Τροπολογία για αυθαίρετα να αποσυρθεί τώρα
Ημερομηνία Thursday, June 14 @ 23:29:28 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
site: // www.pandoiko.gr
e-mail: info@pandoiko.gr
Βόλος, 12 Ιουνίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροπολογία για τα αυθαίρετα: ν’ αποσυρθεί τώρα!

Η τροπολογία για την αναστολή δικών και κατεδαφίσεων σχετικών με αυθαίρετα σε «αμφισβητούμενες» δασικές εκτάσεις, ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπόνησης δασικών χαρτών, που αιφνιδιαστικά κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο την Παρασκευή 8 Ιουνίου, είναι αμφίβολης νομιμότητας, σκανδαλωδώς αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον και συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.

Τρεις μέρες μετά την (ασυνήθιστη) διαγγελματικού χαρακτήρα ομιλία του πρωθυπουργού για την ημέρα του περιβάλλοντος επιχειρείται νέο συγχωροχάρτι υπέρ εκείνων που καταπατούν το πολυτιμότερο δημόσιο αγαθό, το δάσος, και μάλιστα το περιαστικό. Ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για την δημιουργία χιονοστιβάδας τετελεσμένων, με τους πάντες να χτίζουν ανεμπόδιστα, σε βάρος της δημόσιας δασικής περιουσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι, η επικύρωση των δασικών χαρτών εκκρεμεί – όχι τυχαία- δεκαετίες τώρα. Ακόμη και οι δασικοί χάρτες για 7 εκατ. στρέμματα, που συντάχθηκαν, πριν λίγα χρόνια, στα πλαίσια του Εθνικού Κτηματολογίου, μένουν καλά κλειδωμένοι στα συρτάρια, δεν έχουν αναρτηθεί καν, αναγγέλθηκε δε νέος διαγωνισμός από την κρατική εταιρία «Κτηματολόγιο Α.Ε.», σαν αυτοί να μην υπάρχουν!

Δεδομένου ότι η ολοκλήρωση του έργου αυτού, τεχνικά και νομικά, θα πάρει τουλάχιστον 3 χρόνια, αντιλαμβανόμαστε τι μεγέθους τετελεσμένα σε βάρος της δημόσιας δασικής γης θα δημιουργήσουν οι καταπατητές, ιδιώτες και «συνεταιρισμοί», τους οποίους περαιτέρω ενθαρύνει η Μαυρογιαλούρειας έμπνευσης τροπολογία που κατατέθηκε να ψηφιστεί. Και αυτό όταν από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχει πρόσφατα επίσημα καταγγελθεί ότι μόνο στην Αττική υπάρχουν 300.000 αυθαίρετα.

Επιτέλους, δεν μπορούν να θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό πρόσκαιρων υπολογισμών!

Η Βουλή οφείλει να ορθώσει το ανάστημά της!

Η τροπολογία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Η ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
ΑΛΕΥΡΑ ΑΝΝΑ (ΣΕΡΡΕΣ) 6944-263636, ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ (ΒΕΡΟΙΑ) 6946-381707, ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 6977-686838, ΖΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΜΑΚΡΗ) 6977-606820, ΚΑΛΛΙΑΜΠΕΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΘΗΝΑ) 6944842384, ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Κ.ΔΙΜΗΝΙΟ- ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ) 6977-668776, ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) 6974-640419

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=941