Τήνος, Ελληνική Εταιρία
Ημερομηνία Monday, June 04 @ 23:30:27 UTC
Θέμα Τήνος


EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τοπική Επιτροπή Τήνου
Τήνος 29 Μαΐου 2007. -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/05/2007 στον κινηματογράφο Αμόρε της Τήνου η προβολή της ταινίας ‘Φωνή Αιγαίου’ της Λυδίας Καρρά από την Tοπική Επιτροπή Τήνου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ταινία προβάλλοντας αφ’ ενός την ομορφιά των νησιών μας και αφ’ εταίρου τα προβλήματα της άναρχης δόμησης, των σκουπιδιών και της καταστροφής των πολιτισμικών και φυσικών πόρων έδωσε μια πολύ καλή αφορμή για σκέψη και προβληματισμό.

Την ταινία παρακολούθησαν περίπου 250 συμπολίτες μας, εποχικοί κάτοικοι, επισκέπτες του νησιού και άλλοι Κυκλαδίτες, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος και ιδρυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ κος Κώστας Καρράς, η σύζυγος και σκηνοθέτης της ταινίας κα Λυδία Καρρά πρόεδρος του συμβουλίου Επικοινωνίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα για την αειφόρο ανάπτυξη στο Αιγαίο κος Κρίτων Αρσένης και ο περιβαλλοντολόγος Αλέξανδρος Μαβής, εκπροσωπώντας το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων Αιγαίου ‘Εύπλοια’. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το οποίο εκπροσωπήθηκε από την κα Δέσποινα Παυλάκη, γενική συντονίστρια του Φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια του τριήμέρου 26-28 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο μοναστηριακό συγκρότημα των Ιησουϊτών και στη Σχολή των Ουρσουλίνων στα Λουτρά της Τήνου ενώ ακολούθησαν πεζοπορίες στα μονοπάτια Λουτρά- Περάστρα- Κώμη- Λιβάδι- Κολυμπήθρα και Φαλατάδο-Λιβάδα. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχαν οι δραστηριότητες αυτές η Τοπική Επιτροπή Τήνου προγραμματίζει την καθιέρωση ανά τακτά διαστήματα πεζοποριών σε μονοπάτια του νησιού.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να στηρίξουν το έργο της Τοπικής Επιτροπής Τήνου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 6974155322, ή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο te_tinos@yahoo.com

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ υπάρχουν στις ιστοσελίδες: Ελληνική Εταιρία και Δικτυο Αιγαίου

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=915