Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Σκύρος: συναντήσεις σκυριανών με τους καλόγερους μετόχους αιολικής εταιρείας

ΣκύροςMOYΣΕΙΟ ΜΑΝΟΥ ΦΑΛΤΑΪΤΣ - ΣΚΥΡΟΣ
Γεαφείο Αθήνας: Χαρ. Τρικούπη 75, Αθήνα (106 81)
Τηλ. 210 38 05 463 - Fax: 210 38 05 258
Σκύρος Τηλ. (340 07): 222 20 Fax: (340 07) 911 50
e-mail: faltaits@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.faltaits.gr/

Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2007, Βιγλατορία του Παλαιόπυργου- Σκύρος

Συναντήσεις Σκυριανών με τους καλογέρους της Ανώνυμης Εταιρείας «Αιολική Νότιας Σκύρου -Μονή Μεγίστης Λαύρας» του ?θωνΟι συναντήσεις έγιναν την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη και τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη 2007 στο Μετόχι που χρησιμοποιείται και σαν ανεπίσημο γραφείο της ηλεκτρογεννητικής ανώνυμης εταιρείας των καλογέρων. Από την πλευρά της ανώνυμης εταιρείας ηλεκτροπαραγωγής που είναι ιδιοκτησία της Μονής Μεγίστης Λαύρας του ?θωνα πήραν μέρος στις συναντήσεις οι: Παύλος, Ευστράτιος και Γερόντιος παπαδοκαλόγεροι της Μονής και από τα ηγετικά στελέχη της Εταιρείας.

Από την πλευρά των Σκυριανών και στις δυο αυτές συναντήσεις που έγιναν με σκοπό να ενημερωθούμε ανοίγοντας ένα άμεσο διάλογο με την ηγεσία της εταιρείας-πράγμα που θα έπρεπε βέβαια να είχε γίνει εδώ και καιρό-πήραν αυθόρμητα μέρος ένας σημαντικός αριθμός Σκυριανών απ’ αυτούς που αγωνίζονται έντονα το διάστημα των τελευταίων μηνών, για να αποτραπεί η απειλή της καταστροφής της πατρίδας μας απ’ την-ο μη γένοιτο-εγκατάσταση μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών που προωθεί η ανώνυμη εταιρεία «Αιολική Νότιας Σκύρου-Μονή Μεγίστης Λαύρας» του ?θωνα.

Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών Σκύρου για την προστασία του περιβάλλοντος Στάθης Ζακυνθινός, παρουσιάζοντας από την πλευρά των Σκυριανών πώς αντιμετωπίζουν το καταστροφικό τούτο τεράστιο πρόβλημα.

Οι δυο πρώην δήμαρχοι Σκύρου Γιάννης Τσακαμής και Δημήτρης Αγγελής τοποθετήθηκαν δυναμικά πάνω στο θέμα με όλη την εγκυρότητα και ευθύνη που έχει ο λόγος τους.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και αναλύσεις από το Μάνο Φαλτάϊτς, την Αναστασία Φαλτάϊτς, το Γιώργο Μακρή, το Γιώργο Νικολάου, το Χρήστο Σακκά, τη Γεωργία και Νίκη Παπαλορέντζου, την ?ννα Αυγουστή, τη Ροδόπη Τραχανά κι άλλους ακόμα, με υπεύθυνες θέσεις και γνώση των επιπτώσεων απ’ την απειλούμενη εγκατάσταση των βαριών ανεμοκίνητων μηχανημάτων σε μια τεράστια έκταση του νησιού μας, το θρυλικό Βουνό στη συνείδηση από γενεάς γενεών των Σκυριανών.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα οξύτητας εξ αιτίας της προκλητικής στάσης που ακολουθήθηκε από την πλευρά των καλόγερων, που απαξιούσαν ουσιαστικά, ν’ απαντήσουν στις εισηγήσεις και παρεμβάσεις των Σκυριανών. Η απαράδεκτη και στην πραγματικότητα αγενής και ανόητη, κατά βάθος, στάση τους ήταν φανερά σκηνοθετημένη, προκειμένου να προβάλουν, αφ’ ενός μεν τη φαινομενική εξουσία που υποτίθεται πως διαθέτουν σαν ιδιοκτήτες της ανώνυμης αυτής ηλεκτρογεννητικής εταιρείας, κι απ’ την άλλη πλευρά προσπαθούν να παρουσιάσουνε με τη στάση τους τους Σκυριανούς, ότι περίπου ζητούσανε από τούτη την εξουσία τους έλεος. Η σκηνοθεσία ήτανε καλά προμελετημένη.

Σκεφτείτε, δεν έδωσαν ούτε μια καρέκλα στους Σκυριανούς να καθίσουν, που αναγκάζονταν έτσι, άλλοι μεν να στέκουνε όρθιοι κι όσοι πρόλαβαν να κάθονται σε κάποια πεζούλια.
Το ύφος των καλογέρων ήτανε φανερά ξεκάθαρο στο τι στόχευαν.

Φαίνεται, προφανώς, ότι θάθελαν να βλέπουν τους Σκυριανούς όχι με την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια που έχουν σύμφωνα με την παράδοση και τη φύση τους, αλλά πολύ θα τόθελαν να συμπεριφέρονται και να μοιάζουν σαν τους άλλοτε εξαθλιωμένους και φοβισμένους χωριάτες της Ρώσικης στέπας, τους γνωστούς μας μουζίκους, μπροστά στον αφέντη τους, έτσι όπως έχουν αναπαραστήσει αυτές τις σκηνές πολλοί ζωγράφοι του 19ου αιώνα.

Εμένα, τουλάχιστον, μου έδωσε αυτή την εντύπωση η πρόθεση των τριών ρασοφόρων που κατέχουν ιδιαίτερη θέση στη διοίκηση της ηλεκτρογεννητικής ανώνυμης εταιρείας.

Ήθελαν να δείξουν μ’ αυτό το άθλιο σκηνικό τι πιστεύουν, τόσο για τον εαυτό τους οι ίδιοι, όσο και για τους Σκυριανούς, που τους αντιμετώπιζαν φανερά σαν μουζίκους.

Βέβαια, οι Σκυριανοί κάθε άλλο παρά είναι μουζίκοι. Και φανέρωσαν με τη στάση τους ότι κάτι τέτοια τερτίπια δεν περνάνε σ’ αυτούς.

Στ’ απανωτά χτυπήματα που με τόση γνώση και υπευθυνότητα δίνονταν απ’ το σύνολο των συγκεντρωμένων Σκυριανών στο Μετόχι, οι καλόγεροι άρχισαν να μασούνε τα λόγια τους.

Έδειξαν, όμως, ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να παρατήσουν στη μέση τη στενή συνεργασία τους με το Μαμωνά, που εδώ και κάμποσα χρόνια έχουν μυστικά ξεκινήσει. Πιστεύω, όμως, ότι πήραν το μήνυμα. Οι Σκυριανοί δεν είναι καθόλου μουζίκοι. Και μπορούν ν’ αγωνίζονται δυναμικά για το σωσμό της πατρίδας τους.

Οι δυο αυτές συγκεντρώσεις δεν καταλήξανε πουθενά.

Βγήκε, όμως, το εξαιρετικά χρήσιμο συμπέρασμα ότι άρχισε να ξεσκίζεται η καλοκάγαθη μουτσούνα των καλογέρων και να φανερώνεται το αληθινό πρόσωπό τους.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με ό,τι αφελώς πιστεύουν ακόμη- όχι ευτυχώς πολλοί-σε τούτη την εποχή το τι είναι και τι αντιπροσωπεύουν, όχι όλοι βεβαίως αλλά δυστυχώς αρκετοί απ’ αυτούς. Κι αυτό είναι εξόχως σημαντικό, γιατί όταν διεξάγεται πόλεμος πρέπει να ξέρεις σε βάθος, ποιος και τι είναι ο πραγματικός σου αντίπαλος.
Φύγαμε καλώντας τους καλογέρους να μετανοήσουνε, δηλαδή ν’ αλλάξουν μυαλά, σταματώντας αμέσως τη συνεργασία τους με το Μαμωνά, δηλαδή πραχτικά και με τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή να διαλύσουν την εταιρεία τους «Αιολική Νότιας Σκύρου-Μονή Μεγίστης Λαύρας» του ?θωνα.

Η Διευθύντρια του Μουσείου
Αναστασία Φαλτάϊτς

Φωνή Λαού Οργή Θεού

SOS Σκύρος SOS
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σκύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σκύρος:
Οι ανεμογεννήτριες πλησιάζουν


     Article Rating
Average Score: 1
Αριθμός Ψήφων: 2


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Σκύρος: συναντήσεις σκυριανών με τους καλόγερους μετόχους αιολικής εταιρείας" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα