ΒΙΟΖΩ για Παρατηρητήριο τροφίμων
Ημερομηνία Tuesday, May 15 @ 08:48:08 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 5ης Μαΐου 2007.

Στις 3 & 4 Ιουνίου 2007 οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 5 Μαΐου 2007 η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της «ΒΙΟΖΩ», Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών με την επωνυμία «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ», που μετά από έναν πλούσιο προβληματισμό, και έναν εποικοδομητικό διάλογο, αποφάσισε τα παρακάτω: (πατήστε εδώ για την συνέχεια).Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την Ανακοίνωση.

Θεματική συζήτηση για την συμμετοχή και παρέμβαση της ΒΙΟΖΩ στην δημιουργία Παρατηρητηρίου Τροφίμων.

Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7:30μμ στην «ΚΑΤΑΛΗΨΗ».

Καθημερινά διατρεφόμαστε με αγαθά, που δεν γνωρίζουμε επακριβώς την σύστασή τους, τον τρόπο παραγωγής και συντήρησής τους. Διατρεφόμαστε με αγνώστου ποιότητας υλικά και τα μεταλλαγμένα μας περιτριγυρίζουν από παντού. Οι κρατικοί φορείς διαπλέκονται με τις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες με χαμένους από πρώτο χέρι τους καταναλωτές. Οι νόμοι κάνουν τα στραβά μάτια στις υποχρεώσεις των εταιρειών, αφήνουν ασύδοτα να χρησιμοποιούνται παραδοσιακοί όροι και ονομασίες σε προϊόντα που καμμιά σχέση δεν έχουν με αυτές. Οι εττικέτες «νόμιμα» δεν περιέχουν όσα ο καταναλωτής επιθυμεί να γνωρίζει, γιατί αυτό δεν συμφέρει τις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες.

Γιά τους παραπάνω λόγους -και όχι μόνον- οι καταναλωτές οφείλουν να παρέμβουν και να δημιουργήσουν την δική τους δυνατή φωνή. Την κοινή συντονισμένη φωνή καταναλωτών με την δημιουργία ενός φορέα, που προτείνουμε να ονομαστεί «Παρατηρητήρο Τροφίμων και Διατροφής», αποτελούμενο απο ενώσεις καταναλωτών, συνδικαλιστικές, αγροτικές και λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις.

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ένα προσχέδιο, κάποιες πρώτες σκέψεις πάνω στους σκοπούς και στις δραστηριότητες του Παρατηρητηρίου προς επεξεργασία, και ξεκινάει μια διαβούλευση συζήτηση, απο τη Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ, την ερχόμενη Πέμπτη 17 Μαΐου 2007, στις 7:30μμ στον κήπο της «ΚΑΤΑΛΗΨΗ», Καραβία 23 και Πάτμου στα Πατήσια.

Ας είμαστε όλοι εκεί, για να συζητήσουμε και να έχει αποτελεσματικότητα η φωνή μας.

Kείμενα προς επεξεργασία: Για το Παρατηρητήριο Τροφίμων και Διατροφής / Για το Ψωμί / Για το Γάλα / Για τα μεταλλαγμένα

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

ΒΙΟΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ",

Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα.

Τηλ/Φαξ: 210-522.23.23, 697-9734591,

Ηλ.Ταχ: email@biozo.org,

Ιστοσελίδα: www.biozo.org

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=787