Εισαγγελική παρέμβαση για τις παραλίες
Ημερομηνία Saturday, June 09 @ 08:20:13 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


4/6/07 Εισαγγελική παρέμβαση για τις αυθαιρεσίες στην παραλιακή ζώνη

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά επισκέφθηκε τη Δευτέρα η συντονιστική επιτροπή για το περιβάλλον και την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές και του ανέφερε τα προβλήματα που παρατηρούνται στην παραλιακή ζώνη Αττικής, αναφορικά με την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Γ.Σανιδάς εξέφρασε την βούλησή του να εφαρμόζεται ο νόμος σε κάθε περίπτωση, ειδικά όταν διαπιστώνεται παράνομη κατασκευή από τους αρμόδιους. Ο κ. Σανιδάς είπε ότι θα εκδοθεί και σχετική κατευθυντήρια εγκύκλιος.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του Δημάρχου Ελληνικού, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, για παράνομες κατασκευές, ο Γ.Σανιδάς είπε ότι θα διατάξει επείγουσα προκαταρτική εξέταση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι τα προβλήματα στην παραλιακή «έχουν οδηγήσει σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας και ασυδοσίας, παραβιάζοντας Σύνταγμα, νόμους και ευτελίζοντας θεσμούς και κράτος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή της νομοθεσίας, η αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων διαφόρων φορέων και η χαλαρότητα της αντιμετώπισης των φαινομένων από τις αρμόδιες Αρχές έχει οδηγήσει σε «ιδιοποίηση του παραλιακού χώρου, σε βάρος των πολιτών, στους οποίους και μόνο ανήκει».

Η συντονιστική επιτροπή που επισκέφθηκε τον Γ.Σανιδά εξέφρασε επίσης την βούλησή της να καταγγέλλονται οι περιπτώσεις υπουργών που «χάριν σκοπιμοτήτων και μόνον» θα εκδίδει υπουργική απόφαση που «θα μετατρέπει τις παραλίες από στολίδια της άμμου, σε σκουπίδια της άμμου».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Iστότοπος Δήμου Ελληνικού

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=925