Για ένα Green New Deal στην Ελλάδα
Ημερομηνία Friday, February 20 @ 16:52:27 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

18.02.2009

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ GREEN NEW DEAL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κείμενο Διαλόγου


«ΕΚΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΠΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ προτείνουν Οι Οικολόγοι ΠράσινοιΠλαίσιο διαλόγου με προτάσεις για διέξοδο από την οικονομική κρίση, δίνουν στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στο πλαίσιο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι οργανώνουν ημερίδες σε Αθήνα (20/2) και Θεσσαλονίκη (22/2) με τίτλο «Από την οικονομική κρίση και την κρίση του μοντέλου ανάπτυξης, στην Πράσινη Οικονομία και το Green New Deal - Πράσινη λύση στην κρίση».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη καμπάνια που ξεκινούν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι από αρχές Μάρτη συγκέντρωσης υπογραφών και πίεσης στην Κομισιόν και τις κυβερνήσεις ώστε να δημιουργηθούν 5.000.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας, κάτι που θα απαιτήσει επενδύσεις 500 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Με τίτλο «Πράσινη στροφή στην οικονομία, ριζική απάντηση στην κρίση», οι προτάσεις της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας κατατίθενται για δημόσια ανοικτή διαβούλευση μέχρι τις 7 Μαρτίου, οπότε θα συζητηθούν στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων.

Όπως σημειώνουν, «ουσιαστική διέξοδος υπάρχει μόνο αν απαντήσουμε στην οικονομική κρίση με πολιτικές που απαντούν παράλληλα και στην κρίση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στην απειλή για το κλίμα». Ο βασικός άξονας είναι επενδύσεις  μεγάλης έκτασης που θα δημιουργήσουν 50.000-100.000 θέσεις εργασίας σε τομείς που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Κεντρική θέση έχουν εδώ οι προτάσεις για δύο βασικές «εκτροπές»:
* Μεγάλου μέρους του Πακέτου Αλογοσκούφη προς την Οικονομία των Πολιτών, για χρηματοδότηση προγραμμάτων όπως η μαζική μόνωση των κτιρίων και η δημιουργία χιλιάδων ηλιακών στεγών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε πολίτη να εξοικονομήσει μη απαραίτητες δαπάνες αλλά και να εξασφαλίσει πρόσθετο εισόδημα από παραγωγή καθαρής ενέργειας.
* Του τομέα της οικοδομής προς την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων, ώστε να διασωθούν (και να επεκταθούν) χιλιάδες θέσεις εργασίας χωρίς άλλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Προτάσεις για «πράσινες επενδύσεις» κατατίθενται για μια σειρά τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, τα δάση, το οικιστικό περιβάλλον, η εξοικονόμηση νερού, η ανακύκλωση και ο τουρισμός. Περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για τη χρηματοδότηση των δράσεων, καθώς και αναφορές σε ευρύτερους μακροπρόθεσμους στόχους. Ολόκληρο το κείμενο των προτάσεων έχει αναρτηθεί στο

Η δημοσιοποίηση των προτάσεων εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για ένα «Green New Deal» ως απάντηση στην οικονομική και οικολογική κρίση. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ξεκινούν από αρχές Μάρτη μια μεγάλη καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών και πίεσης στην Κομισιόν και τις κυβερνήσεις ώστε να δημιουργηθούν 5.000.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας κάτι που θα απαιτήσει επενδύσεις 500 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Διαβάστε το πλαίσιο διαλόγου των Οικολόγων Πράσινων «Πράσινη στροφή στην οικονομία, ριζική απάντηση στην κρίση»,
                                                                

Η Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γ. Παρασκευόπουλος, τηλ 6979952070
Χρ. Ζουμπουλίδης, 6944104147
Ν. Χρυσόγελος, 6936672882Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2697