Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Περιβάλλον: 28 «μνηστήρες» για την Πεντέλη, της Τάνια Γεωργιοπούλου

Νησιά«Δεν θα επαρκούσε ολόκληρη η Πεντέλη αν αποφασίζαμε να παραχωρήσουμε σε όλους τους διεκδικητές τις εκτάσεις που ζητούν» είχε δηλώσει στην «Κ» ο δασάρχης Πεντέλης κ. Αλέξανδρος Ρήγας, πριν από ένα μήνα, σε ένα περίπου προφητικό δημοσίευμα. Φέτος που κάηκε όλη η Ελλάδα, η Πεντέλη -που λειτουργεί ως απόθεμα γης προς οικιστική εκμετάλλευση και τις εκτάσεις της διεκδικούν η Εκκλησία, οικοδομικοί συνεταιρισμοί και ιδιώτες- κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ.

Υπολογίζεται ότι το Πεντελικό Ορος έχει έκταση πάνω από 200.000 στρέμματα από τα οποία τα περισσότερα είναι δασικά, δηλαδή μη οικοδομήσιμα, ακόμα και αν ανήκουν σε ιδιώτη. Η Πεντέλη, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε το βουνό, είναι ο ορεινός όγκος που εκτείνεται στα διοικητικά όρια των δήμων και κοινοτήτων Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Βριλησίων, Γέρακα, Παλλήνης, Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Μαραθώνα, Σταμάτας, Ροδόπολης, Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Δροσιάς, Ερυθραίας και Κηφισιάς. Είναι εκτάσεις «φιλέτα» που αν αποχαρακτηριστούν, δηλαδή χάσουν τη δασική ιδιότητα, αξίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αναλογιστούμε πόσο πωλείται το στρέμμα σε περιοχές όπως η Πολιτεία, η Κηφισιά, ο Διόνυσος, το Ντράφι, η Παλαιά και η Νέα Πεντέλη. Ενα πλέγμα συμφερόντων και διεκδικητών κατατρώγει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το βουνό, τις τελευταίες δεκαετίες. Οι πιέσεις αυτές έχουν συνδεθεί άμεσα με τις φωτιές, αφού αν μετά την πυρκαγιά μια έκταση εξαιρεθεί της αναδάσωσης, χάνει τον δασικό της χαρακτήρα και άρα μπορεί να οικοδομηθεί.

Η Μονή Πεντέλης
Ενας από τους κύριους και περισσότερο ισχυρούς διεκδικητές 80.000 και πλέον στρεμμάτων δάσους στην Πεντέλη είναι η Μονή Πεντέλης, που φέρεται να κατέχει εκτάσεις σε όλο το νότιο τμήμα του βουνού, σε μεγάλο μέρος της δυτικής αλλά και της ανατολικής πλευράς του. Για τις εκτάσεις αυτές δεν υπάρχουν σαφείς τίτλοι· η μονή στηρίζει τις ιδιοκτησιακές της διεκδικήσεις σε έγγραφα του σουλτάνου και στη συνεχή παρουσία της στην περιοχή. Μεγάλο τμήμα αυτών των εκτάσεων έχει πουληθεί/μεταβιβαστεί σε ιδιώτες ή σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πεντέλης και πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) κ. Δημήτρη Στεργίου, από το 1970-74 έως σήμερα η Μονή Πεντέλης πούλησε σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ιδιώτες περί τα 10.000 στρέμματα. Οι νέοι «ιδιοκτήτες» προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι εκτάσεις δεν είναι δασικές. Κάποιοι έχουν καταφέρει να τις αποχαρακτηρίσουν και στη συνέχεια να τις οικοδομήσουν, δημιουργώντας οικισμούς που σήμερα θεωρούνται νόμιμοι. Ο οικοδομικός Συνεταιρισμός ΠΑΝ (των υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας) νομιμοποίησε 4.000 στρέμμ. και έχτισε στην περιοχή Λυκόρεμα - τώρα ο οικισμός αποτελεί τμήμα της κοινότητας Πικερμίου. Ο οικοδομικός συνεταιρισμός ΑΟΟΑ (Αξιωματικών) το 1998 κατάφερε να εντάξει στο σχέδιο πόλης της Νέας Μάκρης έκταση 800 στρεμμάτων. Αυτά δίνουν στους υπόλοιπους ελπίδες και κουράγιο να συνεχίσουν...

25.000 στρέμματα
Σήμερα 28 οικοδομικοί συνεταιρισμοί διεκδικούν περίπου 25.000 στρέμματα στο Πεντελικό Ορος. Πολλά από αυτά κάηκαν στις πυρκαγιές του 1995 και του 1998. Χαρακτηριστικά ο οικοδομικός συνεταιρισμός «Νέα Κωνσταντινούπολη» διεκδικεί 550 στρέμματα σε περιοχή που κάηκε το 1995, ενώ ο «Αγιος Σπυρίδων» διεκδικεί τον αποχαρακτηρισμό 1.200 στρεμμάτων, τα οποία επίσης κάηκαν την ίδια χρονιά. Στην περιοχή του Πεντελικού δραστηριοποιούνται οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί «Αγιος Τιμόθεος», «Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Ελλάδας», «Σύλλογος Εργαζομένων και Ασφαλισμένων στο ΙΚΑ», «Σύλλογος Δημοσιογράφων και Εργαζομένων», «Τέκτων», «Φαίαξ», «Δημόκριτος», «Ροσόλυμος» ή «Κτήμα Πεντέλη Α.Ε.», «Νέα Βιθυνία», «Ικαρος», «Β. Φρειδερίκη», «Νοσοκομείο Πειραιώς», «Αξιωματικοί Χωροφυλακής» «Δικηγόροι Πειραιώς», «Εφέδρων Αξιωματικών Αναγέννηση», «Νέοι Μακεδόνες», «Εργατοτεχνιτών Μαρμάρων», «Αργεννών», «Αγιος Σύλλας», «Νέος Μηχανικός Κόσμος», «Δασικών Υπαλλήλων», «Μεγαλόχαρη», «Καλλιθέα, Αγιος Θωμάς», «Αιολίδα» «Προβάλυνθος».

Το «χωροταξικό ασυνείδητο»
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί συστάθηκαν το 1950-60 την εποχή που η ανάγκη εξεύρεσης στέγης ήταν επιτακτική και επικρατούσε «χωροταξικό ασυνείδητο», τακτική που δεν επιτρέπει πια η σημερινή οικιστική κατάσταση στην Αττική. Σε ολόκληρη την Αττική δραστηριοποιούνται 128 οικοδομικοί συνεταιρισμοί που αριθμούν 65.450 μέλης και καταλαμβάνουν έκταση 113.337 στρεμμάτων δάσους και δασικών εκτάσεων.

Στη Βόρεια Πεντέλη οι κληρονόμοι του Ηλιόπουλου κέρδισαν το 1991 στον Αρειο Πάγο την ιδιοκτησία 25.000 στρεμμάτων δάσους. Δεν έχουν αποχαρακτηριστεί και υπό αυτήν την έννοια δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ορισμένοι παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους υπέρ του Δημοσίου, που σήμερα κατέχει περίπου το 10% αυτών των εκτάσεων. Τα συμφέροντα και οι διεκδικήσεις στην Πεντέλη συντηρούνται από το γεγονός ότι από καιρό σε καιρό κάποιοι δικαιώνονται. Οι υπόλοιποι αναμένουν. Πολλοί οικοδομούν, αφού προεκλογικώς λαμβάνουν υποσχέσεις ότι θα νομιμοποιηθούν... Αυτές οι υποσχέσεις είναι τα θεμέλια των νέων αυθαιρεσιών και καταπατήσεων.

Ποιοι διεκδικούν περιοχές που κάηκαν
Στις περιοχές που κάηκαν στην Πεντέλη, την περασμένη Πέμπτη, έχουν καταγραφεί διεκδικήσεις από τους εξής οικοδομικούς συνεταιρισμούς:
-«Αγιος Τιμόθεος» – διεκδικεί περίπου 200 στρέμματα στην περιοχή των λατομείων Μουζάκι και ανατολικότερα.
-«Αγιος Σύλλας» – περίπου 25 ιδιοκτήτες διεκδικούν 2–4 στρέμματα έκαστος (συνολικά 80 στρ.) στη Νέα Πεντέλη.
-Ιδιώτες διεκδικούν περίπου 30 στρ. που κάηκαν στο κέντρο του Κοκκιναρά. Η έκταση αυτή είχε καεί το 1995, είχε αναδασωθεί και πριν από δύο χρόνια, μέσα σε μία νύχτα, τα δενδρύλλια κόπηκαν από αγνώστους.

------------------------------------------
(πηγή:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19-08-07)

...........................................................................................................................................
 
 Πεντέλη 6/07/2007

Ασφαλώς, δεν θα έγραφα το παρακάτω κείμενο, εάν δεν συνέβαινε το εξής σκληρό και απάνθρωπο γεγονός.
Στις 25 Ιουνίου 2007 κι ενώ ο Μακαριώτατός μας διήρχετο –και διέρχεται– κρίσιμες στιγμές δοκιμασίας της υγείας του, ο στενός συνεργάτης του, κ. Δημ. Φουρλεμάδης, Δ/ντής της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», μου κοινοποίησε αγωγή, δια της οποίας ζητάει:

α. Αποζημίωση 200.000 ΕURO για την Οργάνωση «Αλληλεγγύη»,
β. 100.000 EURO για τον εαυτό του,
γ. Την προσωπική μου κράτηση για (1) έτος και
δ. Την απόσυρση του βιβλίου μου «ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ».

Και όλα αυτά, διότι θεωρεί το περιεχόμενό του προσβλητικό για το πρόσωπό του.
Αφού το θέμα έλαβε και δημόσια διάσταση δια του Τύπου και, εν συνεχεία, μου έγινε από φιλικό πρόσωπο του κ. Δημ. Φουρλεμάδη, στις 5 Ιουλίου 2007, πρόταση συμβιβασμού, απαντώ δημόσια δια του παρόντος, ότι:

Συμβιβασμός για μένα είναι:
1. Να αναδασωθεί ο καμμένος, αναδασωτέος περιβάλλων χώρος της Ι. Μονής (περίπου 100 στρεμμάτων).
2. Να απομακρυνθεί άμεσα η «Αλληλεγγύη» από το χώρο της Ι. Μονής, την οποία θεωρώ υπαίτιο για πολλές ανωμαλίες που συμβαίνουν στη Μονή.
3. Να απομακρυνθεί, επίσης και η τυραννική κυρία, υπάλληλος της «Αλληλεγγύης».
Εάν δεν πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω, όπως αναφέρω και στο προαναφερόμενο βιβλίο μου («ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ»), οι αγώνες μου –με τη βοήθεια του Θεού– θα συνεχιστούν αμείωτοι και καμία σχετική αγωγή εναντίον μου, οποθενδήποτε προερχομένη, δεν με πτοεί.
Όσον αφορά δε τη συγκεκριμένη του κ. Δημ. Φουρλεμάδη, θα απαντηθεί με ανταγωγή, η οποία θα την ανασκευάζει εκ βάθρων.

ΤΙΜΟΘΕΟΣ Κ. ΚΙΛΙΦΗΣ
Αρχιμανδρίτης
Ι. Μ. Πεντέλης
----------------------------------------------------------------------------------------------------
16/05/2007
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια,
τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή,
τη Βουλή των Ελλήνων, τα Κόμματα,
τον Αρχιεπίσκοπο, την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος,
τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
τον Δήμο Πεντέλης και τους προς αυτόν όμορους Δήμους,
τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πεντέλης,
τα Μ.Μ.Ε. και κάθε ευαίσθητο Έλληνα πολίτη.
Ιδιαίτερα δε προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, καθ’ ότι η Ιερά Μονή Πεντέλης προϋπήρξε, από της ιδρύσεώς της, ως «Σταυροπηγιακή».

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (4 Ιουνίου) πλησιάζει και δυστυχώς, εις ό,τι αφορά την Ιερά Μονή μας «Κοίμηση Θεοτόκου» Πεντέλης, αυτή βρίσκεται σε κατάσταση οικτρή. Τόσον η ηγεσία της Μονής μας, όσο και της Εκκλησίας, συνεχίζουν να μας εμπαίζουν, ξεχνώντας τις υποσχέσεις τους και περιφρονώντας προκλητικότατα τις εκκλήσεις των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και εμού, σχετικά με την αναδάσωση του καμμένου δάσους του περιβάλλοντος χώρου της Μονής από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 1999 και του 2000. Μάλιστα δε, όπως διαδίδουν, περιμένουν να ... πεθάνω –δεδομένου ότι είμαι 80 ετών και ασθενών– ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν ανενόχλητα τα βέβηλα σχέδιά τους και επί πλέον –όπως με πληροφόρησαν– προτίθενται, εκτός των όσων ήδη έχουν κάνει, να παρέμβουν δια του κ. Δημ. Φουρλεμάδη, Δ/ντου της «Αλληλεγγύης» (της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος) και στο χώρο της αναπαράστασης του «Κρυφού Σχολειού». Φυσικά, αντέδρασα έντονα.

Ήδη έχει επίσημα καταγγελθεί (Δες και βιβλίο μου «ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΛΩΣΗΣ της Ι. Μ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ»), το ότι έχουν ανεγερθεί από την Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής, αυθαίρετα, πέντε (5) παράνομα κτίσματα (μπαγκαλόουζ), χωρίς άδεια Πολεοδομίας, Ναοδομίας και Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθ’ όσον η Ιερά Μονή μας έχει κηρυχθεί ως προέχον βυζαντινό μνημείο, με το Β.Δ. 19.4.1921 σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (ΦΕΚ 153/Α/28-6-2002).

Για τις παρανομίες δε αυτές έχει επιβληθεί πρόστιμο από τη Δ/νση Πολεοδομίας Ανατ. Τομέα ποσού EURO 992.158,08 και, επιπροσθέτως, διωκόμεθα και από το Ι.Κ.Α., που παραμένει απλήρωτο.

Επίσης, έχουν διαταχθεί και ενεργούνται σχετικές, εισαγγελικές ανακρίσεις, που –πιστεύω, ότι– δεν θα τις «κουκουλώσει» η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν έγινε καμιά κίνηση από τους υπευθύνους για υποχώρηση και επανόρθωση. Αντίθετα, η συμπεριφορά της ηγεσίας της Μονής μας είναι υπεροπτική, αλαζονική και περιφρονητική, τόσον προς εμένα, όσο και προς τους περιβαλλοντικούς Συλλόγους της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα την άμεση αναδάσωση του καμμένου χώρου και τη δική τους συμβολή και φροντίδα. Και όμως δεν έχει φυτευτεί ακόμη ούτε ένα πεύκο.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι με αναγκάζουν –και με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος– να διαμαρτυρηθώ και πάλι έντονα και να κάνω και ύστατη έκκληση προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο, ώστε να επέμβουν άμεσα, το ταχύτερο δυνατόν, και να διασωθεί η Ιερά Μονή μας από το «Δούρειο ίππο» της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος, την «Αλληλεγγύη», όπως προανέφερα, που έχει εγκατασταθεί στο φιλοξενούμενο στη Μονή μας Διορθόδοξο Κέντρο και παρεμβαίνει και παραβαίνει θρασύτατα, τόσον το καταστατικό της Ιεράς Μονής, όσο και τους νόμους της Πολιτείας. Φοβερό!

Έλεος πια. Δεν θα βρεθεί επί τέλους κάποια δύναμη, να σταματήσει αυτή την καταστροφική λαίλαπα εναντίον του περιβάλλοντος της Ιεράς Μονής μας;

ΤΙΜΟΘΕΟΣ Κ. ΚΙΛΙΦΗΣ
Αρχιμανδρίτης
Ι. Μ. Πεντέλης
----------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.kilifis.gr/02.php

-----------------------------------------
?γιο... πρόστιμο 1,5 εκ. ευρώ
Του Θωμά Τσάτση

«Είμαστε ενοικιαστές της γης. Ο Θεός μάς έβαλε στο δικό του σπίτι και εμείς νομίσαμε πως είναι δικό μας, και όχι μόνο δεν το περιποιηθήκαμε, αλλά, αντίθετα, κάνουμε ενέργειες εγωιστικές, οι οποίες νομίζουμε ότι μας ευνοούν, ενώ κατά βάθος μας βλάπτουν. Είμαστε χρήστες και δεν πρέπει να κάνουμε καταχρήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Εκκλησία πήρε την πρωτοβουλία για την αναδάσωση αυτή με τα παιδιά των κατηχητικών της σχολείων».

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Μάρτιος 2006, κατά τη διάρκεια αναδάσωσης στην Καλλιτεχνούπολη.

Η σχέση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τα δάση είναι παράξενη. Το 1999, ενώ έσπευδε να φυτέψει ένα δένδρο στο πλαίσιο δενδροφύτευσης στον Καρέα, έστελνε στον υπουργό Παιδείας επιστολή ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων για να κατασκευαστούν κτίρια της Ιεράς Συνόδου. Στον δεκάλογο των αιτημάτων που έθεσε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004, μεταξύ άλλων ήταν η άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου στο Κολωνάκι, καθώς και η ανέγερση νέου μητροπολιτικού ναού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πέρυσι ο μακαριότατος έκανε πράξη όσα ζητούσε στην περίτπωση της Μονής Πεντέλης χωρίς να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες. Εδωσε τη συγκατάθεσή του να χτιστούν έξι αυθαίρετα κτίρια στο χώρο της Μονής Πεντέλης, η οποία υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κοπούν δέντρα. Επειτα από ενέργειες του ιερομόναχου της Μονής, Τιμόθεου Κιλίφη, τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο έγιναν αυτοψίες από την Πολεοδομία, όπου διαπιστώθηκε: «Κατασκευή έξι οικίσκων (κατοικίες) δίπλα στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στον χώρο του Διορθόδοξου Κέντρου. Οι διαστάσεις των κτισμάτων αποτυπώνονται στο σκαρίφημα. Οι οικοδομικές εργασίες έχουν αποπερατωθεί και έγιναν κατά παράβαση του άρθρου 22 ΓΟΚ 85, Ν. 1337/83».

Πρόκειται, σύμφωνα με το σκαρίφημα που σχεδίασαν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, για αυθαίρετα που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Σύμφωνα με τον υπολογισμό που περιγράφεται, η μονή καλείται να πληρώσει 992.158,08 ευρώ πρόστιμο ανέγερσης και 496.079,04 ευρώ ως πρόστιμο διατήρησης. Συνολικά η Μονή Πεντέλης καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1.488.237,12 ευρώ .
Οι δικηγόροι της μονής υπέβαλαν ένσταση για όσα περιγράφει η αυτοψία, αναμένοντας επανέλεγχο τον Οκτώβριο.

Η «Ε» απευθύνθηκε σε εκπρόσωπο της Μονής Πεντέλης. Ο ίδιος ζήτησε να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του και παραδέχτηκε ότι ισχύει η ανέγερση έξι κτισμάτων χωρίς άδεια. Είπε ότι έγινε κάτω από την πίεση του χρόνου επειδή επρόκειτο να γίνουν σειρά εκδηλώσεων. Το σίγουρο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι τα κτίσματα θα γκρεμιστούν εφόσον το πρόστιμο παραμείνει τόσο υψηλό. Αυτές τις ημέρες στα κτίρια που σύμφωνα με την αυτοψία είναι παράνομα, φιλοξενούνται 72 Βούλγαροι μουσικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει γνωστό πως το φθινόπωρο αναμένεται να γίνει η δενδροφύτευση στον χώρο της Μονής Πεντέλης.

tsath@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/08/2006

 Σημείωση 18ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"28 «μνηστήρες» για την Πεντέλη, της Τάνια Γεωργιοπούλου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα