Επιτροπή αγώνα Θηραίων για το Sea Diamond
Ημερομηνία Tuesday, May 12 @ 13:55:52 UTC
Θέμα Θήρα


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ Κ/Z SEA DIAMOND

 

ΘΗΡΑ 6 Μαΐου 2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με αφορμή την εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ της 23.04.2009, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, δηλώνει τα παρακάτω:

1. Η πανθηραική μεγαλειώδης κινητοποίηση της 16.10.2008 στον Πειραιά δεν ήταν υποκινούμενη από κανέναν. Πέρα από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τον Θηραικό λαό που πρωτοστάτησε με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Θήρας, τον Έπαρχο, τον Δήμαρχο, τον Κοινοτάρχη Οίας, συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Κυκλάδων, λοιπών φορέων αλλά και φίλοι του νησιού μας. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να καταστεί σαφές, για άλλη μια φορά, προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης, εδώ και δυο χρόνια μετά το ναυάγιο, απαιτούν το αυτονόητο.

Δηλαδή, την εφαρμογή της νομοθεσίας ώστε να αποτραπεί το οικολογικό έγκλημα που συντελείται με την παραμονή του ναυαγίου στα νερά της καλδέρας.

Επίσης, να διατρανώσουμε το αίτημα μας για την προστασία που οφείλει η πολιτεία να παράσχει στους πολίτες της, αναλαμβάνοντας η ίδια πρωτοβουλίες για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.

Διαφωνούμε με την άποψη να επιβαρυνθεί το κόστος της ανέλκυσης ο Έλληνας πολίτης. Ο ρυπαίνων πληρώνει και στην προκειμένη περίπτωση ρυπαίνων είναι η εταιρεία LUIS CRUISES.

2. Για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, κύρια μαθητών, δηλώνουμε με παρρησία ότι ζητήσαμε την συνδρομή κάποιων φορέων και με προθυμία ανταποκρίθηκαν η Ένωση Λεμβούχων και προσωπικά ο Κοινοτάρχης της Οίας.

3. Δηλώνουμε επίσης ότι η Συντονιστική Επιτροπή, που την αποτελεί όλος ο Θηραικός λαός, δεν υποκινείται από κανέναν ούτε και εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων. ?λλωστε αυτό θα γινόταν γνωστό στους υπεύθυνους της εκπομπής, αν κατά την διάρκεια του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, αναζητούσαν και την άποψη της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία κατά την γνώμη μας, ασφαλώς θα ενδιέφερε αρκετούς τηλεθεατές.

4. Τέλος, θα μας ικανοποιούσε ιδιαίτερα δε, αν η συγκεκριμένη εκπομπή, βοηθούσε προς την κατεύθυνση της ανέλκυσης του κουφαριού, κάτι που δυστυχώς δεν διαφάνηκε. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι τη νίκη θα την φέρει ο ενωμένος αγώνας του λαού της Σαντορίνης που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να το παραλάβουν τα παιδιά, όπως το παρέδωσαν σε εμάς, οι δικοί μας γονείς.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ Κ/Z SEA DIAMOND

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2914