Ανταπόκριση από τη Σέριφο όπου τα ταξί νίκησαν τη δημόσια συγκοινωνία!
Ημερομηνία Sunday, February 11 @ 22:29:14 UTC
Θέμα Σέριφος


Κόσμος πάει κι έρχεται στα νησιά, όλοι επιστρέφουν με τις παρατηρήσεις τους. Ολοι θέλουν οι τόποι που επισκέπτονται να προοδεύουν και να ζουν καλύτερα πρώτοι απ’ όλους οι μόνιμοι κάτοικοι. Αλλά κι εμείς που αφήνουμε τις πόλεις για τα νησιά θέλουμε και μία καλή εξυπηρέτηση... Οσοι ξέρουν τη Σέριφο, γνωρίζουν τις πολλές της ομορφιές, απλόχερα μοιρασμένες ανάμεσα στη γραφική της Χώρα και τις πάμπολλες αμμουδερές παραλίες με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Ναι, η Σέριφος είναι από τα νησιά που αγαπήθηκαν με πάθος από τους φίλους της θάλασσας, γιατί η προσφορά σε μαγευτικά ακρογιάλια είναι αναπάντεχα μεγάλη σε σχέση με το μικρό της μέγεθος.

Φέτος η Σέριφος είχε πολλά προβλήματα καθώς βρέθηκε στη δίνη της ακτοπλοϊκής κρίσης, όπως άλλωστε και άλλα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Αρχισαν τον χειμώνα και συνεχίστηκαν και το καλοκαίρι, όπου υπήρξε εύλογα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, πως οι ίδιοι οι άνθρωποι του νησιού θα έκαναν τα πάντα για να διευκολύνουν τους πολλούς επισκέπτες του καλοκαιριού, οι οποίοι, παραβλέποντας δυσκολίες και αναποδιές, φτάνουν στη Σέριφο με κάθε δυνατό τρόπο. Ετσι, μείναμε έκπληκτοι όταν πληροφορηθήκαμε ότι οι καλύτερες παραλίες του νησιού, η Λια, ο Αγιος Σώστης, ο Πλατύς Γυαλός, μόλις λίγα λεπτά οδήγησης από το λιμάνι (Λειβάδι) και τη Χώρα, δεν εξυπηρετούνται από την τοπική συγκοινωνία, αν και υπήρχε σχετική πρόθεση του δήμου.

Εύλογο το ερώτημα γιατί δεν προχώρησε η (αυτονόητη) πρωτοβουλία. Η απάντηση που μας δόθηκε μιλούσε για αντίδραση των οδηγών ταξί του νησιού που φοβήθηκαν ότι ενδεχόμενη δρομολόγηση λεωφορείων στις κοντινές παραλίες θα μείωνε δραστικά τα έσοδά τους. Λογικός ο φόβος (αφού η ταρίφα για κάθε διαδρομή είναι πέντε ευρώ ακατέβατα!), εντελώς, όμως, αδιάφορος για τους τουρίστες του νησιού που περιμένουν τη στοιχειώδη υποδομή για τις διακοπές τους. Αλήθεια, έχει σκεφθεί η δυναμική δήμαρχος Σερίφου πόσους ανθρώπους απομακρύνει από το νησί η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση; Eίναι δυνατόν ολόκληρη η Σέριφος να εξυπηρετείται από ένα μόνο τακτικό δρομολόγιο (Λειβάδι - Χώρα) και κάποια σποραδικά προς τα νότια;

Εκτός κι αν στη Σέριφο, νησί εξαιρετικά δημοφιλές ανάμεσα σε νέους και κατασκηνωτές, βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο προσέλκυσης υψηλής οικονομικής επιφάνειας τουριστών που έχουν τη δυνατότητα είτε να πηγαινοέρχονται από τις παραλίες με ταξί είτε να ενοικιάζουν αυτοκίνητο.

πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 10-08-06
 11ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=579