6ο Πανόραμα οικολογικών ταινιών: "Παράθυρα στον Πλανήτη μας"
Ημερομηνία Friday, March 06 @ 16:14:47 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

6ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

«Παράθυρα στον Πλανήτη μας»

 Η κινηματογραφική συνάντηση επτά χωρών, μέσα από τη ματιά δεκατριών αξιόλογων σκηνοθετών συνεχίζεται στην ΠλάκαΤετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη σε παραγωγές από την Πολωνία, τις Η.Π.Α, την Ισπανία, την Ινδία και την Κίνα.

Μετά το τέλος της ταινίας Concrete coast του σκηνοθέτη Robert Harding Pittman, η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει συζήτηση για το δικό μας καυτό θέμα, το χωροταξικό του τουρισμού.

Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται από τις 18:00 έως τις 23:00, στο ισόγειο του κτηρίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στην οδό Τριπόδων 28 στην Πλάκα.
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε στον δικτυακό χώρο http://www.ellet.gr/ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 210 3225245 εσωτ. 4 & 8 και το email: sepi@ellinikietairia.gr

 ___________________________________________________________________

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009.

Πρόγραμμα Προβολών

Τετάρτη  11 Μαρτίου 2009

18.00    In search of a legend. 48’ Konstanty Kulik. Πολωνία 2007

Ταξίδι στην Αρκτική μ’ ένα μικρό ιστιοπλοϊκό. Γνωρίζουμε ένα λαό που παλεύει για την επιβίωσή του με τους δικούς του όρους.

Με την  ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας

18.50    “Save our land. Save our Towns”, 57’, Dirk Eitzen, Η.Π.Α 2000

Η αλλαγή του αστικού τοπίου σε μια επαρχία της Πενσυλβάνια έχει επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Πέρα από αυτές όμως μήπως είναι σημαντικότερη η οικολογική καταστροφή που συντελείται;

19.50    Concrete coast. 24’ Robert Harding Pittman. Η.Π.Α-Iσπανία 2009

 Η αγροτική περιοχή της Μουρσια στην Ισπανία, η τελευταία ακτή της χώρας στη Μεσόγειο που δεν έχει αλωθεί από την τσιμεντοποίηση αλλάζει όψη. Μία απειλή που αφορά πλέον άμεσα και στην χώρα μας.

Μετά το τέλος της ταινίας, η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει συζήτηση για το δικό μας καυτό θέμα, το χωροταξικό του τουρισμού.

21.00    The Black River. 60’ Surendra Manan. Ινδία 2007

Το Μαύρο Ποτάμι της Ινδίας, το περίφημο Κάλι Μπέϊν έχει μετατραπεί εδώ και δεκαετίες σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να σώσουν ότι έχει απομείνει. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους αποδεικνύουν ότι η ελπίδα υπάρχει ακόμα και εκεί που φαίνεται να έχει χαθεί.

22.10    Up the Yangtze. 94’ Yung Chang. Κίνα 2007

Το περίφημο φράγμα «3 φαράγγια», το αμφιλεγόμενο σύμβολο του Κινεζικού οικονομικού θαύματος γίνεται το φόντο μιας περιβαλλοντικής όσο και κοινωνικής ταινίας.

Με την  ευγενική υποστήριξη των εταιριών:

SKY SOLAR

SKY GLOBAL

Chinese Commercial and Cultural Association of Greece

      


     

      

 

      

      

     Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2725