Τέταρτος κύκλος σεμιναρίων τησ Καλλίστως
Ημερομηνία Friday, May 15 @ 12:00:22 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Καλλιστώ
περιβαλλοντική οργάνωση για
την άγρια ζωή και τη φύση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                          11/05/2008                                          

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ

Η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, έχει εγκαινιάσει εδώ και τρία χρόνια ένα θεσμό σεμιναρίων εκπαίδευσης γύρω από σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα προστασίας και διαχείρισης. Φέτος, τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Μαίου.

Το πρώτο σεμινάριο του τέταρτου φετινού κύκλου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 17.00 στο 10ο όροφο του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, με θέμα:« Μεγάλοι οδικοί άξονες και η επίπτωση τους στο περιβάλλον. Περίπτωση Εγνατίας» και με τη συμμετοχή βιολόγων-συνεργατών της Καλλιστώς. Το πρώτο σεμινάριο θα είναι αφιερωμένο στις επιπτώσεις των μεγάλων τεχνικών έργων στο περιβάλλον, με αφορμή το παράδειγμα της Εγνατίας Οδού και την εμπειρία της ομάδας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ από τη συμμετοχή και τον συντονισμό του προγράμματος παρακολούθησης των επιπτώσεων από την κατασκευή της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα των τμημάτων «Παναγιά-Γρεβενά» και «Παναγιά-Μέτσοβο».

Το δεύτερο σεμινάριο, με τίτλο: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης» θα γίνει με τη συνεργασία της περιβαλλοντικής ομάδας του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών και την ομάδα Εντύπου 450ο Φαρενάιτ, στο ισόγειο της ΝΟΠΕ, στην Αίθουσα Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών. Τη Δευτέρα 18 Μαίου και ώρα 17.00 θα συζητήσουμε τους όρους χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων έργων για ΑΠΕ.

Το σεμινάριο που θα κλείσει το φετινό κύκλο σεμιναρίων έχει τίτλο: «Η συμβολή των οργανώσεων και των εθελοντών/τριών στη Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση. Το παράδειγμα της Βόρειας Πίνδου» με εισηγήσεις από συνεργάτες της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και εκπροσώπους της Πίνδος Περιβαλλοντική. Μέσα από αυτές τις συζητήσεις καλούμε εθελοντές και εθελόντριες να αφιερώσουν λίγες ημέρες από τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε περιπολίες στα δάση της Βάλια Κάλντα ή του Γράμου όπου και φέτος η ΚΑΛΛΙΣΤΩ θα πραγματοποιήσει προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας.

Μέσα από τις εισηγήσεις των συνεργατών και φίλων της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, επιδιώκουμε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας, αλλά και να ανοίξουμε τη συζήτηση σε ευρύτερους κύκλους της κοινωνίας. Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν μια ευκαιρία για συνολικότερη γνωριμία με το έργο και τις θέσεις της οργάνωσής μας, αλλά και ένα κάλεσμα για ενεργότερη συμμετοχή στις δράσεις μας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες, εθελοντές/τριες, δημοσιογράφους και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την προστασία της άγριας ζωής. Η συμμετοχή είναι φυσικά ελεύθερη, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κεντρικά γραφεία Καλλιστώ, 2310252530/ Έφη Γελαστοπούλου και Νίκος Νικήσιανης

____________________________________________________________

Η περιβαλλοντική οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» σχεδιάζει και εφαρμόζει δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη συνύπαρξη του ανθρώπου με την άγρια ζωή. Αναπτύσσει δραστηριότητες και συνεργασίες στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και όλη τη ΝΑ Ευρώπη, εστιάζοντας στην διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων και γενικότερα της βιοποικιλότητας σε ορεινά, δασικά, παραποτάμια και άλλα χερσαία οικοσυστήματα.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2927