Σκύρος - Σαν εφιάλτης
Ημερομηνία Tuesday, June 13 @ 00:19:04 UTC
Θέμα Σκύρος


Του Θέμη Βελερή

Φανταστείτε τους μήνες αιχμής… 30 αφίξεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του νησιού.

   Φανταστείτε τη μαρίνα στο Αχίλι γεμάτη ιστιοπλοϊκά και γιοτ, να σπρώχνονται ασφυκτικά για μια θέση. Τη Λιναριά με 2 κρουαζιερόπλοια ημερησίως και 5 μποστάλια, να καταπλέουν στο λιμάνι κάθε μέρα.   Φανταστείτε το δρόμο για το αεροδρόμιο διαπλατυσμένο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαφημίσεις αριστερά & δεξιά και προστατευτική μπάρα στη μέση.

   Φανάρια στην είσοδο & έξοδο στους Ασπούς και Αστυνομικά μπλόκα να προσπαθούν να ρυθμίσουν την τροχαία κίνηση έξω από τις Αχερούνες.

   Φανταστείτε υπόγειο parking ψηλά στο Λιμεναρχείο λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης και το « ΚΑΒΟΣ » γεμάτο Κινέζους τουρίστες.

   Φανταστείτε την παραλία στο Μώλο & τα Μαγαζιά γεμάτη ομπρέλες με λογότυπα από άκρη σε άκρη όπου φθάνει το μάτι. McDonalds & Goodys στην πλατεία του χωριού και σταρ της τηλεόρασης στο… πολύ συμπαθές εστιατόριο «Λιακός»!

   Προσπαθήστε να φανταστείτε την παραλία του Πεύκου με 10 all-day club Paradise… και τα παρκαρισμένα πούλμαν, σειρά στην άκρη του δρόμου από… ψηλά.

   Φανταστείτε ξενοδοχεία τύπου Ρόδος Palace στη Κυρά Παναγιά και μαγαζιά με σουβενίρ στην Ατσίτσα. Κτίρια μεγαθήρια στο Λινό για να ταιριάζουν με τα υπέροχα μεταλλικά ενεργειακά γλυπτά του τοπίου (!) και πακέτα κυνηγετικών εκδρομών για το Χειμώνα από Boston & New York.

   Φανταστείτε δορυφορικές κεραίες στις ταράτσες, συσκέψεις και διαπληκτισμούς για νέα μεγάλη χωματερή απορριμμάτων, Bodyline & Καζίνο στα Γυρίσματα, επιδείξεις μόδας στο άγαλμα του Μπρούκ, ξεναγούς στον τάφο του και… 22 εκδρομές στις τρεις Μπούκες.

Και που’ σαι, ψιτ εσύ! μη ξύνεις το κεφάλι σου!

Ε και βέβαια τότε θα’ χουμε όλοι κονομήσει!

Ευτυχώς, για να’ χουμε τα ναύλα για το επόμενο ταξίδι στην… Ιθάκη.

 6ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=279