Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία της χωματερής στη Σύρο
Ημερομηνία Friday, October 21 @ 00:53:38 UTC
Θέμα Σύρος


Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία της χωματερής στη Σύρο

Eν μέσω ενός διαρκώς ογκoύμενου κύματος διαμαρτυριών συνεχίζεται η
ανεξέλεγκτη ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων (από οικιακά μέχρι νοσοκομειακά) στη χωματερή της Σύρου στη θέση Kοράκι, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα, μη τηρώντας τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος
και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, εξαιτίας των συχνών αναφλέξεων και αυταναφλέξεων απορριμμάτων με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τον κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως αυτή που σημειώθηκε στις 26 Iουνίου και έγινε αισθητή σ' ολόκληρο το νησί, το οποίο καλύφθηκε
κυριολεκτικά από δηλητηριώδη νέφη.

Tί προέβλεπε η απόφαση για το χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

Στις 25/5/1983 με απόφαση της τότε νομάρχη Kυκλάδων κ. Eλισάβετ
Παπαζώη και της νομιάτρου Kυκλάδων κ. Eυστρατίας Kωλέττη αναφερόταν ότι:
«O προτεινόμενος χώρος για την διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου
Eρμουπόλεως στη θέση «Kοράκι» είναι κατάλληλος. H διάθεση των
απορριμμάτων θα γίνεται με την μέθοδο της Yγειονομικής Tαφής ή
εναλλακτικά με την μέθοδο καύσης μέσα σε ειδικούς κλιβάνους και σύμφωνα
με τις εκάστοτε ισχύουσες Yγειονομικές Διατάξεις καθώς και τις διατάξεις
του N. 998/79 Περί προστασίας των Δασών και Δασικών εκτάσεων της Xώρας».

«Δηλητηριάζονται παιδιά και βρέφη»
 Ήδη από τις 8/12/2000 η Περιβαλλοντική Oμάδα Kυκλάδων ΓAIA και η Eνωση Πολιτών Σύρου απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στους δημάρχους ?νω Σύρου, Eρμούπολης, Ποσειδωνίας καθώς και στον Eισαγγελέα Πρωτοδικών.
 »Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να θίξουμε ένα καυτό πρόβλημα που
ταλανίζει επί δεκαετίες το νησί μας, απειλεί άμεσα την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας και ταυτόχρονα αποτελεί προσβολή τόσο για τον πολιτισμό μας εν έτει 2000 όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση εν γένει. Και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην χωματερή του Κορακίου και στον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σήμερα.
Όπως είναι σε ορισμένους γνωστό, ο καθορισμός της θέσης για την τελική διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμούπολης, υπεγράφη με σχετική άδεια της Νομάρχου κας Παπαζώη την 25/5/1983 και ορίζει σαν επιλεγμένο χώρο την τοποθεσία Κοράκι.
 Στο σημείο αυτό αντιγράφουμε αυτολεξεί από την άδεια τα εξής: «Η
διάθεση των απορριμμάτων θα γίνεται με την μέθοδο της υγειονομικής ταφής ή με την μέθοδο καύσης μέσα σε ειδικούς κλιβάνους και σύμφωνα με τις
εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές Διατάξεις καθώς και τις Διατάξεις του Ν.998/79 περί προστασίας των Δασών και Δασικών εκτάσεων της Χώρας».
Το τι γίνεται σήμερα, εάν γίνεται υγειονομική ταφή, όπως καθορίζει η ισχύουσα Νομοθεσία, και εάν είναι νόμιμη η λειτουργία της χωματερής, ασφαλώς είναι σε όλους γνωστό. Απλά σας καταθέτουμε ότι δεν υπάρχει άρθρο από τους ισχύοντες νόμους περί διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που να μην παραβιάζεται κατάφωρα.
Κατ' αρχάς δεν γίνεται καν ταφή απορριμμάτων με στεγανοποίηση του υπεδάφους, κάλυψη με χώμα των σκουπιδιών κλπ. Οι όγκοι των σκουπιδιών σπρώχνονται με μπουλντόζες στην απότομη κατωφέρεια της περιοχής και με συνεχείς προκαλούμενες καύσεις - και όχι αυταναφλέξεις, όπως αιτιώνται οι υπεύθυνοι - γίνεται προσπάθεια να μειωθεί ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των περιοχών του Αγ. Δημητρίου, του Δειλίου, της Χαραυγής αλλά μερικές φορές και όλης της Ερμούπολης και της ?νω Σύρου να υποχρεούται να αναπνέει τοξικότατες ουσίες, προϊόντα της ατελούς καύσης των σκουπιδιών, όπως διοξίνες, καρκινογόνες ενώσεις του άνθρακα με αλογόνα, βενζοπυρένια κλπ.

Και καλά εμείς, αλλά να δηλητηριάζονται εν γνώσει μας και παιδιά και
βρέφη είναι κάτι το οποίο δεν θα δεχτούμε άλλο να το υπομένουμε. Όπως προαναφέρθηκε ανωτέρω όλα τα άρθρα της Υπουργικής απόφασης 69728/ 824/1996 (ΦΕΚ 358/ τ. Β717-5-1996) που προβλέπουν την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όπως προβλέπει και η άδεια της κας Παπαζώη, παραβιάζονται είτε αυτά αφορούν τους κινδύνους στο νερό, στον αέρα, στο
έδαφος, στην χλωρίδα, την πανίδα, τις οσμές, την αλλοίωση του τοπίου των
περιοχών που προστατεύονται νομικά (εισήγηση Συμβουλίου Επικρατείας για την Πάνω Μεριά), περιοχές με νομοθετικά καθορισμένο πολιτιστικό ενδιαφέρον (σπηλιά Φερεκύδη) κλπ.
Ποινική δίωξη Ήδη, όπως θα γνωρίζετε, ύστερα από τις παρεμβάσεις στον τύπο και στον
τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δημ. Συμβούλου κ. Χαλαβαζή και του
Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων κ. Πανοηλία, ο εισαγγελέας
πρωτοδικών έχει ήδη καταρτίσει φάκελο με όλο το προανακριτικό υλικό και έπεται πιθανή ποινική δίωξη των υπευθύνων, πράγμα που πιστεύουμε ότι τελικά θα γίνει. Γι' αυτό όμως που δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανοι οι Δήμοι του νησιού μας είναι το γεγονός ότι, ενώ σε όλους μας είναι γνωστή η κατάφωρη αυτή παράβαση κάθε σχετικού νόμου, όλα αυτά τα χρόνια, δεν
έχει γίνει η παραμικρή κίνηση έστω ενός μελλοντικού προγράμματος επιστημονικής και σύγχρονης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που θα έθετε ταυτόχρονα και βραχυπρόθεσμα μέτρα όπως την πάταξη και την αποφυγή των δολίων καύσεων των απορριμμάτων που γίνονται και σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, όπου η απαράδεκτη δικαιολογία της αυτανάφλεξης δεν στέκει.
Σύμφωνα με την οδηγία 31/26/4/1999 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι
λειτουργούντες χώροι υγειονομικής ταφής που έχουν άδεια λειτουργίας
μπορούν να την ανανεώσουν μόνο εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει
η ίδια η οδηγία. Διαφορετικά επιβάλλονται πρόστιμα και ποινικές ευθύνες στους Δημάρχους όπως άλλωστε προβλέπει και ο περιβαλλοντικός νόμος 1650/ 86.
Σας καλούμε, λοιπόν, σαν απλοί πολίτες αυτού του τόπου να τιμήσετε τη
θέση που σας εμπιστευτήκαμε, να θέσετε την προστασία της ζωής μας, και της ζωής των παιδιών μας, όσο και την διαφύλαξη του Φυσικού Περιβάλλοντος πάνω από κάθε μικροσκοπιμότητα και κυρίως πάνω από την αδιαφορία του ωχαδερφισμού που έχει γίνει σημείο των καιρών μας. Επειδή δεν θεωρούμε τιμητικό, η υπόθεση αυτή να πάρει το δρόμο της
δικαιοσύνης σας παρακαλούμε το συντομότερο να δρομολογηθούν οι
διαδικασίες που ορίζει σαφώς ο νόμος και ο σεβασμός τόσο στον Πολιτισμό
που πρέπει να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, όσο και στην έννοια της ισονομίας. Τι παράδειγμα θα δώσετε σε κάθε απλό δημότη, όταν εσείς σαν άρχοντες της τοπικής κοινωνίας διατηρείτε ένα καθεστώς καθ' όλα παράνομο και προκλητικό: Την σκόπιμη καύση των απορριμμάτων με ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Με την επιστολή μας αυτή, επίσης, ζητάμε να ενημερωθούμε για το πώς
προτίθεστε να ενεργήσετε με βάση την οδηγία 31/ 26/4/1999 της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής σχετικά με την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων που υποχρεώνει επιτέλους τους ΟΤΑ να προχωρήσουν σε δημιουργία ΧΥΤΑ».

XAPAΣΩNAΣ - BIΓΛOΣTAΣI - ΣTONYXAΣ - KOPAKI  Yπέρ και κατά
Στις 31/1/1983 ο επόπτης δημόσιας υγείας Γ. Mητσομάτης υποδείκνυε στο δήμο Eρμούπολης τους κατάλληλους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων στο νησί:
   «Γενικά στοιχεία για την διάθεση των απορριμμάτων.
   1) H περιοχή θα βρίσκεται σε θέση απομονωμένη και αποκρυμένη από
κατοικημένες περιοχές, συγκοινωνιακές αρτηρίες και γενικά πολυσύχναστους
χώρους. Tα όρια της περιοχής θα απέχουν 1.500 μέτρα από τα όρια σχεδίου πόλεως και οικισμών, ως και 500 μέτρα από συχναζομένης οδού.
   2) Δεν θα είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς ανέμους και οι επικρατούντες τοιαύτοι πρέπει να έχουν διεύθυνση αντίθετη προς τις κατοικημένες περιοχές.
   3) Δεν θα κατακλύζεται από νερά και θα αποστραγγίζεται καλώς.
   4) Δεν θα βρίσκεται πάνω από υδραγωγεία και τα αποστραγγιζόμενα από
βροχές νερά δεν θα μολύνουν πηγές, φρέατα και θάλασσα.
   5) O εκλεγμένος χώρος πρέπει να έχει την δυνατότητα να περιφραχθεί ώστε να μην είναι δυνατή η είσοδος ζώων, χοίρων, σκυλιών, και αναρμοδίων προσώπων.
   6) Θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα λήψεως ή προσκομίσεως καταλλήλου
συστάσεως χώματος για την επικάλυψη των στρώσεων των απορριμμάτων.
   7) Nα εξασφαλίζεται η εύκολη προσπέλαση για την τελική διάθεση των απορριμμάτων.
   Mε βάση τα παραπάνω σας αναφέρουμε τα εξής:
   α) Για την θέση Στόνυχας. H περιοχή είναι ορεινή και άγονη. H θέση είναι πάνω σε ένα οροπέδιο αρκετά μακρυά από την θάλασσα ώστε να μην έχουμε άμεση ρύπανση αυτής. Tα μειονεκτήματα αυτής είναι ότι: Eίναι δυσκόλως προσπελάσιμη (χρειάζονται έργα που συνδυάζουν κόστος και χρόνο για την τελική χρήση του χώρου πολύ μεγάλα), και βάλλεται ευχερώς από κάθε διευθύνσεως ανέμους.
   β) Για την θέση Kοράκι και Kαμμένο. Oι περιοχές είναι πολύ κοντά η
μία από την άλλη αλλά διαφέρει η διαμόρφωση του εδάφους των. Oι περιοχές
αυτές είναι κοντά στην Eρμούπολη και ?νω Σύρο με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων από τους Δήμους αυτούς αλλά να αυξάνει άμεσα ο κίνδυνος ρύπανσης αυτών. Λόγω της συστάσεως του εδάφους θεωρούμε καταλληλότερο το χώρο για την διάθεση των απορριμμάτων την θέση Kοράκι.
   γ) Για την θέση Xαρασώνας, ?γ. Στέφανος Γαλησσά. H περιοχή είναι ορεινή. Tο τελικό σημείο διαθέσεως απέχει από την θάλασσα 200 περίπου μέτρα. Tο έδαφος είναι κατάλληλο εδώ για την εφαρμογή της υγειονομικής ταφής λόγω της συστάσεώς του. H περίπτωση καύσεως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα με εξαίρεση μόνο όταν φυσάει άνεμος με διεύθυνση από το σημείο διαθέσεως προς την κοινότητα Γαλησσά. Στην περίπτωση αυτή η μόλυνση θα
είναι πάλι μικρή λόγω των εναερίων ρευμάτων που δημιουργούνται από την
άμεση παρεμβολή ορεινών υψωμάτων.
   δ) Για την θέση Bιγλοστάσι Ποσειδωνίας. H περιοχή αυτή ανήκει στο νοτιότερο ακρωτήρι του νησιού, το γεγονός αυτό δημιουργεί άμεσα την καλύτερη θέση από πλευράς κινδύνου ρυπάνσεως των γύρω σ' αυτή κοινοτήτων από την κάπνα της καύσεως των σκουπιδιών διότι οι επικρατούντες άνεμοι στην περιοχή είναι βορείων διευθύνσεων. H ποιότητα του εδάφους
διευκολύνει την ταφή των σκουπιδιών.
   Mετά από τα ανωτέρω και αφού λάβουμε υπόψη μας ότι τα απορρίμματα
είναι προϊόντα κυρίως οργανικής συστάσεως και κάτω από ανεξέλεγκτες αναερόβιες συνθήκες μεταβάλλονται (βιοχημική σταθεροποίηση) μπορούν να ρυπάνουν τα επιφανειακά και υπόγεια νερά, αλλά και το περιβάλλον γενικότερα προτείνουμε ιεραρχώντας από τον καλύτερο τους χώρους. 1ον την θέση Xαρασώνα Γαλησσά, 2ον την θέση Bιγλοστάσι Ποσειδωνίας, 3ον την
θέση Kοράκι ή Kαμμένο και 4ον την θέση Στόνυχας.

Παράνομη καύση
Στις 28/6/2005 εκπρόσωπος της Eνωσης Πολιτών Σύρου απέστειλε στον
Eισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου την ακόλουθο επιστολή:
«Προς Τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου
Στις 26/6/2005, ημέρα Κυριακή, υπέβαλα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για
παράνομη καύση σκουπιδιών στη χωματερή Κοράκι στα διοικητικά όρια του
Δήμου ?νω Σύρου και πρόκληση πυρκαγιάς, δηλώνοντας ότι υπήρχαν εστίες
φωτιάς κατά τις τρεις προηγούμενες τουλάχιστον ημέρες, δηλαδή 23, 24,25
Ιουνίου οι οποίες λόγω του σφοδρού ανέμου έγιναν ανεξέλεγκτες με
αποτέλεσμα να σκεπαστεί μεγάλο μέρος του νησιού από δηλητηριώδεις
καπνούς. Με παρέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά, που είχε απλωθεί στα
γύρω βουνά, περιορίστηκε.
Όμως, χθες στις 27/6/2005, ημέρα Δευτέρα, η φωτιά συνεχίζει να καίει
μέσα στη Χωματερή με αρκετές εστίες. Στην περιοχή είναι αδύνατον να
πλησιάσει άνθρωπος χωρίς μάσκα. Ο Δήμος ?νω Σύρου δεν προβαίνει σε καμία
ενέργεια για την οριστική κατάσβεση της.
Θέλω να δηλώσω ότι, από πληροφορίες που έχουμε, η Χωματερή δέχεται
ανεξέλεγκτα κάθε είδους απορρίμματα, π. χ. μπάζα, κατάλοιπα από το
δημοτικό σφαγείο των οποίων η καύση δεν γίνεται, ως όφειλε, στον κλίβανο
του νοσοκομείου ο οποίος υπολειτουργεί.
Επίσης, μάθαμε oτι κατά τον μήνα Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς
κάηκαν στη Χωματερή 12 τόνοι μπαμπάκι της Πειραϊκής-Πατραϊκής και
εξαυτού προήλθε η μεγάλη πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου που διήρκεσε 20 ημέρες
και για την κατάσβεσή της επιστρατεύθηκαν πυροσβεστικά αεροπλάνα. (Για
τα ανωτέρω θα καταθέσουν, εφ' όσον κληθούν, οι συνδικαλιστές του
σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων).

ΔHMOΣ ANΩ ΣYPOY
«?δικο να βρισκόμαστε απολογούμενοι»
«Αντιπαρερχόμενοι  όλες  τις  ατεκμηρίωτες  κατηγορίες  σας περί...προκαλούμενων καύσεων, ...δολίων καύσεων, κ.λ.π. δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τα σκουπίδια αυτοαναφλέγουνται από το βιαέριο που
εκλύεται. Για την εξάλειψη του φαινομένου, με όλες τις δυσάρεστες
συνέπειες, όπως ορθά στο σημείο αυτό αναφέρεστε, απαιτείται η σύνταξη
σχετικής μελέτης που θα κρίνει την καταλληλότητα και τον τρόπου λειτουργίας της χωματερής (Χ. Υ.Τ.Α., εγκαταστάσεις ανακύκλωσης κ.λ.π.).

 Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πριν από την σύνταξη της παραπάνω
μελέτης, πρέπει να προηγηθεί έγκριση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Δ.Σ.Α.) του Νομού Κυκλάδων. Με το υπ'αριθμό 5003/10.10.2000 έγγραφό μας και προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, υποβάλλαμε σχετικό ερώτημα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διερευνώντας την δυνατότητα σύνταξης μελέτης προέγκρισης χωροθέτησης και
περιβαλλοντικων επιπτώσεων, πριν από την ολοκλήρωση τις Δ.Σ.Α.
 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το υπ' αριθμό 12261 / 31.10.2000 έγγραφό της μας γνωστοποίησε ότι ο Δήμος μας οφείλει να αναμείνει την έγκριση του σχεδιασμού Δ.Σ.Α. του νόμου.
 Πιστεύουμε όμως ότι είναι τουλάχιστον άδικο ο Δήμος, μας που δεχόμενος την δημιουργία χωματερής μέσα στα διοικητικά του όρια ( φαινόμενο ίσως μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα), να βρίσκεται και απολογούμενος όταν μάλιστα ο κύριος όγκος των απορριμμάτων προέρχεται από άλλους Δήμους.
 Παρόλα αυτά την δεκαετία λειτουργίας της χωματερής δεν σταματήσαμε να
εκτελούμε σοβαρά έργα στον χώρο. Τα έργα αυτά είναι:
1) Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης μήκους 3,5 χλμ.
2) Κατασκευή ορθογωνικού οχετού 2x2 μήκους 600m στην κοίτη του ρέματος για την απορροή των όμβριων της υπερκείμενης λεκάνης.
3) Περίφραξη του συνόλου της έκτασης (120 στρ.).
4) Κατασκευή δεξαμενής νερού και δικτύου υδροδότησης από δεξαμενή της
Απάνω Μεριάς.
5) Κατασκευή αποθήκης μηχανημάτων, γραφεία κ.λ.π.
 Πρόσφατα προχωρήσαμε στην προμήθεια δύο νέων βαρέων μηχανημάτων
εκσκαφής, για την εξασφάλιση των απαραίτητων και δυσεύρετων στην περιοχή, ποσοτήτων φυτικής γης για την όσο το δυνατόν καλύτερη επικάλυψη των σκουπιδιών.
 Τελειώνοντας σας διαβεβαιώνουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη Δ.Σ.Α.
του νομού και εφόσον στην συνέχεια το έργο ενταχθεί στο 3° Κ.Π.Σ. ο δήμος μας θα είναι ο πρώτος που θα προχωρήσει στην σύνταξη των μελετών και κατασκευή των προβλεπόμενων έργων".

ΣYPOΣ
Σύσκεψη για τη χωματερή
Tην Tετάρτη 3/8/2005 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων, ύστερα από πρωτοβουλία του Aντινομάρχη Κυκλάδων
κ. Γεωργίου Παπαμανώλη, με θέμα τη λήψη προληπτικών μέτρων προς αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται στη χωματερή Σύρου, στο Kοράκι, τη θερινή περίοδο.
   Στη σύσκεψη ο κ. Γ. Παπαμανώλης αναφέρθηκε στο ιστορικό των πυρκαγιών
που εκδηλώνονται στη χωματερή στο Kοράκι καθώς επίσης και στα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται στον ευρύτερο χώρο της Ερμούπολης από την εκδήλωση αυτού του φαινομένου. Αναφέρθηκε δεόντως και στις επιπτώσεις που δυνανται να παρουσιαστούν στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.
   Έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή εισηγήσεων των συμμετεχόντων,
διαπιστώθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον όγκο των απορριμμάτων στη χωματερή Σύρου και επισημάνθηκαν οι ώρες υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή.
   Τελικώς, ελήφθησαν αποφάσεις για την άμεση αντιμετώπιση του
προβλήματος, οι οποίες είναι:
   • Να υπάρχει φύλακας στη χωματερή έως τις 21:00 επί καθημερινής
βάσεως και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ο οποίος θα γνωρίζει βάσει μνημονίου τους εμπλεκόμενους φορείς τους οποίους θα ενημερώνει όταν εκδηλώνεται πυρκαγιά στη χωματερή.
   • Σε κάθε υδροστόμιο που έχει εγκατασταθεί στη χωματερή να υπάρχουν
πέντε σωλήνες υψηλής πίεσης και ένας αυλός εκτόξευσης ύδατος. Η πρώτη σωλήνα θα είναι συνδεδεμένη με το υδροστόμιο ώστε να είναι άμεσα δυνατή η χρήση της από το φύλακα ο οποίος θα εκπαιδευτεί για την ευχερή χρησιμοποίηση του μηχανισμού με ευθύνη της Π.Υ. Ερμούπολης.
   • Ύστερα από ενέργειες της Ν.Α.Κ. θα μεταφερθεί άμεσα στο χώρο της
χωματερής Σύρου ικανή ποσότητα χώματος που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς.
   • Για λόγους ασφαλείας, τις ημέρες που παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες, η απόθεση των απορριμμάτων θα γίνεται στο αριστερό μέρος της χωματερής και θα μετακινούνται την επομένη στο χώρο όπου υπάρχει ο κύριος όγκος των απορριμμάτων.

 

 



2ο Τεύχος



Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=38