Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Νάξος, συνέντευξη με το Δήμαρχο

Νάξος

Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Νάξου

Της Κατερίνας ΜπαλαγούραΚε Δήμαρχε, πόσες αλυκές χαρτογραφημένες υπάρχουν στη Νάξο;
-Είναι πολλές Οι αλυκές εκτείνονται από το εκκλησάκι του Αγ. Προκοπίου και φτάνουν- στο νότιο μέρος μιλάμε πάντα- μέχρι το Πυργάκι. Υπάρχουν μικρές λίμνες που είναι δίπλα στη θάλασσα. Καθώς επίσης, στο βόρειο μέρος υπάρχει της Γαλήνης Εγγαρών μια μικρή αλυκή.

Η ποιο μεγάλη από αυτές;
-Θα μπορούσα να πω, η πιο γραφική, είναι του Αγ. Προκοπίου, η οποία αλλάζει χρώματα, παίρνει διάφορους χρωματισμούς κατά τη διάρκεια του έτους.

Ποιο είναι το μέτρο και το βάθος κάθε αλυκής;
-Δεν έχει γίνει τέτοια χαρτογράφηση. Εκτείνετε, σε κάποια εκατοντάδες στρέμματα η κάθε αλυκή.

Υπήρξε εξαγωγή αλατιού από τις αλυκές;
-Τα παλιά χρόνια το αλάτι το προμηθεύονταν οι ναξιώτες από τις αλυκές. Είχε μια παράδοση σ’ αυτό.

Υπάρχουν πολλά σπάνια είδη πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στις αλυκές. Που αποδίδεται το φαινόμενο αυτό;
-Στην κεντρική θέση που έχει η Νάξος στο Αιγαίο. Είναι ενδιάμεσο στάδιο.

Υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου Νάξου και των οικολογικών / ορνιθολογικών οργανώσεων;
-Βεβαίως υπάρχει συνεργασία Μάλιστα τον περσινό χρόνο τους είχαμε διαθέσει στην κεντρική πλατεία χώρο για να εγκαταστήσουν περίπτερο, για ενημέρωση του κοινού.

Σε περίπου 15 μέτρα απόσταση από την αλυκή του Αγ Προκοπίου υπάρχει ένα πολύ σπάνιο είδος άμμου. Έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία της παραλίας του Αγ Προκοπίου;
-Έχουν ληφθεί μέτρα και είναι ορατά Έχουμε τοποθετήσει ένα φράχτη με χοντρά ξύλα για να προστατεύουμε το περιβάλλον, την άμμο, αλλά και αυτά τα μικρά κρινάκια που φύονται στην περιοχή, γιατί πριν τοποθετήσουμε αυτόν τον ξύλινο φράχτη στην περιοχή, ο καθένας πήγαινε με το αυτοκίνητό του, με το τζιπ του -οι νεόπλουτοι- χωρίς να λογαριάζουν την άμμο, χωρίς να λογαριάζουν το περιβάλλον.

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι τα νερά από την αλυκή αποτραβιόνται, οπότε μένει αρκετά συμπαγές έδαφος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα άτυπο πάρκινγκ, δημιουργεί οικολογικό πρόβλημα;
-Κοιτάξτε, δεν θέλουμε να κάνουμε με φράχτες γύρω-γύρω όλο τον τόπο Δεν είναι σωστό Αφιέμεθα στη συνείδηση του καθενός, γιατί δεν έπεται ότι ο καθένας πρέπει να έχει έναν αστυνομικό δίπλα του για να σέβεται το περιβάλλον.

Φημολογείται ότι κάποια ξενοδοχειακά συγκροτήματα ρίχνουν λήμματα μέσα στην αλυκή Έχετε λάβει γνώση γι’ αυτές τις ενέργειες;
-Αυτή τη φημολογία την είχαμε ακούσει και εμείς και κάναμε προσπάθειες, κάναμε «τομές» και δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο. Εκείνο που έχει σημασία σχετικά μ’ αυτό είναι ότι αφ’ ενός έχουμε πάρει τα λήμματα, στο μεγαλύτερο βαθμό, από όλες τις περιοχές, έστω με δίκτυα αποχέτευσης -μικρού βεληνεκούς-. Υπάρχει μια μελέτη που βρίσκεται στο τέλος της, η οποία προβλέπει να παρθούν τα λήμματα από τη Στελίδα μέχρι το Αλυκό, όλο αυτό το νότιο μέρος για να σώσουμε τις θάλασσές μας και το περιβάλλον. Αυτό το έργο θα στοιχίσει πάνω από 10 εκ.€. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε από τους πρώτους που θα κατοχυρώσουν αυτό το έργο που έχει σχέση με τις παραλίες.

Ποια πιθανότητα υπάρχει να μετατραπεί η αλυκή του αεροδρομίου» σε πάρκινγκ και γνωρίζεται αν υπάρχει άλλος μεγάλος χώρος διαθέσιμος για στάθμευση;
-Δεν έχουμε σκεφτεί να μετατρέψουμε την αλυκή σε πάρκινγκ, τουλάχιστον η δημοτική αρχή δεν έχει σκεφτεί κάτι τέτοιο. Τουναντίον, να εμπλουτίσουμε έχουμε σκέψη, είμαστε στο ξεκίνημα συνεργασίας με το Πολυτεχνείο Αθηνών για να κάνουμε μελέτη για να ρίχνουμε τα καθαρά λήμματα από το βιολογικό στη λίμνη, ώστε να την εμπλουτίσουμε, η οποία ξηραίνεται (σσ η αλυκή δίπλα στο αεροδρόμιο) οπότε και τα αποδημητικά πτηνά να έχουν νερό όλη την περίοδο.

Ποιος έχει την ευθύνη για τη χωματερή που δημιουργήθηκε στη μικρή αλυκή, πλησίον του χωματόδρομου προς το χωριό Αγ Αρσένιος;
-Την ευθύνη την έχει από μόνος του ο κάθε ιδιώτης, που κάνει αυτό το έγκλημα Ο Δήμος δεν έχει δημοτική αστυνομία, δυστυχώς, για να αστυνομεύσει περισσότερο αυτή την περιοχή, έχουμε καταφύγει κατ’ επανάληψη στους αρμόδιους και ο πρόεδρος του χωριού κ Μετζουβής, έχουμε στείλει ανθρώπους στον εισαγγελέα αλλά και έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να γίνει Δεν μπορούμε να βάλουμε φρουρά μέρα νύχτα για να φυλάμε.

Δεν μπορεί ο δήμος να τοποθετήσει κάδους;
-Κάδους βάζουμε αλλά εκεί πάνε τα οικοδομικά υλικά, δεν πάνε τα οικιακά απορρίμματα, γιατί για τα οικιακά απορρίμματα έχουμε βάλει σ’ όλη τη Νάξο

Η πιθανότητα να φέρεται στη Νάξο κάδους κομποστοποίησης ποια είναι;
-Είναι σε εξέταση και βρίσκεται σε συνδυασμό με το νέο ΧΥΤΑ που θα δημιουργηθεί στη Νάξο Είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχει βρεθεί ο χώρος και γίνεται η μελέτη (7-8 μελέτες) Το έργο θα στοιχίσει πάνω από 1,5 δις σε δραχμές. Θα είναι κατά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές Μέσα σε μία πενταετία θα πρέπει να έχει λειτουργήσει, αν δεν έχουμε προβλήματα, γιατί έχουμε κάποιες προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Υπάρχει προς το παρόν χωματερή η οποία να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων;
-Υπάρχει χωματερή που λειτουργεί, η οποία βέβαια δεν είναι εκείνη που προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αλλά πάνε σε 1000 ή 1500 μέτρα από όπου βρίσκονται, επειδή δεν θέλουνε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Πάνε οι διάφοροι, γκρεμίζουν το σπίτι τους και μεταφέρουν τα μπάζα και τα τσιμέντα (1-2 φορτηγά). Και όλα αυτά γιατί δεν διανύουν απόσταση 7-8 χιλιομέτρων που βρίσκεται η χωματερή του δήμου. Ταμπέλες έχουν μπει, έχει περιφραχθεί, αλλά δεν σέβονται τίποτα. Πάνε σε ώρες που δεν τους βλέπει κανείς και τα ρίχνουν.

Ευχαριστώ.
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νάξος
· Νέα ADMINISTRATOR


Πιο δημοφιλής είδηση για Νάξος:
Διακοπές στην Νάξο, τoυ ?ρη Φανάρη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Νάξος, συνέντευξη με το Δήμαρχο" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα