7-8 Μαρτίου: 2G Multicultural Festival
Ημερομηνία Friday, February 27 @ 16:14:54 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


     Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
     Μαμάη 3, 10440, Αθήνα
     Τηλ./Fax: 210 822 8795
     Email: info@medsos.gr
     Ιστοσελίδα: www.medsos.gr
    

7 & 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ανακοινώνει το διαπολιτισμικό φεστιβάλ 2G–Multicultural Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7–8 Μαρτίου 2009 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LAUTC (Learning About Us Through Culture).

Με το 2G–Multicultural Festival  ολοκληρώνεται ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα), με θέμα το διαπολιτισμικό διάλογο και την επικοινωνία μεταξύ των νέων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Το 2G–Multicultural Festival έχει ως στόχο να φέρει κοντά τις διαφορετικές κοινότητες ανθρώπων οι οποίες συνυπάρχουν στην Αθήνα και να παρουσιάσει αντιθετικές εικόνες της ίδιας πόλης. Μετανάστες δεύτερης γενιάς καλούνται να εκφράσουν μέσω της τέχνης τις δυσκολίες ένταξης που αντιμετωπίζουν και τις εμπειρίες τους από τη ζωή τους στην πόλη.

Το φεστιβάλ θα συμπεριλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Η δική μου πόλη» με σκοπό να παρουσιαστούν

διαφορετικές οπτικές γωνιές της ζωής στην Αθήνα και έκθεση με τα αποτελέσματα εργαστηρίων καλλιτεχνικής δημιουργίας σε διαπολιτισμικά σχολεία της Αθήνας. Επίσης, θα λειτουργήσουν πρωινά εργαστήρια για παιδιά, απογευματινές συζητήσεις με θέμα την καθημερινότητα και τις δυσκολίες ένταξης που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες 2ης γενιάς, θεατρική παράσταση από την ομάδα «Υπό το Μηδέν» και συναυλίες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Με την υποστήριξη ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ-TEXNOΠΟΛΙΣ


Για περισσότερες πληροφορίες :

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Λουκία Καλαϊτζή
Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας
Τηλ/φαξ: 210 8228795  -  6973 665766
Email:press@medsos.gr, loukia@medsos.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2711