Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Φυσικοί Πόροι: Σύρος, για τη νομιμότητα λειτουργίας του λατομείου

ΣύροςΗ επιστολή που ακολουθεί μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ως προς το περιεχόμενο της και ως προς το γράμμα του νόμου, όμως δεν εστάλη από την Ένωση Πολιτών Σύρου προς το Νομάρχη Κυκλάδων αλλά προφανώς από κατοίκους της Σύρου που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του λατομείου και διεκδικούν την εφαρμογή του νόμου. Ας γνωρίζουν οι πολίτες αυτοί ότι η  Ε.Π. Σύρου αισθάνεται αλληλέγγυα στο πρόβλημά τους και εάν είχαν αποταθεί σε εμάς θα συνυπογράφαμε και νομότυπα τη ζωτικής σημασίας διεκδίκησή τους.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
15/2/2008

Προς τον κ. Νομάρχη Κυκλάδων
Κοιν:   1) Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (υπόψη κ. Γεν. Γραμματέα)
2) Δ/νση Πoλεοδομίας και Περιβάλλοντος
3) Τμήμα Bιoμηχανίας Νομ. Κυκλάδων

Σύρος, 23 Ιανουαρίου 2008
Θέμα: Λατoμείo Σύρου στη θέση «Βούλια»

Αξιότιμε κ. Νομάρχα,

Όπως πληροφορηθήκαμε ο κ. Υφυπουργός ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ακύρωσε την 435/29.06.2007 Απόφασή σας σχετικά με το λατομείο της Σύρου παρά την ομοιότυπη Απόφαση του κ. Γενικού Γραμματέα Noτίoυ Αιγαίου.

Επί του θέματος αυτού έχουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

1) Η εγκεκριμένη Περιβαλλοντική Μελέτη έχει τοπογραφικά Διαγράμματα τα οποία βρίσκονται σε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ από τα Τοπογραφικά Διαγράμματα της Τεχνικής Μελέτης Εκμετάλλευσης, ο δε χάρτης τελικής εκσκαφής της Μελέτης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον χάρτη της τελικής φάσης εκμετάλλευσης της Τεχνικής Μελέτης, υπάρχει δε ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ των ορίων του λατομικού χώρου και του προσανατολισμού των βαθμίδων.

Όπως καταλαβαίνετε αποδοχή των παραπάνω συνεπάγεται σοβαρές ποινικές ευθύνες για τους αρμόδιους υπαλλήλους και ακυρότητα των Αποφάσεών σας.

2) Σύμφωνα με τον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών Κ.Μ.Λ.Ε ΦΕΚ 931/Β/31.12.1984 ?ρθρο 81 παρ. 2, για λόγους ασφαλείας οι οικίες και τα έργα Κοινής Ωφέλειας πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση το λιγότερο 500 μ. από το όριο χωροθέτησης λατομικών εργασιών. Στην περίπτωση του λατομείου Σύρου υπάρχει οικία σε απόσταση 300 μ., κτίσματα σε απόσταση 170 μ. και Έργο Δημόσιας Ωφέλειας (ανεμογεννήτρια) σε απόσταση 240 μ. από το όριο.

Όλα τα παραπάνω προορίζονται για την Ασφάλεια και δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι επειδή η πρώτη ?δεια διάρκειας 15 ετών εξεδόθη το 1982 και ο Κ.Μ.Λ.Ε. το 1984, δεν θα λαμβάνουμε υπόψη μας τις ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ μετά τη λήξη της 15ετίας !!!
Επίσης δεν μπορείτε να αγνοήσετε ότι υπάρχει και η εγκατάσταση του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ που είναι Έργο Κοινής Ωφέλειας σε απόσταση μόλις 170 μ. από τα όρια χωροθέτησης του λατομείου.

3) Εσφαλμένα στην απόφαση του κ. Υφυπουργού αναγράφεται ότι από τις γνωμοδοτήσεις των Αρμοδίων Υπηρεσιών δεν προκύπτουν απαγορευτικοί λόγοι για την Νέα ?δεια. Οι γνωμοδοτήσεις τόσο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και περιορισμούς.
Αναλυτικά:

Α. Η υπ' αριθμόν  ΤΥ/701/16.02.2007 της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει ως προϋπόθεση "το μέτωπο εξόρυξης να απέχει τουλάχιστον 300 μ. από τον παρακείμενο επαρχιακό δρόμο Ερμούπολης – Κινίoυ"(ενώ απέχει περίπου 210 μ.) και "να γίνει κόμβος επί της Επαρχιακής οδού" πράγμα το οποίο δεν υπάρχει σήμερα.

Β. Η υπ' αριθμόν 1077/08.03.2007 Γνωμοδότηση της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος θέτει την προϋπόθεση οι εργασίες εξόρυξης να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μ. από τα όρια του οικισμού Aληθινής ενώ η απόσταση αυτή είναι περίπου 370 μ. όπως φαίνεται από τα Τοπογραφικά της Τεχνικής Μελέτης.

Κύριε Νομάρχα,

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τυχόν Απόφασή σας για χορήγηση Νέας Αδείας στο συγκεκριμένο Λατομείο αφενός θα είναι άκυρη διότι δεν θα έχει λάβει υπ'όψη της τις προϋποθέσεις των Γνωμοδοτήσεων των Αρμοδίων Υπηρεσιών και τις καθοριστικές διαφορές που προκύπτουν μεταξύ Περιβαλλοντικής Μελέτης και Τεχνικής Μελέτης και αφετέρου θα έχει και πιθανές ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους υπαλλήλους που θα παραβλέψουν τα παραπάνω και θα εισηγηθούν θετικά.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου στον οποίο κοινοποιείται η επιστολή αυτή παρακαλείται όπως λάβει θέση και προστατευθεί η Νομιμότητα των Πράξεων.


 
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σύρος:
Η ερωτική ζωή στην Απάνω Μεριά


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Σύρος, για τη νομιμότητα λειτουργίας του λατομείου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα