Πορεία για την Οίτη
Ημερομηνία Sunday, May 13 @ 09:28:36 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο βουνό της Οίτης διοργανώνει την πρώτη Πανελλήνια Πορεία την Κυριακή 27/5 με κύριο στόχο να μην προχωρήσουν τα σχέδια για τον χαρακτηρισμό του βουνού σαν μεταλλευτική περιοχή

Προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου κάλλους της χώρας μας

Πληροφορίες: Καραγιάννης Παναγιώτης τηλ 2231043020,

Σταμέλλος Στέφανος τηλ 2231021007 κιν 6977261256

Παύλιανη – Κουμαρίτσι – Κούβελος – Παύλιανη

ΠΟΡΕΙΑ για τη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο ΒΟΥΝΟ της ΟΙΤΗΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2007Το βουνό των πεζοπόρων, το βουνό με τα περισσότερα είδη φυτών και λουλουδιών, το βουνό με την πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, το βουνό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται από Διεθνείς συμβάσεις, έχει μπει στο στόχαστρο μεταλλευτικής εταιρείας και των μηχανισμών της, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Είναι χρέος ΟΛΩΝ να προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για όλη την Ελλάδα.

 Απαιτούμε από τους κυβερνητικούς αρμόδιους, να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σ’ αυτό το έγκλημα. Δεν φτάνουν οι γενικές διακηρύξεις για προστασία του περιβάλλοντος με αφορμή και την αλλαγή των κλιματικών αλλαγών. Χρειάζεται να γίνουν και πράξη με την απόρριψη των προτάσεων της εταιρείας, όπως τις έχουν απορρίψει οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της περιοχής. Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας μας να συμμετάσχουν στη ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο βουνό της Οίτης.

 Η πορεία θα ξεκινήσει από την Παύλιανη στις 8.30 π.μ. με κατεύθυνση το Κουμαρίτσι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Κούβελο και θα επιστρέψει στην Παύλιανη. Στο Κουμαρίτσι θα υπάρχει υποδοχή και σύντομη εκδήλωση. Στο Κούβελο θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των αρχαιοτήτων. «Κίνηση πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο βουνό της Οίτης»Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=785