Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απορ/τα-Ανακύκλωση: Σύρος - Κρίματα κι απορρίμματα της Αναστασίας Λυγνού

Σύρος

Στα όρια του Δήμου ?νω Σύρου ανήκει η κατ’ ευφημισμό χωματερή Κοράκι. Κάθε χρόνο ο Δήμος ?νω Σύρου εισπράττει ένα σεβαστό ποσό από τους άλλους 2 δήμους του νησιού για την υποδοχή των απορριμμάτων τους και για την σωστή λειτουργία του χώρου.Αν επιχειρήσει κάποιος  να πάει έως εκεί θα διαπιστώσει πως τα σκουπίδια είναι έτοιμα να δραπετεύσουν προς την πόλη. Το ερπυστριοφόρο μηχάνημα που χρησιμοποιούσε ο συνάδελφός μας για να τα σπρώχνει στο γκρεμό έχει χαλάσει εδώ και καιρό. Αν εμείς δεν μεσολαβούσαμε στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Δεκαβάλλα ο οποίος προς τιμήν του ενήργησε άμεσα, νομίζουμε  πως ο δήμαρχος της ?νω Σύρου δεν θα σκεφτόταν ποτέ να το ζητήσει ο ίδιος. Στον ίδιο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, δίχως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ?νω Σύρου έχει μεταφερθεί ο κλίβανος του νοσοκομείου. Εκεί μεταφέρονται όσα απορρίμματα από το νοσοκομείο χρήζουν αποτέφρωσης, καθώς και κάποια από τα προϊόντα του σφαγείου. Μέχρις εδώ όλα φαίνονται μια χαρά. ¨όμως. ¨όσο λειτουργεί ο κλίβανος δεν υπάρχει κάποιος τεχνικός που να παρακολουθεί την διαδικασία και που μπορεί να επέμβει αν χρειαστεί.
Αναζητήσαμε πυροσβεστήρες στον χώρο του κλιβάνου, αλλά ο συνάδελφος μας είπε πως ήταν κάπου εκεί δίπλα. Παραπέρα. Όχι πάντως εκεί που έπρεπε να βρίσκονται Η υδραυλική εγκατάσταση είναι ανεπαρκής.To πόσο γρήγορα θα φτάσει η Πυροσβεστική αν υπάρξει ανάγκη, εξαρτάται από το αν ο συνάδελφος μας έχει καλό σήμα και μπαταρία στο κινητό του, μιας και δεν υπάρχει σταθερή τηλεφωνική γραμμή. Τα σκουπίδια δίνουν την εικόνα που είπαμε παραπάνω περιμένοντας κάποια δυνατή μπόρα ώστε να κυλήσουν ανενόχλητα προς την θάλασσα. Σε αυτά τα απορρίμματα συμπεριλαμβάνονται και όσα από τα υπόλοιπα του σφαγείου δεν αποτεφρώνονται, καθώς και ψόφια ζώα, άδεια γκαζάκια, βαμβάκι από την πειραϊκή πατραϊκή. Με τις συνεχείς αναφλέξεις που γίνονται το καλοκαίρι είναι θαύμα το πώς δεν έχει καεί ακόμη το νησί. Αν ξεκινήσουμε να συζητάμε για την μόλυνση της θάλασσας, του αέρα του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα ο ορισμός εγκληματική πράξη δεν θα έχει πια το ίδιο νόημα.
Γνωρίζουμε ότι το Κοράκι έχει ενταχθεί στο Ταμείο συνοχής, όπως επίσης γνωρίζουμε και την αδυναμία του Δήμου ?νω Σύρου και της τεχνικής του υπηρεσίας του, του  ενός συναδέλφου να υλοποιήσει το έργο. Και απευθύνουμε το ερώτημα  προς το Δήμο ?νω Σύρου και την Περιφέρεια,  για το πως προχωράει το έργο, γιατί εμείς θεωρούμε πως είναι το πιο σημαντικό για το νησί, διότι άπτεται της υγείας των κατοίκων του και ειδικότερα των συναδέλφων μας. Περιμένουμε βεβαίως απάντηση πάνω σε αυτό.
Στον ίδιο δήμο υπάρχει συνάδελφός μας ο οποίος καθημερινά φορτώνεται στους ώμους τα απορρίμματα του οικισμού, γιατί ο δήμος δεν έχει χρήματα να αγοράσει ένα γαιδουράκι που θα αντικαταστήσει αυτά που πέθαναν εδώ και καιρό από πείνα.
Στο Σφαγείο είναι καλλίτερα να μην πλησιάσει κανείς. Η κατάσταση εκεί θυμίζει μεσαίωνα. Τα σύγχρονα σφαγεία  ακόμη τα περιμένουμε. Εν τω μεταξύ το αίμα των σφαγμένων ζώων κυλά προς την θάλασσα, ενώ οι σάρκες τους στολίζουν το σκουπιδότοπο.
Τα απορριμματοφόρα στους Δήμους της Ερμούπολης και της ?νω Σύρου δεν πλένονται σχεδόν ποτέ. Έτσι έχουμε μια συνεχή ανανέωση του αρώματος στους δρόμους της πόλης και στα ρουθούνια των συναδέλφων μας που τα ακολουθούν, με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία τους, όσες μάσκες και να φορούν.
Αν δεν σας φτιάξαμε ακόμη την ημέρα υπάρχουν χειρότερα και πιο μακάβρια. Τα προϊόντα των εκταφών  του νεκροταφείου, καταλήγουν και αυτά  στον σκουπιδότοπο μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Και δεν θέλουμε να συνεχίσουμε με λεπτομέρειες.
Σε όλη αυτή τη διακίνηση και αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς καταλαβαίνετε εμπλέκονται εργαζόμενοι σαν κι εμάς που καθήκον τους είναι να μας απαλλάσσουν από αυτά που εμείς δημιουργούμε. Τόνους σκουπιδιών καθημερινά. Τα παραπάνω τα έχουμε εκθέσει πάρα πολλές φορές στους Δημάρχους
Τι γίνεται από την μεριά τους; Αν είχε δοθεί λύση δεν θα το συζητούσαμε σήμερα. Το μόνο που όπως φαίνεται τους ενδιαφέρει είναι η προώθηση των θέσεων τους μέσω της ΚΕΔΚΕ, η διατήρηση της καρέκλας τους και οι επερχόμενες εκλογές.

Κείμενο που διαβάστηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο και στους Δήμους στις 16-3-06.

Η Αναστασία Λυγνού είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Σύρου.

 Σημείωση 4ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σύρος:
Η ερωτική ζωή στην Απάνω Μεριά


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Σύρος

"Σύρος - Κρίματα κι απορρίμματα της Αναστασίας Λυγνού" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα