Τέσσερις (4) νησίδες άλλαξαν ιδιοκτήτη, του Κ. Λάμπρου
Ημερομηνία Wednesday, May 23 @ 12:48:32 UTC
Θέμα Νησιά


Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο «χρηματιστήριο» των ιδιωτικών νησιών στη χώρα μας.

Ελληνες και ξένοι επενδυτές έχουν ήδη προβεί σε σημαντικές αγοραπωλησίες, ενώ πολλά επενδυτικά σχήματα αναζητούν το δικό τους νησί στις ελληνικές θάλασσες.
Οι προοπτικές στον τομέα των μεγάλων τουριστικών αναπτύξεων είναι ο καταλύτης στην υπερθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς οι συμφωνίες που γίνονται αφορούν κυρίως σχέδια τουριστικής αξιοποίησης των νησιών και όχι ιδιωτική χρήση, χωρίς βέβαια να λείπουν και τέτοιες περιπτώσεις. Η τεράστια ρευστότητα που διοχετεύεται παγκοσμίως στην αγορά ακινήτων είναι η βασική αιτία εκδήλωσης του ενδιαφέροντος αυτού σε αυτή τη χρονική συγκυρία.
Οπως αναφέρεται σε μελέτη της εταιρείας Δανός & Συνεργάτες (εκπροσωπεί στη χώρα μας τον διεθνή οίκο CB Richard Ellis), τουλάχιστον 4 ιδιωτικά νησιά έχουν αλλάξει το τελευταίο διάστημα χέρια. Ενα από αυτά είναι η νήσος Δοκός (Αργολικός Κόλπος), ιδιοκτησίας της οικογένειας Λιβανού. Το νησί φέρεται να έχει γίνει αντικείμενο πώλησης έναντι ποσού 180 εκατ. ευρώ. Νέος ιδιοκτήτης του νησιού είναι ο κυπριακών συμφερόντων όμιλος Kerlengou Island Investments Plan Ltd, που σχεδιάζει την τουριστική αλλά και ιδιωτική εκμετάλλευσή του.
Σε επενδυτές Αρκούδι και Δρυμός
Στα νησιά που αγοράστηκαν πρόσφατα με στόχο την τουριστική τους αξιοποίηση περιλαμβάνονται ακόμη η νήσος Αλατάς (Παγασητικός), για την οποία έχει κλείσει, από την εταιρεία United Five Development, συμφωνία παραχώρησης και εκμετάλλευσης για περίοδο 50 ετών, η νήσος Αρκούδι (Κεφαλονιά) που αγοράστηκε από ομάδα επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Γιάννη Περρωτή της Lambert Smith Hampton, καθώς και η νήσος Δρυμός (Κυκλάδες) που αγοράστηκε από ομάδα Βρετανών developers (εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων). Εδώ και καιρό, εξάλλου, στο προσκήνιο έχουν επανέλθει προσπάθειες της οικογένειας Γιατράκου να εκμεταλλευθεί τη νήσο Πάτροκλος, η οποία βρίσκεται κοντά στα ανατολικά παράλια της Αττικής.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/01/2007


 13ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=849