Ένα λιμάνι κατάλληλο για ...πάρκιν
Ημερομηνία Monday, April 06 @ 13:28:01 UTC
Θέμα Ικαρία
Αγαπητέ συνάδελφε

Οι φωστήρες της ‘άναρχης’ ανάπτυξης  υλοποιούν το µπάζωµα ενός σηµαντικού µνηµείου τής ναυτικής παράδοσης της Ικαρίας για να παρκάρουν τα τροχοφόρα!! Η αρµονία του λιµανιού στον Εύδηλο Ικαρίας δοκιµάζεται µε το σχέδιο και την υλοποίηση του µπαζώµατος του. Σχέδιο το οποίο ‘αυτοσχεδιάσθηκε’ επιτόπου χωρίς καμία σοβαρή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να εκμεταλλευτούν κάποια περισσευούμενα χρήματα της Ε.Ε από τον ιδιοκτήτη του τοπικού λατομείου σε συνεργασία με τον δήμαρχο και έναν κομματικό και μη, στρατό του, που απειλεί όποιον αντιδρά μιας και η λέξη ‘κέρδος’ με οποιοδήποτε ‘κοστος’ είναι η βασική τους αρχή…  Περίπου 5 χιλ. κυβικά μέτρα τσιµέντου θα µπαζώσουν το παραδοσιακό λιµάνι, με την διαπλάτυνση της προκυµαίας από 10 έως 25 και πλέον μέτρα, µε συνολικό εµβαδόν 2,5 χιλ. τετραγωνικών µέτρων, όπου θα στοιβαχτούν τραπεζάκια και αυτοκίνητα. Τραπεζάκι και αυτοκίνητο, κατά τις συνήθειες του καινούργιου τουριστικού στιλ. Ή της παλαιάς Ισπανικού τύπου τσιμεντοποιημένης τουριστικής ‘ανάπτηξης’.

 Οι Ικαριώτες και οι φίλοι τής Ικαρίας έχουν ξεσηκωθεί για να εµποδίσουν το µπάζωµα του λιµανιού. Εμείς οι πολίτες του Ευδήλου, διεκδικούμε διατήρηση και επισκευή τού λιθόκτιστου κρηπιδώµατος στις σηµερινές του διαστάσεις και πεζόδροµο χωρίς αυτοκίνητα στο παλιό τους λιµάνι.

Έχει ήδη κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσφυγή στο ΣτΕ αλλά με γρήγορους ρυθμούς ο εργολάβος προσπαθεί να μπαζώσει όσο ποιο πολύ έκταση μπορεί ώστε να δυσκολέψει η επαναφορά στην πρότερα κατάσταση!!

Παράλληλα έχει ξεκινήσει προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης των κατοίκων που προσέφυγαν με απρόβλεπτες συνέπειες για την ζωή και την καθημερινότητα τους με επανάληψη των φαινομένων της Νάξου.

Η δημοσιοποίηση του εγκλήματος τους είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους όσο το ΣτΕ αργεί…

Με εκτίμηση

Φίλοι της Ικαρίας, συνάδελφοι αλλά και λοιποί πολίτες

 

 

Σχετικά άρθρα:

http://www.zougla.gr/news.php?id=26203

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=405738Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2813