Ο δωδεκάλογος του υπεύθυνου ζωόφιλου
Ημερομηνία Tuesday, June 13 @ 17:23:09 UTC
Θέμα Νησιά
ΔΕΝ εγκαταλείπω ΠΟΤΕ το ζώο μου αδέσποτο. Το καλοκαίρι το παίρνω μαζί μου ή βρίσκω άλλη λύση. Η εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται ΑΥΣΤΗΡΑ.
ΔΕΝ κακοποιώ το ζώο μου. Είναι αρκετό δύο αυτόπτες μάρτυρες να προσφύγουν στον Εισαγγελέα ή ένας εκπρόσωπος Φιλοζωικού Σωματείου και (εάν δεν συμμορφωθώ με τις συστάσεις των οργάνων της Αστυνομίας), το ζώο μου να απομακρυνθεί και να οδηγηθεί σε καταφύγιο.
ΔΕΝ  αφήνω μόνο του το σκύλο μου για πολλές ώρες, ούτε συνέχεια στην ταράτσα, στο μπαλκόνι ή στην πυλωτή. Αυτό συνιστά ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ του και διώκεται από τις αρμόδιες Αρχές.
ΕΑΝ υποπέσει στην αντίληψή μου περιστατικό κακοποίησης ή μαζικής εξόντωσης αδέσποτων, ενημερώνω το Φιλοζωικό Σωματείο και το Δήμο της περιοχής μου και επωνύμως καταγγέλλω το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα που υπάγομαι. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ τη σημασία των όρων «ατομική ευθύνη» και «ενεργός πολίτης».
ΣΗΜΑΙΝΩ με μικροτσίπ το σκύλο μου και κρατώ στο αρχείο μου το αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής του ταυτοποίησης.
ΕΑΝ το ζώο μου χαθεί υποχρεούμαι να το δηλώσω στις αρμόδιες Αρχές (στο Δήμο της περιοχής μου και στο Αστυνομικό Τμήμα).
ΦΡΟΝΤΙΖΩ για την επάρκεια, την ποιότητα και την ποσότητα της τροφής και του νερού του και τηρώ σχολαστικά τις οδηγίες του κτηνιάτρου για τον εμβολιασμό του.
ΔΕΝ το αφήνω το καλοκαίρι στον ήλιο, ούτε σε κλειστό αυτοκίνητο. Πιθανόν να πάθει θερμοπληξία και ο κίνδυνος για τη ζωή του είναι ΑΜΕΣΟΣ.
ΔΕΝ εγκαταλείπω τα περιττώματά του στο δρόμο. Αποδεικνύει ανευθυνότητα και χαμηλό δείκτη πολιτισμού και απαγορεύεται εκ του νόμου.
ΔΕΝ αφήνω το ζώο μου να ζευγαρώσει και το στειρώνω. ΟΦΕΙΛΩ υπευθυνότητα όχι μόνο απέναντι σ΄ αυτό αλλά και απέναντι στους απογόνους του. H αντίληψη «περί αβίαστης λειτουργίας της Φύσης» προάγει τη λογική των κυνοκομείων και των μαζικών εξοντώσεων.
ΔΕΝ αγοράζω ζώο από pet shop γιατί είμαι αντίθετος στο εμπόριο της ζωής, αλλά και διότι ΑΡΝΟΥΜΑΙ να συντηρήσω ένα άθλιο κύκλωμα κερδοσκοπίας σε βάρος αθώων πλασμάτων.  ΥΙΟΘΕΤΩ ένα αδέσποτο και του εξασφαλίζω αυτό που δεν έχει: ΜΕΛΛΟΝ.
ΔΙΔΑΣΚΩ στα παιδιά μου την αγάπη και το σεβασμό για κάθε έμβιο ον, για κάθε μορφή ζωής.  ΕΑΝ κακοποιήσουν ζώο και είναι ανήλικα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα λογοδοτήσω εγώ στη Δικαιοσύνη.
http://www.tetrapodologein.gr/

6ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=286