Σώστε τον Υμηττό
Ημερομηνία Wednesday, May 06 @ 15:34:46 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ

      Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στον Υμηττό όλοι πιστέψαμε ότι θα είχαμε διδαχτεί από τα λάθη μας. Η ανάγκη προστασίας του περιαστικού πρασίνου και των βουνών αποτέλεσε άλλωστε κοινή θέση όλων των επισήμων φορέων, των κομμάτων και κυρίως αποτέλεσε κοινή απαίτηση όλων των πολιτών. Δυστυχώς πολύ γρήγορα όλα αυτά ξεχάστηκαν και βρισκόμαστε πάλι μπροστά σε μια προσπάθεια καταστροφής του Υμηττού.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων πρόσφατα ανακοίνωσε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «προστασία» του Υμηττού, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα την κατασκευή  90 χλμ μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Το σχέδιο Π.Δ του ΥΠΕΧΩΔΕ επιχειρεί για άλλη μια φορά, την οριστική καταστρατήγηση του δασικού χαρακτήρα του Υμηττού και τη μετατροπή του σε αστικό πάρκο.
  • Ζητάμε την τροποποίηση του Π.Δ του ΥΠΕΧΩΔΕ  στην κατεύθυνση της απόλυτης προστασίας του βουνού.
  • Ζητάμε την άμεση θεσμοθέτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή σύμφωνα με τη μελέτη του Πολυτεχνείου και χωρίς εμπορευματικές χρήσεις.

Ταυτόχρονα τα Νέα Οδικά Έργα -που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν- θυσιάζουν και καταστρέφουν μεγάλο μέρος του Υμηττού (ζώνη Α&Β, προστατευόμενες περιοχές NATURA, αισθητικό δάσος Καισαριανής), του μόνου πνεύμονα της Αθήνας.
  • Ζητάμε να αποσυρθούν και να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των οξυμένων σήμερα κυκλοφοριακών προβλημάτων της περιοχής μας και γενικότερα, της πρωτεύουσας.

Σχετικά με τις επιπτώσεις των παραπάνω ρυθμίσεων στο Δήμο Ζωγράφου εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση και τη  διαμαρτυρία μας ζητώντας την ανάκληση:

  • Της απόφασης του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδεχτεί πλήρως  τα νέα οδικά έργα  παρά το ότι η δημιουργία μεγάλου οδικού  κόμβου στην Ούλοφ Πάλμε και νέας λεωφόρου 6 λωρίδων δημιουργεί σημαντικές κυκλοφοριακές επιβαρύνσεις στο υπάρχον οδικό δίκτυο Ιλισίων και Ζωγράφου υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
 
  • Της απόφασης του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να αφαιρέσει τον χαρακτηρισμό της ζώνης προστασίας Υμηττού σε ελεύθερους χώρους 20 περίπου στρεμμάτων στο νέο και Παλαιό Τέρμα Ζωγράφου, για να κτιστούν εκεί Συνεδριακό Κέντρο και Πολυκατοικίες.

ΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 για τον Υμηττό, το Πάρκο Γουδή, τους Αυτοκινητοδρόμους Δευτέρα 11 Μαΐου 7μμ πλατεία Τερζάκη(4Η στάση Ιλίσια)

Ομιλητής: Γιάννης Πολύζος Αντιπρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Οι Δημοτικές Παρατάξεις: Μαζί για την Πόλη μας, Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση
Οι Φορείς: Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Ιλισός», Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Ζωγράφου, Α¶ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης», Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Επιτροπή κατοίκων πλ. Μερκάτη, Επιτροπή κατοίκων πλ. Πλαστήρα.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2903