Δενδροφυτεύσεις στην Ηλεία
Ημερομηνία Tuesday, March 24 @ 16:26:11 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 20/3/09

Δενδροφυτεύσεις από την ECOWEEK και την Plant-a-Tree.gr στην Ηλεία
Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Μαρτίου 2009Στις δράσεις συμμετείχαν η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης ?γριας Ζωής, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και μέλη της οργανώτριας και εθελοντικής ομάδας της Plant-a-Tree.gr, της Ecoweek και του Δήμου Ζαχάρως με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συνολικά φυτεύτηκαν μεγάλα πλατάνια και π. 100 πεύκα, κουκουναριές, πλατάνια, μουριές, προυνοί, φλαμουριές, βραχυχίτωνες, ακακίες, πικροδάφνες και μηλιές σε τέσσερα σχολεία του Δήμου Ζαχάρως και 350 δενδρύλλια στο όρος Μίνθη. Όλες οι δενδροφυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από συμφωνία με τους τοπικούς φορείς και το Δασαρχείο Ολυμπίας όσον αφορά τα είδη δένδρων και την τοποθέτησή τους.

Τέσσερα μεγάλα πλατάνια φυτεύτηκαν στο κέντρο του προαύλιου του Δημοτικού Ζαχάρως, για να παρέχουν πολυπόθητη σκίαση στα παιδία. Τα υπόλοιπα δένδρα φυτεύτηκαν στους προαύλιους χώρους και τους κήπους του δημοτικού και γυμνάσιου Ζαχάρως, του δημοτικού Κακόβατου και του δημοτικού στο Γιαννιτσοχώρι. Τα δένδρα αυτά διαλέχτηκαν για να παραχωρήσουν στα παιδιά ένα αισθητικά όμορφο τοπίο, το οποίο το είχαν ανάγκη.

Η δράση ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τη φύτευση 350 κουκουναριών στο πρώην λατομείο στην Αγ. Κυριακή, στο δρόμο Αρήνης προς Μηλέα. Με χαρά παρατηρήθηκε φυσική αναγέννηση στον περιβάλλοντα χώρο του λατομείου, καθώς και στα βουνά τριγύρω, παρόλ’ αυτά η ανθρώπινη παρέμβαση στο σημείο φύτευσης ήταν αναγκαία.

Η εκκίνηση της δενδροφύτευσης του Σαββάτου στο πρώην λατομείο επισημάνθηκε από ένα μοναδικό γεγονός: την απελευθέρωση μιας γερακίνας από την ΑΝΙΜΑ. Η άτυχη αυτή γερακίνα είχε περιμαζευτεί από την ΑΝΙΜΑ , όπου και νοσηλεύτηκε, πριν από περίπου δύο μήνες όταν βρέθηκε πυροβολημένη από λαθροθήρες στην Ηλεία. Η επιτυχής πτήση της υπογράμμισε στους παρόντες τη δύναμη της φύσης να επουλώνει τις πληγές της και να αναγεννιέται.

Στη δενδροφύτευση του Σαββάτου συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως κ. Σπύρος Μπηλιώνης, ο δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής και ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Ζαχάρως κ. Σκουτέρης Χρήστος.

Οι δενδροφυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Δασαρχείου Ολυμπίας και τη βοήθεια του Δήμου Ζαχάρως. Οι δενδροφυτεύσεις αποτελούν μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ECOWEEK, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης στα πυρόπληκτα σχολεία του Ν. Ηλείας, το οποίο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Με τη δενδροφύτευση η ECOWEEK αντισταθμίζει τις εκπομπές ρύπων του θερμοκηπίου για τη δράση της το 2008-2009.

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε επικοινωνία:

www.ecoweek.gr
Κωνσταντίνα Κωστούλα
Τ: 22970 23702
ecoweek@ecoweek.gr

www.plant-a-tree.gr
Τζωάννα Λυμπούση
Τ: 211 1824322
joanna@plant-a-tree.gr

Το δελτίο τύπου και ΦΩΤΟ της δενδροφύτευσης στη διεύθυνση: http://www.ecoweek.netfirms.com/ecoweek/press_releases_ecoweek_GR.htmΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2774