Αιολικά Πάρκα Τροιζινίας: Αντιστεκόμαστε, του Σταύρου Κούβαρη
Ημερομηνία Tuesday, November 28 @ 00:49:11 UTC
Θέμα Πελοπόννησος


 

 Την 1η Νοεμβρίου 2006 η  εταιρεία “ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ Α.Ε.” συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, προχώρησε σε παρέμβαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά:
1)      Του 3ου Κυνηγετικού Συλλόγου Τροιζηνίας,
2)      Της « Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος»,
3)      Του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά και
4)      Του κ. Σταύρου Κούβαρη
ζητώντας την απόρριψη των αιτήσεων(Ε5016/2005, 15-7-2005 καιΕ5017/2005, 15-7-2005 ), που κατατέθηκαν από τους συγκεκριμένους φορείς στο ΣτΕ για την ακύρωση των έργων εγκατάστασης δύο αιολικών Πάρκων στο όρος Αδέρες. Η προσφυγή των φορέων, που αναφερόνται παραπάνω, έγινε  με την αιτιολογία ότι οι άδειες που είχαν δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής δόθηκαν καταχρηστικά , αφού διαπιστώθηκε σαφής παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.
 Το ΣτΕ, όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες σας, είχε διατάξει την προσωρινή διακοπή των εργασιών εγκατάστασης μέχρι την οριστική απόφασή του, που αναμένεται να εκδοθεί τέλη  Νοεμβρίου 2006.
Εκτιμάμε ότι η παρέμβαση αυτή γίνεται για να καθυστερήσει η απόφαση του ΣτΕ και να δοθεί έτσι χρόνος για την έγκριση και των υπολοίπων  εννέα (9) αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στην ΡΑΕ( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας)
Ήδη, μέχρι τώρα, έχουν εγκριθεί οι πέντες πρώτες άδειες και αναμένεται  η έγκριση και των υπολοίπων αν δεν αντιδράσουμε τώρα.
Επειδή κάθε άδεια σημαίνει και από ένα Αιολικό Πάρκο, τότε οι ένδεκα άδειες σημαίνουν πολύ απλά  ΕΝΔΕΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ συνολικής ισχύος 182ΜW, δηλαδή 200 περίπου ανεμογεννήτριες.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, που θα έμενε αδιάφορος στη θέα ενός γιγαντιαίου Αιολικού Πάρκου ακριβώς πάνω από τα «κεφάλια» μας.
Για μία ακόμη φορά δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της Αιολικής ενέργειας, τασσόμαστε όμως εναντίον όλων εκείνων, οι οποίοι στο όνομα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων επιδιώκουν την εγκατάσταση ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΔΕΡΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
Δυστυχώς οι τοπικές Αρχές και των τριών Δήμων(Tροιζήνας, Πόρου και Μεθάνων) δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, για να αποσοβηθεί ένας τόσο μεγάλος κίνδυνος για τα συμφέροντα της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής των πολιτών αυτού του τόπου, ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να πάρουν στα χέρια τους αυτή την υπόθεση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

 


 10ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=483