Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απορ/τα-Ανακύκλωση: Κέρκυρα, η Λευκίμμη εκπέμπει SOS

ΝησιάΚΕΡΚΥΡΑ - H ΛΕΥΚΙΜΜΗ εκπέμπει S.O.S.

Με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επιτρέπεται η κατασκευη ΧΥΤΑ στην περιοχή Μισοράχια Λευκίμμης που δεν πληροί τις απαραίτητες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις.

Με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται από τις 9/1/2008 οι εργασίες κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Μισοράχια Λευκίμμης. Οι κάτοικοι αντιδράμε διαφωνώντας με την κατασκευή ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή που δεν πληροί τις απαραίτητες από νομοθεσία προϋποθέσεις.

Η συγκεκριμένη θέση δημιουργίας ΧΥΤΑ βρίσκεται στο άκρο της Νότιας Κέρκυρας και δεν επιλέχθηκε αλλά επιβλήθηκε καθώς είναι η πλέον ακατάλληλη και με δεδομένο ότι σε ακτίνα 500 μέτρων βρίσκονται σπίτια, ξενοδοχεία, δύο ποτάμια και είναι στο κέντρο δέκα οικισμών, η κατασκευή εκεί ΧΥΤΑ αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα για το περιβάλλον και για την οικονομία ολόκληρης της περιοχής.

Επιπλέον στον ίδιο χώρο βρίσκεται και άλλη οχλούσα χρήση, ο βιολογικός καθαρισμός, ενώ η ζώνη είναι χαρακτηρισμένη ως υψηλής καλλιεργητικής παραγωγικότητας θέματα που αποκρύπτονται στην μελέτη κατασκευής όπως επίσης και τα πραγματικά στοιχεία των αποστάσεων.

Σημαντικότατο γεγονός αποτελεί ότι δεν υπήρξε για χρόνια ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από καμία αρμόδια αρχή ενώ και η χωροθέτηση είχε γίνει και το οικόπεδο είχε αγοραστεί με κριτήριο όχι την περιβαλλοντική καταλληλότητα αλλά συγκεκριμένες προσφορές ιδιωτών για την πώληση των εκτάσεων τους για το σκοπό αυτό.

Πολύ σημαντικό ακόμη είναι ότι ενώ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ανέλαβε τη σύνταξη μελέτης διαχείρισης στερεών αποβλήτων έκανε λόγο για τρεις ΧΥΤΑ (έναν στο βορά ,έναν στο κέντρο και έναν στο νότο για τους δήμους Λευκιμμαίων, Κορισσίων και Μελιτειέων), το Νομαρχιακό Συμβούλιο το 2000 εγκρίνει κατασκευή ΧΥΤΑ μόνο στο Νότο και ξεκινά διαδικασίες δημοπράτησης ,χωρίς καμία αναφορά στον ΧΥΤΑ του βορά. Ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ του κέντρου μάλιστα σήμερα λειτουργεί σαν μια τεράστια χωματερή ,έχει μολύνει ολόκληρο το οικοσύστημα της περιοχής και χωρίς καμία προσπάθεια εκσυγχρονισμού , κορεσμένη οδεύει προς κλείσιμο.

Επομένως εύκολα τίθεται το ερώτημα μετά και το κλείσιμο της χωματερής του κέντρου (Τεμπλόνι) πού θα πάνε τα σκουπίδια ολόκληρου του νησιού;

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη! Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οδηγούμαστε για μια μεγάλη χωματερή τύπου Τεμπλονίου για τους 12 Δήμους της Κέρκυρας.

Η Λευκίμμη θυσιάζεται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των τοπικών φορέων του νησιού και οι επιπτώσεις στην υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική ζωή αναμένονται ολέθριες.

Ο πολιτιστικός-περιβαλλοντικός σύλλογος «ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ» έχει προσφύγει στο ΣτΕ και στο αρμόδιο τμήμα της Ε.Ε. για την μη καταλληλότητα του χώρου ,για τα στοιχεία των μελετών που παραποιούν και αποκρύπτουν την αλήθεια, για τις αυθαίρετες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και την μη ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί μας. Η εκδίκαση της υπόθεσης μετά από συνεχείς αναβολές , δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την έναρξη των εργασιών από τον εργολάβο υπο την προστασία των ΜΑΤ, που με τη χρήση βίας και χημικών σε ειρηνικούς διαδηλωτές αντιμετωπίζουν το δικαίωμα μας στο να ζητάμε αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας !

Τελικά ποια πολιτεία είναι αυτή που παρακάμπτει τη δικαιοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος , τη ζωή των κατοίκων μιας περιοχής και με την χρήση δυνάμεων καταστολής υπογράφει τη θανατική τους καταδίκη;
----------------------------------------------------
(από Σπύρος, Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008)
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Κέρκυρα, η Λευκίμμη εκπέμπει SOS" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα