επηρεάσει προς τα κάτω τις τιμές των Ακινήτων θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα σημαντικά περιβαλλοντικά αγαθά όπως οι ΟΠΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ, θα περιορίσει σημαντικά τις όποιες ανθρώπινες δραστηριότητες λόγω της οπτικής και ηχητικής όχλησης πλησίον των αιολικών πάρκων, και τέλος
   Επειδή σύμφωνα με το νόμο 2742/99,άρθρα 7 , 8 και 10,καμμία άδεια εγκατάστασης αιολικών σταθμών δεν είναι σύννομη αν δεν έχει προηγηθεί η σύνταξη Ειδικών ή Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης ή δεν έχει προηγηθεί ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (βλ.Σ.τ.Ε.2569/2004.Τμ.Ε, και σχόλιο Απ. Παπακωνσταντίνου)
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ να διεκδικήσουμε το μέτρο και το σεβασμό στο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον, να εκλογικεύσουμε τις απαιτήσεις και την απληστία των επενδυτών για διαρκώς μεγαλύτερα κέρδη, και να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της Νομιμότητας, όπου αυτή έχει παραβιαστεί.
Ελπίζουμε να είμαστε όλοι μαζί σε μια προσπάθεια που μας αφορά και μας ενώνει.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά  «Οι Φίλοι της Παράδοσης»
Φυσιολατρικός Σύλλογος Βριλησσός
Ομάδα Φίλων του Βουνού 

 

 Σημείωση 5ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Νησιά

"Γαλατάς Τροιζηνίας: Στη δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της νομιμότητας" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα