Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Δάση: Οι 9 Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση των πυρκαγιών

Νησιά1/8/2007

1. Αμεση οικονομική βοήθεια σε κάθε οικογένεια που απομακρύνθηκε από τη στέγη της καθώς επίσης και σε κάθε κτηνοτρόφο που καταστράφηκε το ποιμνιοστάσιό του και οι ζωοτροφές για τα ζώα του.

2. Αμεση συγκρότηση συνεργείων για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις φυτείες, στις καλλιέργειες των αγροτών και του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων και των υποδομών τους (στάβλοι, αρδευτικά δίκτυα, γεωργικά μηχανήματα κ.λπ.).Εκτίμηση στη συνέχεια των παράγωγων ζημιών στις τοπικές οικονομίες για τους εργάτες υπαίθρου, τη μεταποίηση και το εργατικό δυναμικό της καθώς επίσης και τις ζημιές στον τοπικό τουρισμό και στις επιχειρήσεις και το προσωπικό που ασχολείται με αυτόν.

3. Αμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες. Αμεση προκαταβολή του 50% των εκτιμούμενων αποζημιώσεων στην ηρτημένη παραγωγή - ζωϊκό κεφάλαιο. (Οι εκτιμήσεις να γίνουν άμεσα και συλλογικά. Επειδή η πλειοψηφία των στοιχείων υπάρχει, η διαδικασία δεν πρέπει να ξεπεράσει τον ένα μήνα).

4. Αμεση οικονομική ενίσχυση (προκαταβολή 50%) για το έγγειο και πάγιο κεφάλαιο των γεωργών - κτηνοτρόφων. Στις περιπτώσεις αποκατάστασης να ισχύσουν όλα τα μέτρα για τους σεισμοπλήκτους όπως απαλλαγή από το κόστος για άδεια οικοδομής, απαλλαγή από το ΙΚΑ κ.λπ.).

5. Χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από το κράτος ώστε από κοινού με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, να τροφοδοτήσουν με ζωοτροφές τους ζημιωθέντες κτηνοτρόφους.

6. Η απώλεια εισοδήματος που θα επέλθει για τα επόμενα χρόνια να περιληφθεί στον φάκελο για ενίσχυση από τα ΠΣΕΑ, ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί το εισόδημα στον αγρότη και η απόδοση της εκμετάλλευσης.

7. Πάγωμα και ρύθμιση των δόσεων των δανείων στις τράπεζες για τους αγρότες.

8. Καταβολή επιδομάτων ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους των περιοχών που η εργασία τους επλήγη από τις πυρκαγιές (εργάτες υπαίθρου, δασεργάτες, εργάτες μεταποίησης, εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις κ.λπ.). Ρύθμιση υποχρεώσεων προς τις τράπεζες για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών.

9. Παράταση ολοκλήρωσης των Σχεδίων Βελτίωσης, που η προθεσμία τους λήγει τον Σεπτέμβριο, αλλά και γι αυτούς που εντάχθηκαν τώρα σε Σχέδιο Βελτίωσης.Το ΠΑΣΟΚ προτείνει, επίσης, ειδικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης κάθε πληγείσας περιοχής που αποτελεί ομοιόμορφη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική οντότητα, που θα συζητηθεί με τους φορείς της. Ειδικός κωδικός χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

----------------------------------------------------------------------------
Θέσεις του ΠΑΣΟΚ για εθνική συνεννόηση στην αντιμετώπιση της κρίσης
25.08.2007
 
ΠΡΟΣ:   -Μέλη Εθνικού Συμβουλίου
               -Περιφερειακές Επιτροπές
               -Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα
               -Δημοτικές Οργανώσεις
               -Υποψήφιους βουλευτές

Σας αποστέλλουμε το περιεχόμενο της πρότασης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για σύγκλιση των Πολιτικών Αρχηγών, όπως αυτή διατυπώθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην συνάντηση που είχε μαζί του στις 25 Ιουλίου 2007.

Επιπλέον, σας αποστέλλουμε τις κεντρικές πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και κατ/ επέκταση για την προστασία, διαχείριση και αξιοποίηση των δασών στη χώρα μας, οι οποίες είχαν υιοθετηθεί από το Συνέδριο του Κινήματος τον περασμένο Μάιο.

Θέσεις για εθνική συνεννόηση στην αντιμετώπιση της κρίσης

1. Αξιοκρατία στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αντικειμενική αξιολόγηση, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της ιεραρχίας και οι επιχειρησιακές δυνατότητες του κράτους, ιδιαίτερα δε, του Πυροσβεστικού Σώματος.

2. Ενίσχυση και αναβάθμιση όλου του εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και κάλυψη με καλά εκπαιδευμένο προσωπικό των υφιστάμενων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών σε επαγγελματικό ανθρώπινο δυναμικό, κατά προτεραιότητα. Διαπραγμάτευση με την ΕΕ για δυνατότητα χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία εξοπλισμού πυρόσβεσης και ελαστική αντιμετώπιση ως προς τους κανονισμούς του ελλείμματος παρόμοιων εθνικών δαπανών.

3. Συνεργασία με ΕΕ για συγκρότηση ευρωπαϊκού στόλου αεροπυρόσβεσης.

4. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σωστή τεκμηρίωση για το μέγεθος του προβλήματος. Ενίσχυση του εθελοντισμού και συνεργασία με τις ΜΚΟ στην αντιμετώπιση πάσης φύσεως θεομηνιών και καταστροφών, με ταυτόχρονη διασφάλιση υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης. Ανάδειξη του εθελοντισμού σε μείζονα κοινωνική και εθνική προσφορά, έτσι ώστε να υπάρξει ομοψυχία και ανάταση του ελληνικού λαού.

5. Διασφάλιση της αποτροπής ανέγερσης αυθαιρέτων κτισμάτων σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν, με τους ενδεδειγμένους αξιόπιστους τρόπους. Δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση της αλλαγής του ?ρθρου 24.

6. Ταχεία θεσμοθέτηση των χρήσεων γης σε όλη την επικράτεια, στους αστικούς και περιαστικούς χώρους, ώστε να αποτραπεί νέο κύμα αυθαίρετης δόμησης.

7. Οι δυσμενείς επιπτώσεις από τις οικολογικές καταστροφές και οι δράσεις αποκατάστασής τους να μην αποκτούν ταξικά χαρακτηριστικά, ώστε να οδηγούν σε ένα ιδιότυπο κοινωνικό και οικολογικό απαρτχάιντ για θέματα ενεργειακά, υδάτων και ποιότητας ζωής.

8. Είναι μείζονος σημασίας προτεραιότητα να διασφαλισθούν και να δημιουργηθούν, το ταχύτερο δυνατό, νέοι πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Η πολιτική μας για τα δάση

Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάιο από το συνέδριο του Κινήματος υιοθετεί κεντρικές πολιτικές θέσεις για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και κατ/ επέκταση για την προστασία, διαχείριση και αξιοποίηση των δασών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα προβλέπει τα εξής:

1. Δημιουργία αυτοτελούς Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Οικισμού, Υ.ΠΕ.ΧΩ. με αντικείμενο την προστασία και διαχείριση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και με οριζόντια δράση σε όλες τις επιμέρους τομεακές πολιτικές. Στο νέο Υπουργείο θα υπάγονται και οι αρμοδιότητες προστασίας και διαχείρισης των δασών και του αιγιαλού. Δηλαδή, μεταφορά της ευθύνης για την δασική πολιτική από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

2. ?μεση κατάρτιση δασικών χαρτών, πρόγραμμα εκτεταμένων αναδασώσεων, αξιοποίηση και προστασία των περιαστικών δασών, δασικών χωριών και ορεινών ποδηλατοδρόμων.

3. Ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, του δασολογίου και των χρήσεων γης σε όλη τη χώρα.

4. Οριοθέτηση, ανάδειξη και ολοκληρωμένη διαχείριση των περιοχών που διαθέτουν ιδιαίτερης σημασίας περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς πόρους (εθνικοί δρυμοί, προστατευόμενες περιοχές, μεσογειακά τοπία).

5. Σύνδεση του χωροταξικού, περιβαλλοντικού και πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς και του Σχεδίου Natura 2000 με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της χώρας.

6. Επανενεργοποίηση των Διοικητικών Συμβουλίων των τοπικών φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Επαρκής στελέχωση, χρηματοδότηση και πολιτική υποστήριξη του έργου των φορέων διαχείρισης, για την προστασία και ανάδειξη των οικοσυστημάτων, της φυσικής κληρονομιάς και του τοπίου.

7. Αποτελεσματικός μηχανισμός για την πρόληψη της αυθαίρετης δόμησης και την παράνομη κατάτμηση της γης με γρήγορη προώθηση των σχεδίων χρήσεων γης στον εξωαστικό χώρο.

8. Η Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου θα δημιουργηθεί μηχανισμός υψηλού επαγγελματικού επιπέδου που συντονίζει όλες τις εταιρείες και τους φορείς διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου και καταγράφει, διεκδικεί και κατοχυρώνει έναντι καταπατητών.

9. Σύσταση «Εθνικού Συμβουλίου Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στη Δημόσια Διοίκηση» με συμμετοχή Υπουργείων, Φορέων και Περιβαλλοντολογικών Οργανώσεων στην κατεύθυνση της δημιουργίας πράσινης συνείδησης στο δημόσιο τομέα.

10. Τώρα, είναι η στιγμή να διαμορφώσουμε μια νέα «πράσινη» συνείδηση στον κάθε πολίτη καλύπτοντας το έλλειμμα στην πληροφόρηση και αναδεικνύοντας τα θετικά αποτελέσματα της συλλογικής δράσης. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της κρατικής λειτουργίας.

11. Θεσμική κατοχύρωση της περιβαλλοντικής παιδείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της πληροφόρησης και της επιμόρφωσης των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων στα θέματα του περιβάλλοντος.

12. Καταγραφή του συνόλου του φυσικού πλούτου της χώρας δημιουργώντας τους «Πράσινους Εθνικούς Λογαριασμούς», μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, απλής, χρηστικής και ανοικτής σε όλους τους πολίτες. «Πράσινα» Ταμεία θα δημιουργηθούν και σε κάθε βαθμίδα διοίκησης (Περιφέρεια, Νομαρχία, ΟΤΑ) τα έσοδα των οποίων θα προορίζονται για πολύ συγκεκριμένα έργα προστασίας περιβάλλοντος.Σημείωση 16ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Οι 9 Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση των πυρκαγιών" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα