Γκιώνα: οι εμπρησμοί και οι τραμπουκισμοί δεν μας φιμώνουν
Ημερομηνία Wednesday, April 01 @ 15:39:39 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

31 Μαρτίου 2009

Οι εμπρησμοί και οι τραμπουκισμοί δεν μας φιμώνουν.
Μας συσπειρώνουν και κάνουν τη φωνή μας πιο δυνατή!Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τον εμπρησμό και την καταστροφή του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Αποτελεί πρωτοφανή εκδήλωση τρομοκράτησης και εκδικητικότητας για τη δράση του  σε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες των μεταλλευτικών εταιρειών, που απειλούν σοβαρά το φυσικό περιβάλλον της Γκιώνας. Η αστυνομία, παρά την προηγούμενη απόπειρα εμπρησμού του ίδιου σπιτιού, ολιγώρησε και δεν απέτρεψε τη νέα και δυστυχώς πετυχημένη τρομοκρατική ενέργεια.

   Με οργή διαπιστώνουμε ότι ολοένα πληθαίνουν οι ενέργειες που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους έντιμους και ενεργούς συμπολίτες μας, που αγωνίζονται να υπερασπιστούν το πολύτιμο δικαίωμά μας στην ποιότητα ζωής, τη δικαιοσύνη και το υγιές περιβάλλον.

   Όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με τραμπούκικες επιθέσεις υπεράσπισης των παρανόμων σε ένα κράτος όπου απουσιάζει η νομιμότητα και οι πολίτες καλούνται να παλέψουν για το αυτονόητο..

   Το μήνυμα, όμως, είναι ένα: τέτοιες ενέργειες δεν μας φιμώνουν. Μας συσπειρώνουν και κάνουν τη φωνή μας πιο δυνατή! Πρέπει να καταλάβουν οι φυσικοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των ενεργειών ότι οι αγώνες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής δεν σταματούν με τέτοιες εγκληματικές πράξεις, αντίθετα δυναμώνουν τις προσπάθειες των ενεργών πολιτών. Το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώνεται πανελλαδικά για τον Στέφανο και τη Γκιώνα, μας κάνει πιο αισιόδοξους

   Απαιτούμε από την πολιτεία
- την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απονομή της δικαιοσύνης.
- Την αποζημίωση του Στέφανου Κόλλια ως θύματος τρομοκρατικής ενέργειας.
- Την αποτελεσματική προστασία της Γκιώνας με βάση το σύνταγμα και τη νομοθεσία
   Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στο Στέφανο Κόλλια και την εξόρμηση ανοικοδόμησης του σπιτιού του (με χρήματα και προσωπική εργασία).

   Λεπτομέρειες για τρόπους οικονομικής και πρακτικής υποστήριξης θα αναρτώνται και στην ειδική σελίδα-κάλεσμα στο Facebook.


Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Στέφανος Σταμέλλος 6977261256
      Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2802