Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Περιβάλλον: The Sex Pistols, Nietzsche and the will of God-Savas (Zembilla's) Journey

Νησιά"From gifted actor to punk rocker to prominent ecclesiastic"...

'Eκτακτη συνέντευξη Tύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ('Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), από την Επιτροπή των "αφορισμένων-διαγραμένων" της Κορόνας, από το "πνευματικό Δικαστήριο" της "Ιεράς" Αρχιεπισκοπής. Στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τους 'Ελληνες δημοσιογράφους, παραβρέθηκαν κι εκπρόσωποι ξένων πρακτορείων. 'Οπως τόνισαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασ. Λιβανός, ο αντιπρόεδρος Δ. Σπανός και τα μέλη Μ. Μιχελάκης και Ν. Βρεττός, οι ποινές της Ακοινωνησίας και της μη συμμετοχής στα Μυστήρια της Εκκλησίας επιβλήθηκαν εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής, στις 12 Μαρτίου, σε 20 Ελληνοαμερικανούς Ορθοδόξους Ομογενείς, επειδή, όπως ισχυρίζονται, «αρνήθηκαν να συγκαλύψουν οικονομικά σκάνδαλα».

ΑΘΗΝΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ
Αν και θα θέλαμε να είμαστε στην πατρίδα κάτω από διαφορετικές συνθήκες, δυστυχώς θλιβερά γεγονότα που συγκλονίζουν την Εκκλησία μας και ειδικότερα την κοινότητα μας, την Ενορία της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος Χριστού στο Κουίνς της Ν.Υ., μας αναγκάζουν να απευθυνθούμε προς τη Μητέρα Ελλάδα και τους υπεύθυνους πνευματικούς ταγούς της σε κάθε τομέα,  προκειμένου να τους ενημερώσουμε για όσα δυσάρεστα και αναχρονιστικά λαμβάνουν χώρα εδώ και κάποιο διάστημα στο εσωτερικό της  Εκκλησίας μας. Την ώρα λοιπόν που σύμπασα η Ορθόδοξη Εκκλησία, πιστά τέκνα της οποίας είμεθα όλοι αλλά και όσους εκπροσωπούμε, συγκλονιζόταν από σκάνδαλα που αποκάλυπτε ο Τύπος - η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική σε όσα είδαμε και μάθαμε- την ίδια ώρα ένα άλλο δράμα εξελίσσοταν στην άλλη άκρη του ατλαντικού. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή τη νύχτα της 12ης  Μαρτίου κοινοποιούσε σε 20 πιστά τέκνα της- πολλά δε από αυτά υπέργηρα και άτομα που έχουν προσφέρει τα μέγιστα και γι αυτό και έχουν τιμηθεί από την Εκκλησία- τον αφορισμό τους!!!

Στα σχετικά που ακολουθούν θα καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα και ποιες τραγικές διαστάσεις μπορεί να προσλάβει για την ενότητα του ελληνισμού της διασποράς, αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς και όσων φέρουν την τεράστια ευθύνη για αυτές τις δραματικές εξελίξεις. Αυτή την έσχατη των ποινών της Εκκλησίας μας-πιστά και συνειδητά μέλη της οποίας δηλώνουμε όλοι-  που επιβάλλει η Εκκλησία μας μόνο σε αρνητές της Πίστεως της Αλήθειας του Χριστού και των Ευαγγελικών διδαχών των Πατέρων της Εκκλησίας μας, σε αιρετικούς ή σχισματικούς, θέλησε να επιβάλει σε 20 πνευματικά παιδιά του ο Επίσκοπος Τρωάδος κ. Σάββας με Εντολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου!! Εκ τότε ο ναός μας, το σπίτι και η ζωντανή ελπίδα της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης φυλάσσεται από άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας για να μην εισέλθουμε εμείς(!) μέσα, μετατρέποντας τον Ιερό ναό σε «απόρθητο φρούριο» και διχάζοντας βαθιά το Χριστεπώνυμον Λογικό Ποίμνιο, το οποίο βλέπει τους ποιμένες του να συνδεύονται από bodyguards   ακόμα και τη μεγάλη στιγμή για τον ελληνισμό της Διασποράς κατά τη διάρκεια της εθνικής παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο!!! (βλ. Σεχτ. Φωτο στην 5η Λεωφόρο  στο Manhattan που έγινε την Κυριακή 10 Απριλίου, στην οποία διακρίνεται ο κληρικός που έχει διορίσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Νικόλαος Κούβαρης να περιστοιχίζεται από 5 bodyguard!). Αυτή δυστυχώς είναι η εικόνα της ενορίας μας! Η Εικόνα μιλά από μόνη της...
Αν αυτό είναι το έργο των ποιμένων μας τότε μάλλον δε μιλάμε για την Εκκλησία του Χριστού, ο οποίος με τη ζωή, το έργο αλλά και το μαρτυρικό Σταυρικό Του θάνατο μας έδωσε άλλα μηνύματα...Μηνύματα διαχρονικά και μεγάλα που παραμένουν αναλλοίωτα στις ψυχές μας εδώ και αιώνες. Ενέργειες που συν τοις άλλοις κοστίζουν στην αρχιεπισκοπή μας χιλιάδες δολάρια, την ώρα που η παιδεία μας αργοσβύνει-εδώ και χρόνια- από έλλειψη οικονομικής υποστήριξης. Επί πλέον δε όλες αυτές οι σπατάλες γίνονται εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής μας όταν το έλλειμα της  με βάση τα περσινά νούμερα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έχει ξεπεράσει τα 10.000.000$!! Παράλληλα η Ιερά Αρχιεπισκοπή έχει ξεκινήσει έναν ατέρμωνα δρόμο με τα αμερικανικά δικαστήρια προσλαμβάνοντας μια εκ των μεγαλυτέρων δικηγορικών εταιρειών τη γνωστή παγκοσμίως «White & Case L.L.P.» εις βάρος όλων όσων τιμώρησε(αφόρισε), εταιρεία που κοστίζει χιλιάδες δολάρια, τα οποία θα κληθεί πάλι(!) να πληρώσει ο κάθε ομογενής από το υστέρημα ή το περίσσευμα του, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες αγόγγυστα. Ξεκίνησε έναν αγώνα δικαστικό,  διότι,  ενώ έγιναν νόμιμες  εκλογές για την ανάδειξη κοινοτικού-ενοριακού συμβουλίου, και το ποίμνιο επανεξέλεξε το ίδιο συμβούλιο ?εκείνο που είχε κάνει τις καταγγελίες και ζητούσε κάθαρση- εν τούτοις δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών! Ετσι συρθήκαμε και στα αμερικανικά δικαστήρια διασύροντας την τιμή και την υπόληψη, όχι μόνο τη δική μας αλλά της ίδιας της Εκκλησίας μας. Αιτία όλων αυτών των δεινών που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω στις συνειδήσεις μας, ήταν η βούληση και πρόθεση μας  πάψει η αρχιεπισκοπή να συγκαλύπτει οικονομικά και άλλης φύσεως σκάνδαλα, που συνέβαιναν στην κοινότητα μας τα τελευταία χρόνια με προταγωνιστή τον Αρχιμανδρίτη Κλεώπα Στρογγύλη. Γεγονότα και καταστάσεις που καταγγείλαμε επί μήνες με διαβήματα, παραστάσεις διαμαρτυρίας, επιστολές μας αλλά και με συνεχείς εκκλήσεις προς τον πνευματικό μας Πατέρα και Ποιμενάρχη την αρχή του οποίου ουδέποτε θέσαμε εν αμφιβόλω, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Δημήτριο. Αλλά εις μάτην!
Γεγονότα και καταστάσεις που πλήττουν την ενότητα και την ομοψυχία μας ως έλληνες και σεβαστά  μέλη  της αμερικανικής κοινωνίας,  θίγουν τις υπολήψεις μας και σπιλώνουν το κοινωνικό μας γίγνεσθαι, τραυματίζουν την κοινότητα μας  και προ πάντων θέτουν σε σκληρή δοκιμασία το σχολείο των παιδιών μας που κινδυνεύει να κλείσει, αφού τα τραγικά αυτά γεγονότα έχουν ως αποτέλεσμα  την ραγδαία πτώση νέων εγγραφών.
Πριν από τρία χρόνια το σχολείο μας είχε περισσότερο από 280 μαθητές και με τα επισόδεια που ταλανίζουν την κοινότητα μας τα τελευταία χρόνια το σύνολο των μαθητών δεν ξεπερνά τους 130 μαθητές με ορατό τον κίνδυνο να μην μπορεί του χρόνου να λειτουργήσει με βάση τα αμερικανικά δεδομένα! Ήδη έχουν μειωθεί δραματικά οι εγγραφές για το επόμενο έτος! Η μεγάλη αγωνία και ο αγώνας μας είναι να συνεχίσει το σχολείο μας τη εύρυθμη λειτουργία του όπως επί σειρά ετών και μάλιστα με μεγάλο δείκτη επιτυχίας στα αμερικανικά εκπαευδαιτικά ιδρύματα.

Αγαπητοί μας φίλοι, Αδέλφοι και συμπατριώτες μας
Ζητήσαμε να Σας δούμε για να σας ενημερώσουμε και προσωπικά  με στοιχεία για όσα δραματικά έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια  με αποκορύφωμα την οδυνηρή για μας εξέλιξη του «αφορισμού» μας από τη ζωοδόχο Μάνα, την Εκκλησία μας. Τους ναούς και τα σχολεία που κτίσαν οι γονείς και πατεράδες μας με τον ιδρώτα του προσώπου τους τώρα δεν μπορούμε ούτε στο κατώφλι τους να μπούμε! Τις εκκλησίες και τα σχολειά που σηκώσαμε πέτρα-πέτρα. Κάθε πέτρα και ένα μύρο που αναβλύζει από τα δάκρυα και το αίμα των προγόνων που άφησαν με πόνο ψυχής την πατρίδα σε καιρούς δύσκολους και χρόνια πέτρινα για την Ελλάδα μας. Χρόνια που για μας περνούσαν δημιουργικά μέσα στον πόνο της ξενητιάς με την παρηγορία της Μάνας Εκκλησίας. Κάθε εκκλησιά και σχολειό! Κάθε σχολείο και Εκκλησία!  Την εκκλησία που τόσο αγαπήσαμε. Την εκκλησία που παίξαμε στον αυλόγυρο της. Την εκκλησία που μάθαμε τα ελληνικά γράμματα όσοι ανήκουμε πια στη δεύτερη και τρίτη γενιά. Την εκκλησία που βαπτισθήκαμε, μυρωθήκαμε, παντρεύτηκαμε και τώρα αρκετοί απο έμας ετοιμάζονταν να παντρέψουν τα παιδιά τους, την εκκλησία που στα στασίδια της κλάψαμε και θρηνήσαμε το χαμό προσφιλών και αγαπημένων προσώπων μας. Την  εκκλησία που πέρα και πάνω από όλα στους κόλπους και την αγκαλιά της κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων, αυτών των Μυστηρίων που τώρα εμείς δεν μπορούμε να μετέχουμε!  Αυτή την Εκκλησία μας στερούν τώρα κάποιοι «κύριοι» χωρίς ίχνος Αγάπης. Τα μάτια μας βουρκώνουν κάθε φορά που ρωτούν τα παιδιά μας «γιατί δεν μπορούμε να πάμε εκκλησία πια;..τι έγινε; Τι είναι αφορισμός;  Γιατί δεν μπορούμε να δούμε και να παίξουμε με τους φίλους μας;»  αυτές και άλλες οδυνηρές για μας ερωτήσεις καθημερινά είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις. Η μόνη μας ελπίδα πια είναι η  πνευματική και ηθική δικαιώση. Στρέφουμε το βλέμμα μας προς τον ουρανό και παίρνουμε δύναμη από την ιστορία και τη παράδοση της Εκκλησίας μας. Επιστρέφουμε στη γη των πατέρων μας για να αναζητήσουμε στήριγμα Αγάπης και συγκατάβασης. Κατανόηση και αλληλεγγύη. Στήριγμα πνευματικό μέσα στη ηθική και πνευματική σύψη που έχει κυριεύσει τον κόσμο μας. Πνευματικότητα μέσα στο οργιαστικό πνεύμα της εκκοσμίκευσης που έχει δυστυχώς έχει κατακυριεύσει όλους εκείνουν που αντί να εμφορούνται από πνεύμα Αγάπης, κατακυριεύονται από τη σύγχρονη μάστιγα που κατατρώει τα σωθικά της εκκλησίας μας και που δεν είναι άλλη από την απειλή της εκκοσμίκευσης.
Επιλέξαμε τον Ελληνικό Τύπο για να απευθύνουμε δημόσια έκκληση και θερμή παράκληση στους πνευματικούς  Ταγούς και Ποιμένες μας και ειδικά στον πνευματικό Πατέρα και Ποιμενάρχη μας, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο να βάλει τέλος σε αυτό μαρτύριο που έχουν υποβληθεί όχι μόνο αυτοί που τιμωρήθηκαν, να μας αγκαλιάσει ως Πατέρας και να πορευτούμε ενωμένοι και αγαπημένοι προς το Πάσχα ώστε με ομοψυχία και αληθινή αγάπη να ψάλλουμε όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη!
Επιλέξαμε τον Ελληνικό Τύπο παρά το γεγονός ότι το θέμα άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις στον αμερικανικό τύπο για ένα λόγο. Δεν θέλαμε ένα εσωτερικό πρόβλημα της Ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Αμερική ?για πολλούς από εμάς δεύτερη πατρίδα πια ? διότι η δημοσιοποιήση ενός τέτοιου ζητήματος ίσως να δρούσε για άλλη μια φορά αρνητικά για την εικόνα της πατρίδας, ειδικά για την Ελληνορθόδοξη  Εκκλησία μας, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αντικείμενο αρνητικών σχολιασμών στο διεθνή τύπο. Εσείς οι έλληνες δημοσιογράφοι θέλουμε να πιστεύουμε πως γνωρίζετε καλύτερα τη ψυχοσύνθεση των Ελλήνων της διασποράς και θα χειριστείτε το θέμα ανάλογα και με τρόπο υπεύθυνο, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τις λεπτές ισσοροπίες αυτής της τόσο σοβαρής υπόθεσης. Μια υπόθεση που αφορά όλους μας, γιατί η μεγάλη αγωνία μας είναι το σχολείο μας και το μέλλον της Ελληνικής παιδείας στην Αμερική.
Τελευταία μας Ελπίδα ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο πνευματικός αρχηγός και προκαθήμενος της Ορθόδοξου Εκκλησία, παιδιά του οποίου είμεθα όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ σήμερα αλλά και όλοι όσοι εκπροσωπούμε.  
Με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς αυτούς απευθυνόμεθα δια του Τύπου σε όλο τον Ελληνικό λαό και του ζητούμε να σταθεί στο πλευρό μας και να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Λιβανός, (πρόεδρος κοινοτικού συμβουλίου)
Δημήτριος Σπανός, (αντιπρόεδρος κοινοτικού συμβουλίου)
Μανόλης Μιχελάκης, (μέλος κ.σ.)
Νικόλαος Βρεττός (μέλος κ.σ.)

Θλιβερά επεισόδια στην ενορία-κοινότητα της Κορόνας, Νέας Υόρκης
"Μπράβοι" της "Eλληνικής Ορθόδοξης Ιεράς" αρχιεπισκοπής Αμερικής, "κατέλαβαν" την εκκλησία... Πρώτα "πνευματικό Δικαστήριο", μετά πολιτικό... Προετοιμάζουν παρόμοια κρίση και σε κοινότητα στο Μπρούκλυν... Σκοπός η ενοικίαση ή πώληση κτιρίων-οικοπέδων κοινοτήτων γιά "τακτοποίηση" παθητικού... Τι αναφέρει παλαιότερη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής... Επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή... Aνοιχτή επιστολή στον οικουμ. Πατριάρχη... 'Εντονες οι αντιδράσεις.

Νέα Υόρκη (28 Μαρ. '05).- Έπειτα από πολύμηνη «πολιορκία» η "Ιερά" Αρχιεπισκοπή κατόρθωσε να «καταλάβει» την Κοινότητα της Κορόνας, στο Κουήνς, υποχρεώνοντας το μη αναγνωρισμένο και τιμωρηθέν με βαρύτατες ποινές από το «Πνευματικό Δικαστήριο» συμβούλιο να αποχωρήσει από τα γραφεία. Η «κατάληψη» των γραφείων έγινε αργά το βράδυ της εθνικής μας Εορτής, 25ης Μαρτίου, από μισθοφόρους που προσέλαβε η Αρχιεπισκοπή, την ώρα που βρίσκονταν σ' εξέλιξη οι Β? Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, αφού προηγήθηκαν κάποιες αψιμαχίες στα γραφεία κι αφού αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας εκπρόσωποι της δικηγορικής εταιρείας White and Case ζήτησαν και έλαβαν συμπληρωματικά ασφαλιστικά μέτρα από το δικαστή Ρότζερ Ρόζενγκάρντεν.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί στις 6 Απριλίου, στο πολιτειακό δικαστήριο του Κουίνς. Μέχρι τότε, βάση της απόφασης του δικαστή απαγορεύεται στα μέλη του απομακρυνθέντος συμβουλίου να εισέρχονται, να χρησιμοποιούν ή να έχουν στην κατοχή τους οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της Κοινότητας, να εμπλέκονται στην άσκηση των λειτουργικών και διοικητικών καθηκόντων του ιερέα, να χρησιμοποιούν και να κατέχουν αρχεία της κοινότητας και χρήματα που συγκέντρωσαν από μέλη της ενορίας, ενοικιαστές και άλλους.

Παρά την εμμονή της Αρχιεπισκοπής, ο δικαστής επιτρέπει στα τιμωρηθέντα μέλη να παρακολουθούν προγραμματισμένες ακολουθίες στο ναό της Μεταμορφώσεως. Ωστόσο και με την εμπειρία της προ περασμένης Κυριακής, όπου έμμισθοι φρουροί της Αρχιεπισκοπής ενέπλεξαν μέλη της κοινότητας σ' επεισόδια, φοβούμενοι προσχεδιασμένες ενέργειες, οι διαγραφέντες σύμβουλοι δεν προσήλθαν στη χτεσινή θεία λειτουργία.

Ωστόσο το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα οξυμένο. Κάποιοι από τους «πιστούς» έχουν εξαπολύσει εκστρατεία δυσφήμισης και εκφοβισμού μελών του διαγραμμένου συμβουλίου. Ηχητικό μήνυμα που άφησε γυναίκα στον τηλεφωνητή του συγκεκριμένου μέλους (και έχουμε στην κατοχή μας, αναγνωρίζοντας το ίδιο άτομο), περιέχει ακατανόμαστο υβρεολόγιο το οποίο μάλλον ταιριάζει σε άτομο το οποίο ? το λιγότερο - συχνάζει σε καταγώγια, και όχι σε γυναίκα θεοσεβούμενη που ενδιαφέρεται για το καλό της Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι βάση αξιόπιστων πληροφοριών, τα έξοδα της νομικής διαμάχης από πλευράς Αρχιεπισκοπής? που ίσως αποβεί πολύμηνη και δαπανηρή ? έχει υποσχεθεί να καλύψει ηγετικός παράγοντας της "Ηγεσίας των 100" από πολιτεία του Νότου.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η πρόσφατη φάση του δράματος της Κορόνας ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, 20 Μαρτίου, με την παρουσία στο ναό εμμίσθων φρουρών της Αρχιεπισκοπής. Ενορίτες της Κορόνας κατήγγειλαν ότι στα παράθυρα κάποιων από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τους υπήρχαν σε εμφανή θέση διακριτικά της αστυνομίας του Port Authority.

Ο σύμβουλος Δημήτρης Κακαβάς είχε καταγγείλει ότι ένας από τους έμμισθους φρουρούς χρησιμοποίησε σε βάρος του βία κι ότι προτίθετο να μηνύσει τους υπεύθυνους. Οταν αργότερα ο κ. Κακαβάς πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς, κατόπιν καταγγελίας του νέου ιερατικών προϊσταμένου της κοινότητας π. Νικολάου Κούβαρη.

Στην καταγγελία κατηγορείται ο κ. Κακαβάς για παρεμπόδιση και πρόκληση όχλησης, απειλή και παρενόχληση δευτέρου βαθμού. Η δεύτερη και τρίτη κατηγορία αναφέρεται στο μέλος Phrοnia Constant. Ο κ. Κακαβάς παρέμεινε μία νύχτα στο κρατητήριο και αποφυλακίσθηκε την επομένη. Η δίκη έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου.

Ο κ. Κακαβάς, αλλά και άλλα παριστάμενα μέλη χαρακτηρίζουν αναληθή την καταγγελία, ενώ ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο που δεν γνωρίζει καν ποιά είναι η καταγγέλουσα.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Όπως αναμενόταν μετά τις αποφάσεις του «Πνευματικού Δικαστηρίου», την Τετάρτη 23 Μαρτίου, οι δικηγόροι της Αρχιεπισκοπής παρουσιάστηκαν ενώπιον πολιτειακού δικαστή στο Κουίνς και ζήτησαν προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, παρουσιάζοντας πλήθος εγγράφων και αλληλογραφίας. Πρωταγωνιστική θέση έχουν οι αποφάσεις του πνευματικού δικαστηρίου, αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου, επιστολές και καταγγελίες μελών του προηγούμενου διορισμένου συμβουλίου, προεξάρχοντος του κ. Γιώργου Γεωργιάδη.

Κάποιες πρόσφατες καταθέσεις έχουν γίνει από τον π. Νικόλαο Κούβαρη, που αναφέρεται σε παρεμπόδιση των καθηκόντων του και μία της κ. Φρόνια Κονστάνς, που υπογράφει ως γραμματέας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου έγινε ακόμη μία απόπειρα των εμμίσθων φρουρών, τη συνοδεία του π. Κούβαρη, να εκδιώξουν τα μέλη από τα γραφεία, χωρίς επιτυχία, ενώ οι προσπάθειες επαναλήφθηκαν την Παρασκευή, όπου από το πρωί είχαν σταλεί εκ νέου έμμισθοι φρουροί, που είχαν καταλάβει θέσεις περιμετρικώς του κτηρίου.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της προηγουμένης η έναρξη της κλήτευσης μελών του μη αναγνωρισμένου συμβουλίου.

«Μας ξεσήκωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης χτυπώντας την πόρτα του σπιτιού μας για να μας κλητεύσουν ξυπνώντας τα παιδιά μας», κατήγγειλε ένας από τους συμβούλους.

Γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαρτίου, η προσπάθεια επαναλήφθηκε από τον π. Κούβαρη, τη συνοδεία ειδικών φρουρών. Παρότι για μιά ακόμη φορά τα μέλη του μη αναγνωρισμένου συμβουλίου προσέφεραν τα κλειδιά της Εκκλησία στον ιερέα, αυτός αρνήθηκε να τα παραλάβει, επιμένοντας ότι δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του.

«Τα κλειδιά δόθηκαν επανειλημμένως στον ιερέα και αρνήθηκε να τα πάρει, παρότι έχει καταθέσει ότι ζήτησε τα κλειδιά και αρνήθηκαν τα μέλη του συμβουλίου να του τα δώσουν. Αυτό δεν είναι αλήθεια», μας είπε ο κ. Λιβανός, πρόεδρος του μη αναγνωρισμένου συμβουλίου, που μόλις είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη από την Ελλάδα.

Αστυνομικοί του 115ου αστυνομικού τμήματος που κλήθηκαν, βλέποντας την πρώτη απόφαση του δικαστή, είπαν ότι δεν απαγορεύει στα τιμωρημένα μέλη από του να βρίσκονται εντός των χώρων της κοινότητας. Αργότερα ωστόσο κατέφθασε και η δεύτερη συμπληρωματική απόφαση, στην οποία τα μέλη υπάκουσαν.

Οι έμμισθοι φρουροί κλείδωσαν τα γραφεία και αποχώρησαν, αφού προηγουμένως φόρτωσαν στα αυτοκίνητα ? ένα έφερε στην πινακίδα διακριτικά που υποδηλώνουν συνεργάτη γερουσιαστή ? κάποια από τα αρχεία της κοινότητας.

Να σημειωθεί στην έγγραφη ένορκη κατάθεσή του, ο π. Κούβαρης παραθέτει διάφορα περιστατικά, κατά τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ? που απορρίπτουν τα μέλη του μη αναγνωρισμένου συμβουλίου ? παρεμποδίστηκε πολλές φορές η είσοδός του στο ναό, δεν του δίδονται τα αρχεία κλπ.

Μέλη της κοινότητας επισημαίνουν ότι ουδέποτε παρεμποδίστηκε η είσοδος σε ιερέα, ακόμη και στον π. Κλεόπα.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Ο κ. Λιβανός έκφρασε την απογοήτευση και τη βαθιά του θλίψη για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η Αρχιεπισκοπή.
«Εάν αυτό δεν είναι έκπληξη και δεν μεταφέρει μήνυμα απανθρωπιάς, τέτοια μέρα, 25η Μαρτίου, που εορτάζουμε την απελευθέρωση του Γένους και της πατρίδας μας να έχουμε τέτοιες καταστάσεις στην οποίες χρησιμοποιήθηκαν αστυνομία, όπλα, ειδικοί ντετέκτιβ και «σύμβουλοι» (consultants) της Αρχιεπισκοπής, για την κατάληψη των γραφείων της Κοινότητας, χρησιμοποιώντας αναληθείς βεβαιώσεις, δεν ξέρω τι να πω.
Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη και είμαστε ιδιαίτερα θλιμμένοι.
Δεν ξέρω πως να αντικρίσουμε τα παιδιά μας. Διωχθήκαμε από την κοινότητα που υπηρετήσαμε πολλά χρόνια, προσφέροντας αγάπη και κόπο για να προχωρήσει μπροστά, και να μείνει ανοιχτό το σχολείο».
(Aπό την εβδομαδιαία εφημερίδα Νέας Υόρκης "Greek News")

Τι αναφέρει παλαιότερη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής
«ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ, Corona, NY
January 28, 2005
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ? Η Ελληνική Ορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τις ακόλουθες αποφάσεις που αφορούν στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Μεταμορφώσεως της Κορώνας Νέας Υόρκης.

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2005, το Πνευματικό Δικαστήριο Πρώτου Βαθμού συνήλθε στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής και ασχολήθηκε με κατηγορίες εναντίον του κ. Βασιλείου Λιβανού, πρώην προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου, σχετικές τόσο με παραβιάσεις των Ομοιόμορφων Κοινοτικών Κανονισμών (UPR) όσο και πολλών γραπτών και προφορικών εντολών είτε εξ ονόματος, είτε του ιδίου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Το Πνευματικό Δικαστήριο απαρτίσθηκε  από τους π. Χαράλαμπο Στεφανόπουλο, π. Δημήτριο Μοσχοβίτη, π. Εμμανουήλ Γρατσία, π. Γεώργιο Σταυρόπουλο, και π. Νικόλαο ?νκτηλ. Το Δικαστήριο ενημερώθηκε εγγράφως περί της αποφάσεως του κ. Λιβανού να μην παραστεί σ? αυτό καθώς και του ισχυρισμού του ότι είναι αθώος. Μετά από προσεκτική μελέτη των κατατεθέντων σχετικών στοιχείων, το Δικαστήριο διεπίστωσε ότι ο κ. Λιβανός είχε όντως παραβεί το όρκο του «να τηρεί το δόγμα, τις παραδόσεις, τους ιερούς κανόνες, την λατρεία και τις ηθικές αρχές της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και το Σύνταγμα, τους κανονισμούς και την πειθαρχία της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής» (Ομοιόμορφοι Κανονισμοί των Κοινοτήτων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, άρθρο 9, παρ. 4). Τούτο συνέβη διότι ο κ. Λιβανός αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές της Αρχιεπισκοπής από 12ης Μαΐου 2004 μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα δε διότι παρακίνησε και άλλους να απαγγείλουν μαζί του τον όρκο του Συμβουλίου την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2005, μετά την Θεία Λειτουργία και έμπροσθεν του Ιερού Θυσιαστηρίου, χωρίς την προαπαιτούμενη επισκοπική επικύρωση. Η πράξη αυτή υπήρξε ιδιαίτερα σκανδαλώδης λόγω του ότι συνέβη ημέρες μόλις μετά την έγγραφη κλήση του κ. Λιβανού να παρουσιαστεί στο Πνευματικό Δικαστήριο.
Το Δικαστήριο, οδηγούμενο από ποιμαντικό ενδιαφέρον για την πνευματική ευεξία ενός ανθρώπου, ο οποίος επί αρκετά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία του Χριστού, επέλεξε να μη προχωρήσει στην άμεση επιβολή επιτιμίου στον κ. Λιβανό, αλλά να του παράσχει χρόνο για αναθεώρηση και μετάνοια μέχρι την Δευτέρα 28η Φεβρουαρίου 2005. Το Πνευματικό Δικαστήριο προσφέρει στον κ. Λιβανό αυτή την παράταση χρόνου ως ευκαιρία για μετάνοια και συγχώρηση, και προσεύχεται και ελπίζει ότι αυτός, σύμφωνα με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου, «εξαγοραζόμενος τον καιρόν» (Εφεσ. 5-15) θα επιζητήσει τη συμφιλίωσή με την Εκκλησία.
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2005, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Φιλόθεος θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως στην οποία θα λειτουργήσει ο π. Νικόλαος Ρετσελάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Island Park της Νέας Υόρκης. Κατά παράκληση του  Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και με την συνεχή καθοδήγηση και βοήθεια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Φιλοθέου, ο π. Ρετσελάς θα συνεχίσει να υπηρετεί στην κοινότητα της Κορώνας έως ότου αποκατασταθεί η κανονική τάξη και πραγματοποιηθούν νόμιμες εκλογές.
Όταν η κοινότητα επανέλθει στην κανονική πορεία λειτουργίας και υπευθυνότητος, θα συγκληθεί κανονική και νόμιμη ενοριακή γενική συνέλευση η οποία θα προγραμματίσει εκλογές νέου ενοριακού διοικητικού συμβουλίου. Μετά την επικύρωση των εκλογών αυτών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, θα διοριστεί στην κοινότητα μόνιμος ιερέας.

Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες πολλών μηνών για την επαναφορά της τάξεως με λιγότερο δραστικά μέτρα. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος προτρέπει τους ενορίτες, τους ευεργέτες και τους υποστηρικτές του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως και του αγαπητού και δικαίως ονομαστού κοινοτικού σχολείου της να στηρίξουν με εγκάρδια προσευχή και ανιδιοτελείς πράξεις τις προσπάθειες του Θεοφ. Επισκόπου κ. Φιλοθέου του π. Ρετσελά και του νομίμου Διοικητικού Συμβουλίου και να εργασθούν για την επαναφορά της ειρήνης, εν ενότητι πνεύματος και ψυχής προς δόξαν του Θεού και της Εκκλησίας Του».


Η επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας
«Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Σας γράφω με την ιδιότητά μου ως προέδρου της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας Κορώνας, στη Νέα Υόρκη, εκπροσωπώντας τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και της συντριπτικής πλειοψηφίας της Κοινότητας.
Απευθυνόμεθα σε σας σε μία ύσταστη προσπάθεια να αποτρέψουμε το διχασμό της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας.
Στην Κοινότητά μας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα τα τελευταία 3 χρόνια τα οποία έχουν εκλάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και οι συνέπειες τους θα επηρεάσουν ολόκληρη την Ελληνο-Αμερικανική Κοινότητα στις ΗΠΑ.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την αδιάλλακτη στάση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής όταν προέκυψε ζήτημα υπέρβασης των καθηκόντων του ιερέα στην Κοινότητά μας ο οποίος ενεπλάκη με τα οικονομικά ζητήματα. Η Αρχιεπισκοπή θα μπορούσε να μεταθέσει τον ιερέα σε άλλη Κοινότητα και το πρόβλημα θα είχε βρει τη λύση του.
Δυστυχώς επέλεξε τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με την Ορθοδοξία, ούτε με το Ελληνικό Πνεύμα. Μεταξύ άλλων:
-Συνεκάλεσε «Πνευματικό Δικαστήριο» και επέβαλε ποινές σε όλα τα μέλη του καθ? όλα νόμιμα Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας. Πέρα από τους εξωκλησσιαμούς, απαγόρεψε σε γονείς να προσεγγίζουν το κτίριο στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους.
-Επιστράτευσε έμμισθους φρουρούς οι οποίοι «κατέλαβαν» το σχολικό κτίριο και τρομοκρατούν μαθητές και διδακτικό προσωπικό. Τα παιδιά μας αμήχανα και φοβισμένα έχουν σαστίσει με την Ορδόδοξη Εκκλησία.
-Σπάζοντας κλειδαριές προσπάθησαν να εγκαθιδρύσουν νέο, δικής τους επιλογής Κοινοτικό Συμβούλιο.
-Αρνήθηκαν, όπως υπέδειξε ο Εισαγγελέας της περιοχής να επιτρέψουν οικονομικό έλεγχο (forensic) στα κοινοτικά βιβλία.
-Τέλος, παραπέμπουν σε πολιτικό δικαστήριο τα μέλη του Κοινοτικού Συμβούλιου με αστήριχτες κατηγορίες.

κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,  
οι μη δημοκρατικοί και μεσαιωνικοί μέθοδοι που μετέρχονται οι επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής μας έχουν απογοητεύσει και πικράνει. Απειλές, εκφοβισμοί,  αστυνομοκρατία καθώς επίσης και πρόσκληση σε επιφανείς ομογενείς να παρέμβουν ώστε να επηρεάσουν τις καταστάσεις υπέρ τους.
Επί δεκαετίες ολόκληρες οι Ελληνο-Αμερικανοί στηρίζουμε οικονομικά και ηθικά το Πατριαρχείο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις Εκκλησίες στις ΗΠΑ, τις οποίες εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε.
Η Κοινότητά μας έχει ένα από τα ιστορικά και καλύτερα Ημερήσια Ελληνοαμερικανικά Σχολεία. Το Σχολείο αυτό δεν στηρίζεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ενώ οι χειρισμοί της μπορεί να οδηγήσουν στο να κλείσει.
Ζούμε στην Μητρόπολη του κόσμου, στο χάραμα του 21ου αιώνα. Ακούσαμε εσάς τον ίδιο να δηλώνετε πώς προτεραιότητά της κυβέρνησης σε σχέση με την Ομογένεια θα είναι η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Και προσβλέπουμε στην έμπρακτη εφαρμογή των δηλώσεών σας.
Υπάρχουν τρόποι να μεσολαβήσατε και αποτρέψετε την κρίση που απειλεί την Ελληνο-Αμερικανική Κοινότητα. Αναμένουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον, το προσωπικό σας και των συνεργατών σας, εάν πράγματι επιθυμείτε ο Μετα-Ολυμπιακός Ελληνισμός να προβάλεται θετικά στις Η.Π.Α., όπως κατ? επανάλειψη δηλώνουν οι εκπρόσωποί σας.
Ζητούμε διαφάνεια. Ζητούμε Δημοκρατία στις Κοινότητες μας. Ζητούμε το δικαίωμα τα παιδιά μας να μετέρχονται της Ελληνικής Παιδείας και της Ορθοδοξίας.
Είμαστε στη διάθεσή των συνεργατών σας για να τους ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Μην μας απογοητεύσετε.
Β. Λιβανός, Πρόεδρος»


Aνοιχτή επιστολή στον οικουμ. Πατριάρχη, γιά τα γεγονότα στην Κορόνα
Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο-επιστολή:

«OPEN LETTER TO:
His All Holiness
Bartholomew
Archbishop of Constantinople,
New Rome and Ecumenical Patriarch
Constantinople

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
23 Μαρτίου 2005
Παναγιώτατε Αρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικέ Πατριάρχα κύριε Βαρθολομαίε,
    Δια της παρούσης η οποία εκφράζει μεγάλη μερίδα της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας ζητούμε την άμεση προσοχή σας σε ένα ζήτημα που έχει διχάσει τον Ελληνισμό της Αμερικής.
    Είναι γνωστός σε όλους ο σεβασμός της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας στο Πατριαρχείο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και στους εκπροσώπους της. Επί δεκαετίες η Ιερά Αρχιεπισκοπή αποτελούσε για όλους εμάς σύμβολο της Ορθόδοξης Πίστης μας, του Ελληνισμού και των παραδόσεων μας.
    Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή εμπιστεύθηκε ο Ελληνισμός το μέγιστο ζήτημα της Ελληνόγλωσσης Παιδείας. Οι κοινότητές μας δημιουργήθηκαν γύρω από τις εκκλησίες που εμείς οι ίδιοι κτίσαμε.
    Στηρίξαμε πάντοτε ηθικά και υλικά κάθε ανάγκη της Εκκλησίας, την οποία αποδεχόμεθα όχι μόνον ως πνευματική αρχή αλλά και ως διοικητική σε διάφορα θέματα της Ομογένειας.
    Η Ομογένεια το μόνο που περιμένει από την Εκκλησία της είναι φως και αγάπη, φροντίδα, κατανόηση και συμπαράσταση στις πνευματικές της ανησυχίες αλλά και στις καθημερινές βιοτικές της μέριμνες.
    Δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κοινότητα της Κορώνης στη Νέα Υόρκη, κλονίζουν τις σχέσεις μας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και θέτουν ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης, πριν η κατάσταση εκλάβει ανεξέλεκτες διαστάσεις.
    Είναι γνωστή σε εσάς η υπόθεση που εδώ και χρόνια ταλανίζει την Ελληνική Κοινότητα της Κορώνης λόγω της σύγκρουσης ενός ιερέα με το Κοινοτικό Συμβούλιο για οικονομικά θέματα.
    Δυστυχώς οι επικεφαλής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, αντί να μεσολαβήσουν για τη διευθέτηση των ζητημάτων που προέκυψαν, μετήλθαν πρακτικών και μεθόδων που αναβιώνουν τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό.
    Επιπλήξεις, απειλές, εκφοβισμοί, τιμωρίες και εξω-εκκλησιασμοί είναι οι καθημερινές της πρακτικές στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Οι Νομοκανονικές διαδικασίες που ακολουθούν, θυμίζουν εποχές του Μεσαίωνα, καθώς στο κατώφλι του 21ου αιώνα στήνουν Πνευματικά Δικαστήρια και απαγορεύουν σε αναγνωρισμένα από την Κοινότητα μέλη ακόμη και την πρόσβαση στο σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά τους.
    Αξιοποιούν προσωπικές γνωριμίες με Αστυνομικές Αρχές για τη σύλληψη και ξυλοδαρμό Ομογενών μας. Σπάζουν κλειδαριές και εισέρχονται νύχτα στα κτίριά μας. Προσφεύγουν σε προσωπικότητες κύρους της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας για να επηρεάσουν Αμερικανούς Δικαστές και δικαστικές αποφάσεις.
    Η νοοτροπία και οι μέθοδοι αυτές είναι ξένες προς τον Ελληνα. Ξένες προς ότι πρεσβεύει ο Ελληνισμός. Ξένες προς κάθε έννοια Δημοκρατίας και σεβασμού του Ανθρώπου. Μακριά από κάθε λογική. Ξένες προς την Ορθοδοξία, τη Συνεργειακή και Συνδιακονική Συμβίωση και Συμπορεία που πρεσβεύει.
   
Παναγιώτατε,
    Σε μία εποχή που γίνονται ακατάπαυστα αποκαλύψεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και κάποιοι ενσπείρουν την αμφισβήτηση του ήθους των εκπροσώπων της Εκκλησίας, η κατάσταση στη Νέα Υόρκη μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις μη αναστρέψιμες.
    Η παρέμβασή σας στο ζήτημα αυτό θα πρέπει να είναι άμεση, πριν -λόγω των περιστατικών που προκαλεί η Αρχιεπισκοπή- το θέμα περάσει στα Αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
    Γνωρίζετε τις ευαισθησίες της Αμερικανικής κοινής γνώμης στα θέματα διαχωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας και στο ζήτημα της Ανεξιθρησκείας. Γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον Ελληνισμό, γι? αυτό και προσβλέπουμε στην κατανόησή σας.

Ενδιαφερόμενοι Ελληνο-Αμερικανοί»
--------------------------------------------------------------------------------
To ΚΑΛΑΜΙ - Μιά ανεξάρτητη έκδοση onLine, γιά να προβάλλονται τα σωστά
και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που καβάλησαν καλάμι... http://www.kalami.net/    Σημείωση 18ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"The Sex Pistols, Nietzsche and the will of God-Savas (Zembilla's) Journey" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα