Ρόδος Ecofilm
Ημερομηνία Thursday, June 14 @ 23:31:51 UTC
Θέμα Ρόδος


100 ντοκιμαντέρ από 38 χώρες
Πλούσιο το πρόγραμμα του έβδομου Φεστιβάλ Ρόδου Ecofilms:
www.ecofilms

Eκατό ντοκιμαντέρ από 38 χώρες θα διαγωνιστούν στο έβδομο Φεστιβάλ Ρόδου Ecofilms, που διαρκεί από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο και το θερινό σινεμά του νησιού.

Με κεντρικό σύνθημα «το αδύνατο είναι ευκολότερο από το δύσκολο» το φετινό Ecofilms Φεστιβάλ της Ρόδου καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που παλεύουν με το θεωρούμενο ως «αδύνατον».

Συγκεκριμένα, ο φακός του Ισραηλινού κινηματογραφιστή ?ιντο Χααρ στην ταινία «Ξενοδοχείο 9 αστέρων» καταγράφει χιλιάδες παράνομους Παλαιστίνιους εργάτες που μπαίνουν κρυφά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ για να κάνουν τις βαριές δουλειές στις οικοδομές και να ξεγλιστρήσουν και πάλι τη νύχτα, κρυφά από τους φύλακες, στην περιοχή τους

Ακόμα, το ντοκιμαντέρ ο «Γιoς της Αρκτικής» εστιάζει στη συνύπαρξη του παλιού και του νέου στην Αρκτική και στις αγωνίες των τελευταίων- υπό εξαφάνιση- βοσκών στην Πορτογαλία το μαχητικό ντοκιμαντέρ «Υπάρχουν ακόμα βοσκοί;».

Το φεστιβάλ καταπιάνεται με θέματα οικολογικού, εικαστικού, κοινωνικού και ανθρωπολογικού περιεχομένου, όπου οι περισσότερες ταινίες του θα προβληθούν σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πρεμιέρα.

Τα φετινά βραβεία για τις διαγωνιζόμενες ταινίες θα είναι μόνο ηθικά και όχι χρηματικά (εκτός από αυτά που θα δώσει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, 3.000 και 2.000 ευρώ, σε ελληνικές ταινίες).

Newsroom ΔΟΛ

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=942