Σύσκεψη για την οικοπεδοποίηση των παραλιών στα Δωδεκάνησα
Ημερομηνία Wednesday, May 23 @ 00:57:49 UTC
Θέμα Ρόδος


Σύσκεψη για το θέμα της οικοπεδοποίησης των παραλιών της Δωδεκανήσου, εξέλιξη που θα προκύψει από το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας στη νομαρχία Δωδεκανήσου.

Όπως έγινε γνωστό θα κληθεί σε συνεδρίαση η επιτροπή που είχε συγκροτήσει το νομαρχιακό συμβούλιο το περασμένο Σεπτέμβρη, όταν είχε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, και θα κληθούν να παραστούν στην  συνεδρίαση αυτή εκπρόσωποι των  τοπικών φορέων.

Ήδη με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και ο Δικηγορικός σύλλογος Ρόδου, έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο                                  
 ζητώντας την απόσυρσή του, πράγμα που έχει ζητήσει και το κεντρικό ΤΕΕ, αλλά και η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Αντίθετα υπέρ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, έχει ταχθεί η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, θεωρώντας ότι με το νομοθέτημα αυτό τακτοποιούνται πολλά εκκρεμή ζητήματα των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της επιτροπής του νομαρχιακού συμβουλίου.

Γεγονός πάντως είναι ότι οι συστάσεις που διατυπώνονται δεν έχουν να κάνουν με την «διόρθωση» των καταστάσεων που υπάρχουν. Οι ενστάσεις αφορούν κυρίως το γεγονός ότι με το νομοσχέδιο οικοπεδοποιείται μεγάλο μέρος των παραλιών τόσο στην Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του νομού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι εκτάσεις αυτές θα αποτελέσουν μερίδες του δημοσίου και βεβαίως στην συνέχεια μπορεί να εκποιηθούν ή να ενοικιασθούν, γεγονός βέβαια που θα έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ 11.2.200713ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=831