Η ώρα της γης: παγκόσμια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή
Ημερομηνία Friday, February 20 @ 16:58:40 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δελτίο Τύπου
18 Φεβρουαρίου 2009
 

Παγκόσμια συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Η Ώρα της Γης  – Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, 20:30Στις 20:30, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης– στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή «Ώρα της Γης». Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προς όφελος του πλανήτη.

 Στην Ελλάδα, η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία του WWF διοργανώνεται σε συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, αλλά και εθνικά τοπόσημα, όπως το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου και ο λόφος του Λυκαβηττού στην Αθήνα, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλα ιστορικά κτίρια και τοποθεσίες θα σκοτεινιάσουν, και θα στείλουν ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 35 δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

Οι Ελληνικές πόλεις έρχονται να προστεθούν σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κατάλογο πόλεων (μέχρι στιγμής 538), μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος ?ιρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.

 «Αν όλοι σκοτεινιάσουμε τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια για αυτή τη μια ώρα, θα έχουμε δώσει ένα συμβολικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης πολιτικής και προσωπικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF μας καλεί όλους να ενωθούμε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, απλά και μόνο σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα!», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Ήδη, μέσα από το εκτεταμένο διεθνές δίκτυο του WWF, η «Ώρα της Γης 2009» διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 χώρες και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει καθημερινά. Κάθε πολίτης που δηλώνει επίσημα συμμετοχή στην Ώρα της Γης του WWF, στέλνει το μήνυμα ότι συμμετέχει στον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής! Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γιώργος Βελλίδης Υπεύθυνος Επικοινωνίας WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, g.vellidis@wwf.gr

Σημείωση προς συντάκτες:

1.   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ώρα της Γης», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.earthhour.org/greece και για υποστηρικτικό υλικό τη σελίδα www.wwf.gr/eh09_downloads

2.   Οι Δήμοι και οι Κοινότητες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ελληνική «Ώρα της Γης»μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

·         Δήμος Αθηναίων
·         Δήμος Αίγινας
·         Κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας
·         Δήμος Αργολίδος
·         Δήμος ?σσου, Λεχαίου
·         Δήμος Βελβεντού
·         Δήμος Γαλαξιδίου
·         Δήμος Γιαννιτσών
·         Δήμος Διδυμοτείχου
·         Δήμος Ελευθερών, Ν. Καβάλας
·         Δήμος Ηρακλείου Κρήτης
·         Δήμος Θεσσαλιώτιδος
·         Δήμος Θεσσαλονίκης
·         Δήμος Θήρας
·         Δήμος Ιεράπετρας
·         Δήμος Ιλίου
·         Δήμος Καρδίτσας
·         Κοινότητα Καλεντζίου
·         Δήμος Κομποτίου
·         Δήμος Κονίστρων Ευβοίας
·         Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
·         Δήμος Λαγκαδίων
·         Δήμος Νέστορος
·         Δήμος Παξών
·         Δήμος Πειραιά
·         Δήμος Πεταλούδων, Ν. Δωδεκανήσου
·         Δήμος Πόρου Αττικής
·         Δήμος Ποσειδωνίας Σύρου
·         Δήμος Πύλης
·         Δήμος Νότιας Ρόδου
·         Δήμος Σαπών
·         Δήμος Σερρών
·         Δήμος Σουφλίου
·         Δήμος Τήνου
·         Δήμος Φενεού
·         Δήμος Φιλίππων
·         Δήμος Νέας Χαλκηδόνας
·         Δήμος ΧερσονήσουΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2698