Ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων
Ημερομηνία Sunday, May 13 @ 09:18:45 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Προτεραιότητα μας η παιδεία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον και το κράτος δικαίου

 Οχι στη ποινικοποίηση των αγώνων

Καλούμε όλους και όλες να προσυπογράψουν το κείμενοΣτις 4/5, κατά τη λήξη ενός φοιτητικού πάρτυ στο χώρο του πολυτεχνείου, 15 φοιτητές και συμπολίτες μας προσήχθησαν στην Ασφάλεια με αφορμή επεισόδια που συνέβησαν 2 ώρες νωρίτερα και πολύ μακριά από το χώρο του πάρτυ. Εννιά από αυτούς αφέθησαν ελεύθεροι στις 11 πμ και οι υπόλοιποι κρατούνται στο Α. Μέγαρο μέχρι αυτήν την ώρα. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο φοιτητής Π.Κ. ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη και για κάποια πλημμελήματα, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο όπως προέκυψε και από έρευνα της αστυνομίας (σωματικό έλεγχο και έρευνα στο σπίτι του). Το συμβάν αυτό συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε αγώνα. Δύο μήνες μετά την άδικη σύλληψη 49 φοιτητών (μεταξύ των οποίων ήταν και ο εν λόγω κατηγορούμενος) και την πανηγυρική τους αθώωση, η αστυνομία προσπαθεί με ένα στημένο κατηγορητήριο να σώσει την τιμή της, αφού από κατηγορούσα αρχή βρέθηκε κατηγορούμενη.

Ο λόγος που κρατείται και παραπέμπεται είναι ότι πριν λίγο καιρό βρέθηκε κατηγορούμενος για τα επεισόδια της 8ης Μάρτη μαζί με άλλους 61 διαδηλωτές. Από αυτούς οι 12 αντιμετωπίζουν ακόμα βαριές κατηγορίες εκ των οποίων ο ένας είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Ποιες τηλεοπτικές επιταγές πρέπει να πληρώνει η Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου φυλακίζοντας έναν από τους χιλιάδες νέους που αντιτάχτηκαν στο νομοσχέδιο και στα σχέδια της υπουργού Παιδείας; Στη δίκη των υπόλοιπων 49 (ανάμεσά τους και ο Π.Κ.) το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα και αμετάκλητα την αθώωσή τους ύστερα από πολυήμερη εξέταση της υπόθεσης και τελικά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην εισαγγελία, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε όργανα της τάξης για υπερβολική χρήση χημικών, υπέρμετρη χρήση βίας και ψευδορκία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν σε όλους τους συλληφθέντες ήταν ούτως ή άλλως αυθαίρετες και κυρίως ήταν απόρροια των προσταγών των τηλεοπτικών δελτίων. Η απόφαση δεν έγινε σεβαστή από τους τηλεδικαστές και το κράτος, το οποίο αναζητά απεγνωσμένα ενόχους και καταδίκες:

Συγκεκριμένα: Ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα εναντίον ενός από τους 49 αθωωθέντες. Ο άνθρωπος αυτός στοχοποιήθηκε και διώκεται από τις αρχές για παραδειγματισμό γιατί αν και εργαζόμενος, συμμετείχε σε φοιτητικές κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρθηκε και πριν, ο Π.Κ. αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και την πιθανότητα προφυλάκισης. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι στην εποχή του τρομονόμου, η ασφάλεια κρατά φακέλους για οποιονδήποτε πολίτη, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα και ατομικές ελευθερίες. Αυτό φαίνεται και από τις «αθώες» επισκέψεις αστυνομικών με πολιτικά στα σπίτια και άλλων από τους 49 αθωωθέντες φοιτητές για «φιλική κουβέντα» για απόσπαση πληροφοριών και γενικότερα τρομοκράτηση. Όλοι μας βρισκόμαστε σε κατάσταση ομηρίας . Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία των αρχών και γνωρίζοντας πώς συντάσσονται τα κατηγορητήρια, αντιλαμβανόμαστε ότι στη θέση του Π.Κ. μπορεί να βρεθεί ο κάθε πολίτης. Η πρακτική πολιτικών διώξεων και εκδικητικών συλλήψεων, δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που προσβάλλει την Δημοκρατία. Στόχος κάποιων κύκλων είναι η άλωση της δημόσιας περιουσίας, τα δικαιώματα των πολιτών και η καταστολή κάθε αντίθετης άποψης.

Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας.

Δε θα δεχτούμε καμιά σπίλωση του φοιτητή από τις τηλεδίκες που στήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στα ΜΜΕ.

Για τα γεγονότα της 8ης Μάρτη ο φοιτητής αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο και θεωρούμε απαράδεκτη την αμφισβήτηση της απόφασης αυτής στο βωμό της τηλεθέασης και άλλων σκοπιμοτήτων. Οι διώξεις που είχαν ασκηθεί και κατέπεσαν, δε μπορούν να χρησιμοποιούνται ως τεκμήριο ενοχής. Επιπρόσθετα θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια σύνδεσης του φοιτητικού κινήματος με πρακτικές που βάλλουν ενάντια σε όσα υπερασπίζεται το φοιτητικό κίνημα και από τις οποίες έχει αποστασιοποιηθεί.

?μεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Π.Κ.

?μεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους διωκόμενους των εκπαιδευτικών συλλαλητήριων

?μεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων συναγωνιστών Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναγωνιστές μας – Αντιστεκόμαστε στο καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβληθεί.

Καλούμε όλους και όλες να προσυπογράψουν το κείμενο Πρωτοβουλία γονιών μαθητών και φοιτητών ενάντια στη κρατική κατάστολή

...................................................................................................................................

http://enantiastikatastoli.blogspot.com/Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=783