Η Τουρκική Βουλή αποφάσισε την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου
Ημερομηνία Friday, May 18 @ 00:09:45 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου.

Ρόδος, 10/05/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με χθεσινή της απόφαση η Τουρκική Βουλή, λίγο πριν τη διάλυσή της και την πορεία προς τις εθνικές εκλογές, αποφάσισε την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου. Είναι μία απόλυτα αρνητική εξέλιξη, που σηματοδοτεί την μόνιμη παρουσία της πυρηνικής απειλής στην περιοχή μας και μάλιστα στην πλέον επικίνδυνη μορφή της. Με αυτή την απόφαση αναλαμβάνεται ένα τεράστιο ρίσκο για το Περιβάλλον, την Ειρήνη και την ίδια τη Ζωή σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.

Κατ' επανάληψη και με επιχειρήματα, που αποδεικνύουν οτι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά ειδικότερα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή όχι μόνο είναι εξαιρετικά επισφαλής, αλλά και ναρκοθετεί όλη την περιοχή, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και δεκάδες άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα, έχουν απευθυνθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση και έχουν ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Δυστυχώς, καμμία απολύτως πρωτοβουλία, παρά τις εκκλήσεις, δεν αναλήφθηκε. Ανενόχλητη η Τουρκία φαίνεται οτι προχωρά πλέον στην κατασκευή του πρώτου της πυρηνικού εργοστασίου. Οι ευθύνες που αναλαμβάνει η γειτονική χώρα είναι τεράστιες. Ευθύνες όμως αναλαμβάνουν και όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα να σταματήσουν αυτή τη μεγάλη τρέλλα και δεν το έκαναν μέχρι τώρα.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου σε συνεργασία με οργανώσεις από την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής θα συνεχίσει να πιέζει προς την κατεύθυνση της αποτροπής εγκατάστασης νέων πυρηνικών αντιδραστήρων. Περιμένουμε έστω την ύστατη στιγμή από την Ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.

ΤΕΕ/Τμ. Δωδεκανήσου, Μητροπόλεως 4, Ρόδος, Τ.Κ. 85100, Ελλάδα, Τηλ.. (0030)6936656947, FAX: (0030) 2241022462 / URL: http://www.manw.org - E-mail: info@manw.org

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=800