Εργαλείο μετατροπής Greeklish σε Ελληνικά
Ημερομηνία Saturday, June 30 @ 08:04:45 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Εργαλείο μετατροπής Greeklish σ' Ελληνικά
Δοκιμάστε το σύστημα All Greek to me!™ ζωντανά στο δίκτυο!
για greeklish κλικ εδώ

Τι είναι τα Greeklish Τα «Greeklish» αποτελούν ένα διαφορετικό τρόπο γραφής των Ελληνικών κάνοντας χρήση του λατινικού αλφάβητου. Λόγω της έλλειψης κοινά αποδεκτού προτύπου, ο τρόπος γραφής «Greeklish» παρουσιάζει έντονη διαφοροποίηση από χρήστη σε χρήστη, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα ασυνεπή τρόπο γραφής.

Το σύστημα του ΙΕΛ
Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) παρουσιάζει το All Greek to me!™, το πρώτο πλήρες σύστημα αυτόματης μετατροπής των «Greeklish» σε Ελληνικά που εξασφαλίζει την ορθή απόδοση της ορθογραφίας, του τονισμού κ.λπ. Το All Greek to me!™ είναι αποτέλεσμα των ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του ΙΕΛ και βασίζει τη λειτουργία του σε προηγμένα στατιστικά μοντέλα της ελληνικής γλώσσας με σκοπό τη μετατροπή κάθε λέξης από «Greeklish» στην πιο πιθανή αντίστοιχη Ελληνική γραφή. Η χρήση αυτών των στατιστικών μεθόδων, σε συνδυασμό με ένα εκτενές στατιστικό λεξικό άνω του ενός εκατομμυρίου λέξεων, επιτρέπει στο σύστημα να αντιμετωπίζει τους διαφορετικούς τρόπους γραφής «Greeklish» με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα! Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να χειριστεί πολυγλωσσικά κείμενα, που περιλαμβάνουν ταυτόχρονα Ελληνικά, Αγγλικά και «Greeklish».

Μια πολύ σημαντική καινοτομία του All Greek to me!™, είναι η ικανότητά του να παραγάγει την πιο «πιθανή φωνητικά» μορφή ακόμη και άγνωστων σε αυτό λέξεων, γεγονός που το καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο, ιδίως για υπηρεσίες που περιλαμβάνουν σύνθεση φωνής, όπως αναγνώστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναγνώστες σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) κ.ά.

Ως ανεξάρτητο εργαλείο, το All Greek to me!™ προσφέρει αυξημένη ευχρηστία και λειτουργικότητα, καθώς και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό «Μαγικός Δείκτης!». Όταν αυτό είναι ενεργοποιημένο, αρκεί να μετακινηθεί ο δείκτης του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε κείμενο, οποιασδήποτε σχεδόν εφαρμογής για να μετατραπεί αυτόματα από «Greeklish» σε Ελληνικά. Μερικές από αυτές είναι το Microsoft Outlook Express, το Microsoft Word, ο Microsoft Internet Explorer, το Notepad κ.λπ.

Σε ποιους απευθύνεται
Σε όλους του χρήστες: Το All Greek to me!™ είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όσους χρήστες αναγκάζονται να χειρίζονται ή να συντάσσουν κείμενα ή ηλεκτρονικά μηνύματα που περιέχουν «Greeklish». Τα μηνύματα αυτά μετατρέπονται σε Ελληνικά και το αντίστροφο με μία μόνο κίνηση. Σε συνδυασμό με τεχνολογίες σύνθεσης φωνής: Συστήματα που ενσωματώνουν σύνθεση φωνής από κείμενο, όπως φωνητικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φωνητικές υπηρεσίες σύντομων γραπτών μηνυμάτων, μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία του All Greek to me!™ αντιμετωπίζοντας αποδοτικά το πρόβλημα της εμφάνισης «Greeklish» σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα αυτή τεχνολογία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου: www.ilsp.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=972