Ρόδος - Ομόφωνο ήταν το Όχι στον Κοπελούζο στη λαϊκή συνέλευση της Αρχίπολης
Ημερομηνία Thursday, July 20 @ 23:43:45 UTC
Θέμα Ρόδος
Ένα αιολικό πάρκο, επρόκειτο να γίνει από τον όμιλο του γνωστού επιχειρηματία κ. Κοπελούζου, που έχει πάρει τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Επρόκειται για μια επένδυση ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών του νησιού.
Η επικείμενη κατασκευή του αιολικού πάρκου προκάλεσε αντιδράσεις στους κατοίκους της Αρχίπολης, που απείλησαν με αντιδράσεις.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αγιος Μηνάς” προσεκάλεσε τους κατοίκους, τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αφάντου και όλους όσους ενδιαφέρονταν σε λαϊκή συνέλευση το Σάββατο στις 11/02/2006 με πρόταση για "?ρνηση στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Κουτσούτης Αρχιπόλεως, περιοχή η οποία βρίσκεται πάνω απ’ το χωριό και μέσα στο δάσος".

Στην προσπάθεια του αυτή ο Σύλλογος βρήκε αρωγούς: τον Κυνηγητικό Σύλλογο Ρόδου, τον περιβαλλοντολογικό σύλλογο “Η Αλία” Αφάντου, το Σύλλογο Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου “Φαέθων” Αρχαγγέλου. Τελικά, το Οχι ήταν ομόφωνο και αποφασίστηκε να μην επιτραπεί να εγκατασταθεί αιολικό πάρκο στο δάσος ενώ οι κάτοικοι απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση έναρξης των εργασιών για τη δημιουργία αιολικού πάρκου.

Ο δήμαρχος Αφάντου Σταμάτης Καβάδας δήλωσε ότι θα σεβαστεί την άποψη της κοινής γνώμης και την απόφαση που έλαβε το Τοπικό Συμβούλιο ομόφωνα.

πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ7ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=321