Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search



     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Μονεμβασία - Η αλήθεια για τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες

ΝησιάΚάτοικοι και φίλοι Ελληνικού Λακωνίας Δημότες Δήμου Μονεμβασίας

Το 1999 στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής για την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών  ανά την Ελλάδα , η περιοχή με την τοπωνυμία «Αλώνια» του Δ. Διαμερίσματος Ελληνικού (Κουλέντια) Δ. Μονεμβασίας επελέγη από Κρατικούς φορείς και υπηρεσίες κατόπιν υπόδειξης Ξένων εταιριών για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου .
Έκτοτε ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας των κατοίκων  αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου με σκοπό την αποτροπή  του πιο πάνω εγχειρήματος .
Αποκορύφωμα των ενεργειών μας είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (εκδίκαση 13 Νοεμβρίου 2002) με αίτημα  να αρθούν όλοι εκείνοι οι λόγοι και οι αδειοδοτήσεις που επιτρέπουν σε εταιρίες να μετατρέπουν τη περιοχή μας σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρακάτω θα δείτε ΓΙΑΤΙ γίνεται όλος αυτός ο Αγώνας αλλά και ΓΙΑΤΙ πιστεύουμε πως είναι πέρα ως πέρα δίκαιος  .
Τα στοιχεία  έχουν συλλεγεί  από :α) προσωπικές μελέτες και παρατηρήσεις β) από  Μανιφέστο 100 Γερμανών καθηγητών Αναφορικά με την Αιολική Ενέργεια γ) Τα στοιχεία της Εφημερίδας Country Guardian δ) Επιστολές διαμαρτυρίας φορέων περιοχών όπου ήδη εγκαταστάθηκαν Αιολικά Πάρκα (Εύβοια κλπ)
Αντιγράφουμε από το Μανιφέστο 100 Γερμανών καθηγητών και διανοούμενων Αναφορικά με την Αιολική Ενέργεια
«Η εκμετάλλευση της αιολικής Ενέργειας προωθεί εκείνο το είδος της τεχνολογίας το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σημασία για το σκοπό της παροχής Ενέργειας, της εξοικονόμησης πρώτης ύλης και της προστασίας του κλίματος. Τα λεφτά από τα κρατικά και κοινοτικά κονδύλια  θα μπορούσαν να επενδυθούν καλύτερα στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των σταθμών Ενέργειας, στη διασφάλιση αποτελεσματικής κατανάλωσης της Ενέργειας και στη χρηματοδότηση επιστημονικής έρευνας στον τομέα της Ενέργειας. Πολλοί πολίτες, άντρες και γυναίκες, ανησυχούν βλέποντας τη συνεχή καταστροφή που προκαλείται από τον όλο και αυξανόμενο αριθμό αιολικών πάρκων.
Η καταστροφή επηρεάζει τόσο τις πόλεις και τα χωριά και τις περιβάλλουσες αυτά περιοχές όσο και την αγροτική περιφέρεια, των οποίων η χαρακτηριστική εμφάνιση αντανακλά την εξέλιξη τους στο διάβα της ιστορίας του πολιτισμού. Ανεμογεννήτριες, οικολογικά και οικονομικά άχρηστες, μερικές από τις οποίες φτάνουν τα 120 μέτρα και είναι ορατές από πολλά χιλιόμετρα μακριά ,όχι μόνο καταστρέφουν το χαρακτηριστικό τοπίο των πιο πολυτίμων περιοχών της υπαίθρου μας και των παραθεριστικών κέντρων, αλλά έχουν επίσης ένα εξίσου ριζοσπαστικό αποτέλεσμα στην ιστορική εμφάνιση των πόλεων και των χωριών τα οποία μέχρι πρόσφατα είχαν εκκλησίες, παλάτια και κάστρα σαν ξεχωριστά τους χαρακτηριστικά για να τους προσδίδουν χαρακτήρα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποχρεώνονται να ζουν ανυπόφορα κοντά σε μηχανές καταπιεστικών διαστάσεων. Οι νέοι μεγαλώνουν σε έναν κόσμο στον οποίον η φύση κατακερματίζεται.
Τα αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης της αιολικής Ενέργειας έχουν τόσο πολύ υποτιμηθεί όσο έχει υπερεκτιμηθεί η συμμετοχή της στις στατιστικές. Η  πτώση της αξίας των ακινήτων αντανακλά την αισθητή υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής  σε περιοχές κοντά στις ανεμογεννήτριες Όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιγράφουν τη ζωή τους σαν ανυπόφορη εξ'αιτιας των ακουστικών και οπτικών επιδράσεων των αιολικών πάρκων. Υπάρχουν αναφορές ανθρώπων που χαρακτηρίστηκαν σαν άρρωστοι και ακατάλληλοι για εργασία, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός παράπονων για συμπτώματα τέτοια όπως αρρυθμίες και καταστάσεις άγχους τα οποία είναι γνωστά ως σύνδρομο των υπόηχων» .

Μονεμβάσια - Ελληνικό ( ή πως μετατρέπεται μία περιοχή με τουριστικές προοπτικές σε Βιομηχανική ζώνη )
Αναλυτική Αναφορά στις   Επιπτώσεις των Ανεμογεννητριών

ΟΠΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Οι αισθητικές κρίσεις είναι υποκειμενικές και μπορεί να υπάρχουν τόσοι που θεωρούν την Ανεμογεννήτρια όμορφη, όσοι υπάρχουν που τη βρίσκουν άσχημη. Αυτό δεν είναι το θέμα: ένα αιολικό «πάρκο» είναι ένα βιομηχανικό τοπίο με τεράστιες διαστάσεις και μία ανεμογεννήτρια είναι ένα τεράστιο και θορυβώδες μηχάνημα - 80 μέρα  ψηλό  ή και περισσότερο, όσο το ύψος ενός τριανταόροφου κτιρίου με  γραφεία. Ένα τριανταόροφο κτίριο με έναν καθοδηγητικό αρχιτέκτονα μπορεί να γίνει πολύ όμορφο, αλλά θα ήταν απαράδεκτο σε ένα μικρό χωριό ή στην κορυφή των καταρρακτών  στην περιφέρεια μιας λίμνης

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ
Ο ενοχλητικός θόρυβος είναι αποτέλεσμα των ελίκων καθώς σχίζουν τον αέρα και η βιομηχανία ουσιαστικά δεν έχει επιτύχει να το ελέγξει αυτό. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανεμογεννήτρια, τόσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του αέρα που κινεί τις έλικες και τόσο ψηλότερο είναι το επίπεδο του θορύβου. Ο θόρυβος είναι ένας διαπεραστικός, χαμηλής συχνότητας γδούπος κάθε φορά που η έλικα περνάει τον πύργο της ανεμογεννήτριας - που θυμίζει την αντήχηση ενός ελικοπτέρου από απόσταση.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ
Έχε παρατηρηθεί  ότι οι ανεμογεννήτριες  μπορούν να παρενοχλήσουν την τηλεοπτική λήψη. Επειδή δημιουργούν μια σκιά λήψης έως και 10 χιλιομέτρων, όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ένα τηλεοπτικό πομπό και κτίρια με κεραίες τηλεόρασης με κατεύθυνση προς τον πομπό μέσω των αιολικών στροβίλων. Οι τηλεθεατές τέτοιων περιοχών θα έχουν διασπορά στο σήμα τους, με αποτέλεσμα την απώλεια λεπτομέρειας, απώλεια χρώματος και βόμβου στον ήχο.

ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Το ζωικό Βασίλειο υποφέρει επίσης εξ' αιτίας της τεχνολογίας.. Τα πουλιά έχουν απομακρυνθεί από τους τόπους αναπαραγωγής, διαμονής και σίτισης. Αυτή η μετακίνηση παρατηρείται όλο και περισσότερο και στην ενδοχώρα. Οι ανεμογεννήτριες της Καλιφόρνια σκοτώνουν κατά μέσο όρο 200 - 300 γεράκια και 40- 60 χρυσαετούς ετησίως, ενώ έχει εκτιμηθεί ότι 7000 αποδημητικά πουλιά το χρόνο σκοτώνονται σε άλλες τοποθεσίες με αιολικούς στροβιλοκινητήρας της νότιας Καλιφόρνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από την πλευρά της εθνικής οικονομίας, η ανάπτυξη της αιολικής Ενέργειας απέχει πολύ από το να είναι «η πετυχημένη ιστορία» όπως συχνά υποστηρίζεται. Αντιθέτως επιβαρύνει την οικονομία επειδή από τη μια πλευρά είναι ακόμα ανεπικερδής, με χαμηλή απόδοση Ενέργειας, και από την άλλη το κόστος επένδυσης είναι πολύ μεγάλο. Η τιμή πώλησης της κιλοβατώρας από την εταιρία παραγωγής στη ΔΕΗ θα είναι της τάξης των 22-25 δρχ./Κwh  Θα πωλείτε  δηλαδή από τις ιδιωτικές Εταιρίες προς τη ΔΕΗ ακριβότερα απ ότι η ΔΕΗ τη χρεώνει σήμερα στα νοικοκυριά μας !!

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο άνεμος είναι μια ασυνεχής πηγή ενέργειας και το μόνο είδος παραγωγής ενέργειας που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αν δεν υπάρχει άνεμος, δεν υπάρχει παραγωγή  αν υπάρχει πολύς άνεμος οι ανεμογεννήτριες πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν
Ο ηλεκτρισμός ο οποίος παράγεται από την Αιολική Ενέργεια δεν είναι συνεχής, επειδή εξαρτάται από μετεωρολογικές συνθήκες, αλλά η παροχή ηλεκτρικής Ενέργειας πρέπει να είναι συνεχής και σταθερή. Γι αυτό το λόγο η Αιολική Ενέργεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό σαν υποκατάστατο συμβατικών σταθμών παραγωγής Ενέργειας.
Η ικανότητα παραγωγής Ενέργειας από τον άνεμο είναι συγκριτικά χαμηλή Οι ανεμογεννήτριες με επιφάνεια πτερύγων ίσων με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου παράγουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της Ενέργειας που παράγει ένας συμβατικός σταθμός.

Έτσι με περισσότερες από 5000 ανεμογεννήτριες στη Γερμανία παράγεται λιγότερο από το 1% του απαιτούμενου ηλεκτρισμού !!
Ενώ στη μεγάλη Βρετανία, θα χρειαζόντουσαν  14,400 ανεμογεννήτρια για να παράγουμε  4.4 % του ηλεκτρικού  ρεύματος και 32,700 για να παράγουμε το 10 %!!!

Οι δείκτες μόλυνσης είναι παρόμοιοι για τον ίδιο λόγο. Η συνεισφορά της αιολικής Ενέργειας προς αποφυγήν του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι περίπου 1 έως 2 τοις χιλίοις. Στατιστικά η Αιολική Ενέργεια είναι απολύτως ασήμαντη όσον αφορά την συνεισφορά της στη συλλογική παραγωγή Ενέργειας και ως εκ τούτου στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ελληνικό - Μονεμβάσια σε λίγο καιρό (τρεις από τις εκατοντάδες με τις οποίες ευελπιστούν να πνίξουν την Λακωνία)
ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Η ανέγερση Ανεμογεννητριών με ύψος 60 μέτρων προκάλεσε ρωγμές στο στρώμα βράχων ορεινής χέρσας έκτασης στην Ουαλία  καθώς και  την εκτροπή της φυσικής ροής των υδάτων. Επίσης, τα αυλάκια προς και ανάμεσα στις ανεμογεννήτριες λειτούργησαν ως δεξαμενές και σχημάτισαν βαθιές λιμνούλες με δυσώδη νερά που δε μπορούν να εξατμιστούν ή να κυλήσουν.
Η τρύπα που σκάβεται για τα θεμέλια μιας ανεμογεννήτριας έχει όγκο ανάλογο με μια πισίνα 25 μ. Το υλικό που εξάγεται πρέπει να τοποθετηθεί κάπου αλλού. Η τρύπα γεμίζεται με άμμο, μείγμα αδρανών και τσιμέντο τα οποία πρέπει να έρθουν από κάπου αλλού και να μεταφερθούν με μεγάλες νταλίκες. Πρέπει να κατασκευαστούν πολλά μίλια δρόμων και αυλακωμάτων καλωδίων σε ένα μεγάλο αιολικό «πάρκο». Αν η περιοχή έχει κάποια απόσταση από το σταθμό παροχής ενέργειας θα πρέπει να κατασκευαστούν πυλώνες και υπέργειες γραμμές μετάδοσης για να σχηματιστεί απαραίτητη σύνδεση μεταξύ τους. Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες τσιμέντου για τα θεμέλια και τους δρόμους .Ωστόσο η βιομηχανία τσιμέντου είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη πηγή παραγωγής CΟ2(διοξείδιο του άνθρακα) στον πλανήτη - περίπου 7 % επί του παγκόσμιου συνόλου
Πρόκειται για βιομηχανική εγκατάσταση και ως τέτοια προκαλεί υποβιβασμό του περιβάλλοντος στο οποίο τοποθετούνται οι ανεμογεννήτριες. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος για τα άγρια είδη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η κύρια αρνητική επίδραση που αναμένεται να έχει η κατασκευή αιολικών «πάρκων» στην οικονομία μιας περιοχής έχει να κάνει με τον τουρισμό. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου στην Ολλανδία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 βρήκε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πίστευε ότι ένα τοπίο έχανε το ενδιαφέρον του όταν συσσωρεύονταν, έλικες σ ' αυτό. Προφανώς, αν οι κατασκευαστές καταφέρουν να στήσουν χιλιάδες ανεμογεννήτριες , η αξία του καινούργιου θα χαθεί και όσοι επιζητούν την ηρεμία της υπαίθρου θα κινηθούν προς περιοχές που δεν έχουν υποβαθμιστεί από τις αιολικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν ανέκδοτα στοιχεία (γράμματα των ντόπιων προς τον τύπο ότι ο αριθμός των επισκεπτών έχει μειωθεί κατά 40 % σε περιοχές της Δανίας όπου υπήρξαν αιολικές εγκαταστάσεις.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αν τα αιολικά «πάρκα» απειλούν να μειώσουν τις θέσεις εργασίας στην τουριστική βιομηχανία, δημιουργούν λίγες έως καθόλου καινούργιες θέσεις αλλού. Ένα συνηθισμένο αιολικό «πάρκο» θα προσλάβει ένα μόνο υπάλληλο συντήρησης. Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπάλληλους!!!
Το μόνο όφελος για μια περιοχή είναι το νοίκι για τη χρησιμοποίηση της γης για λίγους ιδιοκτήτες γης. Το όφελος αυτό μπορεί εύκολα να υπερνικηθεί από τη μείωση στους αριθμούς των τουριστών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Ό,τι κερδίζει ένας αγρότης μπορεί να το χάσει κάποιος άλλος, αυτός είναι ένας από τους λόγους της διάσπασης των κοινοτήτων σχετικά με το θέμα της αιολικής ενέργειας.

ΑΞΙΑ ΓΗΣ
Όσον αφορά το αντίκτυπο στην «αξία των σπιτιών» δεν υπάρχει αμφιβολία. Η Θέα  από μια ιδιοκτησία έχει μεγάλη επίπτωση στην αξία της και αν στη θέα της υπάρχει κι μια ανεμογεννήτρια ή κάποια παρόμοια κατασκευή, η αξία της θα μειωνόταν σημαντικά. Οποιαδήποτε  κατασκευή που μπορεί να θεωρηθεί σαν αυθαίρετη μέσα στην ύπαιθρο, όπως οι ηλεκτρικοί πυλώνες ή οι ανεμογεννήτριες θα έχουν επιζήμιες συνέπειες  στην αξία της ιδιοκτησίας . Συνήθως, δεν επηρεάζει μόνο την αξία αλλά και την δυνατότητα πώλησης . Καθώς ανεβαίνουμε την κλίμακα της αξίας, οι αγοραστές γενικώς γίνονται πιο απαιτητικοί και η αξία μιας αγροτικής έκτασης μπορεί να μειωθεί μέχρι και 30 % αν είναι κοντά η ανεμογεννήτρια .Τα σπίτια που βρίσκονται στο ακουστικό βεληνεκές είναι πιθανό να επηρεαστούν χειρότερα .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η εφημερίδα Country Guardian  υποστηρίζει ότι το να χασομερούμε με μια τεχνολογία όπως η αιολική, που είναι μη προβλέψιμη, ασυνεχή και εξαρτώμενη από μηχανές των οποίων η παραγωγή είναι γελοία, είναι μια επικίνδυνη τρέλα και μια «οικολογική»   επικάλυψη των προβλημάτων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποφύγει τα προβλήματα. Είναι άσκοπο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ασύδοτη κατανάλωση ενέργειας με τη δημιουργία άλλης μιας ρυπογόνου πηγής ενέργειας. Είναι απαράδεκτο να εκβιομηχανιστούν τα τελευταία εναπομείναντα φυσικά μας μέρη σε μια μάταιη πολιτική χειρονομία. Η άγρια φύση είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος απαραίτητος για την ψυχική υγεία ενός υπερκατοικημένου και στρεσαρισμένου κόσμου. Δεν πρέπει να θυσιαστεί για μια εμπαικτικη και ευρέως πλαστή συνεισφορά στην καθαρή ενέργεια όταν υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικές και πιο οικονομικές στρατηγικές.»
Όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα (στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) στοιχεία μαρτυρούν και καταδεικνύουν περίτρανα το μέγεθος της Φυσικής και Οικονομικής καταστροφής που επέρχεται στο τόπο μας .
Έχετε υπ όψιν σας πως ο Σχεδιασμός των Εταιριών ΔΕΝ περιορίζεται σε ένα μικρό Αιολικό Πάρκο δίπλα στο Ελληνικό Μονεμβασίας . Αυτό θα είναι μονάχα η αρχή . Για να καταφέρουν να εξασφαλιστούν τις επιθυμητές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας θα χρειαστούν χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων από το Ζάρακα μέχρι τη Νεάπολη . Όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς προκειμένου να παραχθεί το 10% των ετησίων αναγκών της χώρας μας σε ηλεκτρική ενέργεια , θα χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες ύψους 70 μέτρων και άνω , ενώ η τσιμεντένια βάση για τη κάθε μια θα χρειαστεί 65 μ3(κυβικά) σκυρόδεμα !
Ένα δεύτερο στοιχείο είναι πως  επελέγησαν ουσιαστικά δύο περιοχές της Ελλάδος για να αναλάβουν το βάρος της  εκβιομηχάνισης της ελληνικής Υπαίθρου , με το σκεπτικό ότι έχουν περισσότερο και «καλλίτερο» άνεμο ! Η Εύβοια και η Νότιο-Ανατολική Λακωνία !!

Κι ενώ στην Εύβοια το μέγεθος της καταστροφής είναι ορατό και δια γυμνού οφθαλμού (όλη η Νότια οροσειρά είναι «κατάφυτη» ) κι ακούγονται πλέον έντονα οι κραυγές αντίδρασης των κατοίκων, εμείς η Νότια Λακωνία , ο Δήμος Μονεμβασίας , το Ελληνικό 

ΚΡΑΤΑΜΕ  «Φυλάγοντας Θερμοπύλες» την ίδια ώρα που το Ελληνικό Κράτος δίνει γη και ύδωρ στις Εταιρίες .
Ήδη οι αιτήσεις των Εταιριών είναι εκατοντάδες (οι τελευταίοι αριθμοί μιλάνε για 2.180 Ανεμογεννήτριες μόνο στη Λακωνία!!) για Εγκατάσταση και λειτουργία Πάρκων σε διάφορες περιοχές και χωριά όλων των Δήμων της ΝοτιοΑνατολικής Λακωνίας .

ΣΗΜΕΡΑ είναι το Ελληνικό , αύριο θα είναι τα Τάλαντα , οι Βελιές , η Αγγελώνα , η Μονεμβάσια, κανείς δε πρόκειται να σας ρωτήσει όπως κανείς δε ρώτησε ποτέ κι εμάς  όπως κανείς δε ρώτησε τους κατοίκους της Εύβοιας!!!
Ζούμε σ ένα τόπο όπου κανένας φορέας ,κανένας  κρατικός Μηχανισμός  ή κομματικός Μηχανισμός δεν έσκυψε και δεν έδωσε ποτέ λύση στα προβλήματα του...
Ζούμε σ ένα τόπο όπου η μόνη πραγματική μορφή ανάπτυξης πέραν της Γεωργίας είναι η ήπια μορφή τουρισμού και Αγροτοτουρισμού…
Ζούμε σ ένα τόπο όπου αντί να  μας στηρίξουν, το Κράτος ,οι Κυβερνήσεις, τα Υπουργεία , αντί να μας δώσουν κίνητρα,  να μας συντρέξουν  που παραμείναμε Ακρίτες στην άγονη  τούτη γη της Λακωνικής σε πείσμα της  Αστυφιλίας και της Βιομηχανικής λογικής των Πόλεων, έρχονται σήμερα να μας θυμηθούν για να αρπάξουν ότι απέμεινε από το φυσικό μας πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά...

Έρχονται με σκοπό να μετατρέψουν τα χωριά μας σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ παραγωγής ρεύματος για Όλη την Υπόλοιπη Ελλάδα!!

Αγαπητοί Συμπολίτες
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Σε όλους εκείνους που έρχονται Σήμερα σαν ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , που θυμούνται τα μέρη μας μόνο για το δικό τους καλό και για το συμφέρον της δικής τους τσέπης

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Σε όλους εκείνους που νόμισαν πως μπορούν να μετατρέψουν τα δάση και τα Βουνά μας σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ  ΓΙΓΑΝΤΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Σε όλους εκείνους που νόμισαν πως μπορούν να προδικάσουν  το μέλλον το δικό μας και των Παιδιών μας
Κάτοικοι και φίλοι Ελληνικού Λακωνίας Δημότες Δήμου Μονεμβασίας

πηγή: http://www.grafos.gr/windmils.htm




 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 3
Αριθμός Ψήφων: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Νησιά

"Μονεμβασία - Η αλήθεια για τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.




PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.06 Δευτερόλεπτα