Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απορ/τα-Ανακύκλωση: Να σε χέσω αφέντη, να σ'αλείψω μέλι

ΝησιάΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ
«ΝΑ  ΣΕ  ΧΕΣΩ  ΑΦΕΝΤΗ,  ΝΑ  Σ’ ΑΛΕΙΨΩ  ΜΕΛΙ»


Την ώρα που οι μπουλντόζες σκάβουνε τον λάκκο της Λευκίμμης και όλης της Νότιας Κέρκυρας και ένα πρωτοφανές και σφύζον κίνημα, κυρίως νέων πολιτών, συντοπιτών και Αθηναίων διογκώνεται ασταμάτητο, παρά τις κλασικές μεθοδεύσεις κατάπνιξής του, Μία μεγαλόσχημη ανακοίνωση της Δημοτικής μας Αρχής μας πληροφορεί, για πολλοστή φορά, ότι το έργο της πολυπόθητης αποχέτευσης αρχίζει. Δεν μας εξηγεί όμως γιατί τόση καθυστέρηση 14 μηνών, όταν είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση του έργου με 600.000 Ευρά επιτεύχθηκε επι της προηγούμενης Δημ. Αρχής. Ούτε εξηγεί τους λόγους που η, με τόσο στόμφο, διατυμπανισμένη έναρξη των εργασιών επιλέχθηκε να γίνει τώρα. Αυτά βέβαια είναι ευκολονόητα στον καθένα που δεν βολεύτηκε ή δεν υπέκυψε στις γνωστές σε όλους μέθοδες της εκάστοτε Τοπικής ή Κεντρικής εξουσίας.

Το κύρος και η αξιοπιστία άλλωστε της Δ. Αρχής έχει εκπέσει προ πολλού, όχι μόνον λόγω των επανειλημμένων «ενάρξεων» αλλά κυρίως διότι οι πολίτες όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. στα Μισοράχια, μαζί με τα σκουπίδια όλου του νησιού και των Παξών, θα θάψει το μέλλον ολόκληρου του Νότου που κάποιοι συνωμότες «πατριώτες», χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών, μεθόδευσαν και με τα ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλουν. «Εγώ δεν είμαι αντίθετος με μία συνωμοσία που θα παράγει πολιτική» είπε επι λέξει ο Αντιδήμαρχος Κ. Βλάσσης στην σημερινή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στα Λύκεια. Καμαρώστε τον Δημοκράτη μας!!! Δεν ντρέπεται καθόλου και μόνος του αποκαλύπτει την «ιδεολογία»του. Συνωμότες της «σειράς» του ήταν κι αυτοί που μεθόδευσαν τον ΧΥΤΑ. Ξέρουν πολύ καλά τον τρόπο μετάθεσης της πολιτικής από τους πολίτες στους ταγμένους συνωμότες. Όλη η (μετά το Πολυτεχνείο) Ελλάδα της Δημοκρατίας, στους συνωμότες. Πολύ κακό που τους ήβρηκε. Αυτό τους λέω μονάχα.

Ήμουν απ’ τους πρώτους (νεοδιορισμένος καθηγητής τότε) που αντιλήφθηκα το «καπέλο» του κομματικού ΠΑΣΟΚ στο ίδιο το κίνημα που το ανέδειξε. Δεν είμαι μάντης. Απλά γνωρίζω τον μηχανισμό της αέναης και νομοτελειακής εξέλιξης όλων των κινημάτων. Έτσι δεν χρειάζεται να περιμένω να δω τα καταστροφικά αποτελέσματα της φθοράς, πρώτα του κινήματος, που ταυτίζεται με το κόμμα και στη συνέχεια του κόμματος, που ταυτίζεται με την εξουσία. Ιστορική νομοτέλεια. Κίνημα και Διαπλοκή δεν συγκάνουν. Οποιαδήποτε προσπάθεια νεκρανάστασης είναι πια μάταιη. Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί. Η ιστορία και η ζωή είναι υπόθεση του Λαού. Οι Λευκιμμιώτες έχουν πατρίδα και παιδιά που θέλουν να ζήσουν. Η αντίσταση γιγαντώνεται και όποιος έχει μάτια βλέπει. Κάθε προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής και όποιων κατεστημένων συμφερόντων που την στηρίζουν, να πείσει ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. είναι Αναπτυξιακό έργο, είναι πλέον μάταιη. Η αναγγελία έναρξης των εργασιών της αποχέτευσης, μετά από τόσες διαψεύσεις, δεν πείθουν κανέναν, πόσο μάλλον για την ολοκλήρωση του έργου, την στιγμή μάλιστα που ούτε έναν δρόμο, σαν αυτόν από την Αγια Κυριακή στο Γαρδένο, που κοντεύει να στοιχειώσει όπως και η αποχέτευση.

Κάθε παρόμοια προσπάθεια απάλυνσης της τεράστιας επερχόμενης καταστροφής από την επιχειρούμενη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. στα Μισοράχια, στην σοφή και άκρως ποιητική γλώσσα του Λαού (την οποία κάποιοι επιμένουν να λιμάρουν με τη λίμα της Αστικής Υποκρισίας) λέγεται απλά «Να σε χέσω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι».-


Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός) Λευκίμμη 10/02/2008
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Να σε χέσω αφέντη, να σ'αλείψω μέλι" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.05 Δευτερόλεπτα