Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!
Ημερομηνία Wednesday, May 06 @ 15:06:30 UTC
Θέμα Κρήτη


ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΞΟΡΜΉΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ

                                                                                    
                                             ΡΕΘΥΜΝΟ, 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

 
 Ο Οργανισμός ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ διοργανώνει μια σειρά από ενημερωτικές επισκέψεις σε κτήματα και μονάδες βιοκαλλιεργητών, σε όλους τους νομούς της Κρήτης.
  Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κρήτης. Βέβαια η συμμετοχή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου (μη μέλους περ/κού συλλόγου) είναι όχι απλά ελεύθερη αλλά και επιθυμητή.

   Στόχος των επισκέψεων είναι καταρχήν ψυχαγωγικός, αφού οι επισκέψεις θα γίνουν υπό μορφή εκδρομής, με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα μας. Αυτό που θα αποκομίσει ο ενδιαφερόμενος, είναι η ξενάγηση που θα έχει από το βιοκαλλιεργητή στη μονάδα του, η ενημέρωση για τη βιολογική γεωργία, και η απάντηση – συζήτηση πάνω σε απορίες και θέματα διατροφικά ακόμα και καλλιεργητικές πρακτικές, πάντα σχετικά με τη βιολογική γεωργία.

  Επίσης είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν, να γνωριστούν και να συζητήσουν μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Κρήτης.

  Τέλος θα δοθεί ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη βιολογική γεωργία, αλλά  και ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τη συνεχή πληροφόρηση όσων το επιθυμούν.
    
  Εννοείται ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, οι μετακινήσεις γίνονται με δικά μας μέσα.Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής :

Κυριακή 17 Μαΐου 2009
Τόπος συνάντησης: Διασταύρωση για λαγολιό, εντός Τυμπακίου.
Ώρα συνάντησης : 09:00
Επίσκεψη σε ΒΙΑΝΝΑΜΕ Α.Ε.  : κηπευτικά υπαίθρια και θερμοκηπίου, εσπεριδοειδή, συσκευαστήριο λαχανικών, σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στη βιολογική καλλιέργεια.


Κυριακή 24 Μαΐου 2009
Τόπος συνάντησης : Διασταύρωση πλατανιά στο Ρέθυμνο.
Ώρα συνάντησης : 09:00
Επίσκεψη σε Κτήμα Βαρδάκη Στέλιου και στη συνέχεια στη Μονάδα βιολογικής εκτροφής ορνίθων αυγοπαραγωγής, «Όρνις Ποιών» στο πετροχώρι δήμου Κουρητών. : κηπευτικά υπαίθρια, κηπευτικά θερμοκηπίου, παραγωγή compost (οργανικού λιπάσματος), ελιές, αμπέλι, αυγά.


Κυριακή 21 Ιουνίου 2009
Τόπος συνάντησης :  Έξω από την ΕΑΣ Σητείας, (Επί του κεντρικού δρόμου, λίγο πριν τη Σητεία)
Ώρα συνάντησης : 11:00
Επίσκεψη σε ΕΑΣ Σητείας διαχείριση ελαιόλαδου, ελαιώνες.


Κυριακή 26 Ιουλίου 2009
Τόπος συνάντησης : Διασταύρωση Καλυκά, στα Νεροκούρου Χανίων.
Ώρα συνάντησης : 10:00
Επίσκεψη σε : Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, κτήμα Παγιαυλά Νίκου, Μετόχι Καλλιτεράκη Γιώργου, κτήμα Καλαϊτζάκη : κηπευτικά, ελιές, εσπεριδοειδή, avocado, αγροτοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής.

Για περισσότερες πληροφορίες, και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με Ζαχαρία Τσιριντάνη
Τήλ. 28310- 86166
Κιν. 6955584708
Ηλ.διευ/ση zacharias@easreth.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2900