Ρόδος, τα βραβεία του ECOFILMS
Ημερομηνία Friday, June 29 @ 20:18:32 UTC
Θέμα Ρόδος


Ρόδος. Απονομή βραβείων 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ecofilms στη Ρόδο
24/06/07 Oλοκληρώθηκε το Σάββατο, στο κινηματοθέατρο Ρόδον, το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ρόδου - Ecofilms. Στην εκδήλωση, παρέστησαν εκπρόσωποι της δημοτικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, σκηνοθέτες και πλήθος φίλων του κινηματογράφου.

Το πρώτο βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους, απέσπασε η «Surya, from eloquence to dawn» ενώ με το δεύτερο τιμήθηκε η ταινία «Forever». Βραβεία δόθηκαν και σε άλλες τέσσερεις κατηγορίες. Τα πρώτα δύο βραβεία για τις ταινίες μεσαίου μήκους, πήγαν στις ταινίες «Akhmeteli street, number 4» και The workhorse αντίστοιχα. Επιπλέον, τιμήθηκαν άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους. Το πρώτο βραβείο πήγε στο Identities και το δεύτερο στο Star story.

Αναφορικά με τις Ελληνικές ταινίες, το «Για μια θέση στο χορό» εκτός από το πρώτο βραβείο απέσπασε 3.000 ευρώ ενώ η δεύτερη «Dehiscence» κέρδισε 2.000 ευρώ. Τα χρηματικά έπαθλα απέδωσε το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου.

Η κριτική επιτροπή απέδωσε το βραβείο ταινίας «για το νερό και τους υγρότοπους» στην Λιζ Μίλερ για την ταινία «The Water front».

Το βραβείο κοινού μοιράστηκαν οι ταινίες «Knowledge is the Beginning» και «Surya, from eloquence to dawn». Τέλος, τα βραβεία Εύφημης μνείας απέσπασαν το My country my country και το Spirals.

(Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=962