Δράση για το κλίμα
Ημερομηνία Friday, April 24 @ 12:08:06 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Δελτίο τύπουΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ:
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας

Η εκστρατεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS «Δράση για το κλίμα!» που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κυρίως των πολιτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την  προστασία του παγκόσμιου κλίματος και την εξοικονόμηση ενέργειας,  ολοκληρώνει την πρώτη φάση εφαρμογής της το διάστημα 2009-2010.

Οι δράσεις της εκστρατείας θα διευρυνθούν κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης εφαρμογής της (2010-2012) ενώ η ολοκλήρωσή τους θα συμπέσει συμβολικά αλλά και ουσιαστικά με την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένοι στόχοι μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου, ως ένα περιορισμένο αλλά σημαντικό πρώτο βήμα, για την προστασία του κλίματος. 

Η εκστρατεία καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση για το Κλίμα» για το διάστημα 2009-2010 υποστηρίζεται από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «OUR HOME OUR PLANET» της RECKITT BECKINSER. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  συνεχίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο, με παρουσιάσεις και εκδηλώσεις σε δημοτικά και γυμνάσια, για την ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, τις συνέπειες της σε οικονομικό, κοινωνικό, και περιβαλλοντικό επίπεδο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κάθε πολίτης να αναλάβει δράση αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες του, στο σπίτι, στην εργασία, στο σχολείο, στις μετακινήσεις. Επίσης βασικό αντικείμενο της εκστρατείας είναι η εκπαίδευση των μαθητών, ώστε να καλλιεργηθεί στη νέα γενιά μία κουλτούρα, πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα  και μέχρι το φθινόπωρο του 2009 δημόσιες εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού σε κεντρικούς χώρους της Αθήνας, με πολύμορφες δράσεις και παιχνίδια.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «OUR HOME OUR PLANET» της RECKITT BECKINSER, θα υλοποιηθούν ειδικές παρουσιάσεις από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Οι παρουσιάσεις αυτές έχουν ως στόχο όχι μόνο την ενημέρωση των υπαλλήλων της εταιρείας,αλλά και την ενεργοποίησή τους, προκειμένου να γίνουν "κοινωνοί" της περιβαλλοντικής δράσης για το κλίμα, εκπαιδεύοντας τους καταναλωτές στη σωστή χρήση των προϊόντων, με τρόπο πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

 

***Η εκστρατεία «Δράση για το Κλίμα» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 με δημόσιες ενημερωτικές εκδηλώσεις και υλοποίηση ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος σε 8 κεντρικές πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, , Χανιά, Ηράκλειο, Ναύπλιο και Σύρος.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2008 υλοποιήθηκαν παρουσιάσεις (περίπου 250) σε 12.000 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, ενώ ενημερώθηκαν τουλάχιστον 15.000 πολίτες μέσω των ενημερωτικών ημερίδων.


Για περισσότερες πληροφορίες
Λουκία Καλαϊτζή
Υπεύθυνη Τύπου και Επικονωνίας
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
press@medsos.gr
τηλ. 210 8228795

MEDITERRANEAN SOS Network

Mamai str 3, 10440, Athens
Τel/fax :  210 822 8795
Email:     info@medsos.gr
Website : www.medsos.gr

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2868