Παράδειγμα για βιώσιμες μετακινήσεις
Ημερομηνία Wednesday, March 18 @ 15:18:07 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3, 10440, Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 822 8795
Email: info@medsos.gr
Ιστοσελίδα: www.medsos.gr
                    
                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελευσίνα δίνει το καλό παράδειγμα στις βιώσιμες μετακινήσεις.                                            
Το Σάββατο 14 Μαρτίου οι δρόμοι της Ελευσίνας γέμισαν ποδήλατα, χαμόγελα και ελπίδες για ένα μέλλον χωρίς καυσαέριο, ηχορύπανση και κυκλοφοριακή συμφόρεση. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και πήραν μέρος στη ποδηλατοβόλτα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE- Περιβάλλον «Συνεργατική Περιβαλλοντική Αναγέννηση σε Πόλεις- Λιμάνια: ο κόλπος της Ελευσίνας το 2020»  με τη συνεργασία των ποδηλατών του CITY OF ELEFSINA και τη συμμετοχή του Ζωοφιλικού Συλλόγου Ελευσίνας, του Σκακιστικού Συλλόγου Ελευσίνας, του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Φιλική Φωλιά.

 Η Ελευσίνα, μια πόλη που έχει υποστεί εδώ και χρόνια τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, πρωτοστατεί πλέον σε δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη. Με την πρόσφατη ποδηλατοβόλτα οι κάτοικοι της Ελευσίνας έδωσαν το καλό παράδειγμα για την υιοθέτηση των βιώσιμων μετακινήσεων στις πόλεις και εξέφρασαν με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο τη βούλησή τους για ένα πιο ανθρώπινο και αειφόρο μέλλον.

Μετά το τέλος της ποδηλατοβόλτας, η οποία διέτρεξε σχεδόν όλη την πόλη, ακολούθησαν συζητήσεις και σχόλια με εκπροσώπους του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και κατοίκους της Ελευσίνας, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ελευσίνας (ΚΠΕΠΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λουκία Καλαϊτζή
Υπεύθυνη Τύπου και επικοινωνίας Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, 2108228795
loukia@medsos.gr
press@medsos.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2758