Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου: Δελτίο Τύπου
Ημερομηνία Friday, February 13 @ 14:04:29 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα
Ρόδος, 11/02/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για το λιθάνθρακα και την πυρηνική ενέργεια συνιστούν μεγάλη νίκη για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους ενεργούς πολίτες

      Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση υπαναχωρεί από τις προηγούμενες θέσεις της και σταματάει το πρόγραμμα ίδρυσης μονάδων λιθάνθρακα, ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα προσφυγής στην πυρηνική ενέργεια, αποτελούν αναμφισβήτητα  μιά μεγάλη νίκη των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κινήσεων πολιτών. Μιά δικαίωση των αγώνων που έδωσαν όλοι όσοι δραστηριοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για να αποτρέψουν  την εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαργωγής με καύσιμο λιθάνθρακα και δίνουν τη μάχη για να αντιμετωπισθούν οι σειρήνες που προετοιμάζουν το έδαφος για την αναβίωση της πυρηνικής ενέργειας και στη χώρα μας.
      Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου που υποστήριξε ενεργά τη Συμμαχία κατά του Λιθάνθρακα και μαζί με άλλες οργανώσεις σηκώνει το κύριο βάρος της αντιμετώπισης της πυρηνικής απειλής,  εκφράζει την ικανοποίησή του γι αυτή την εξέλιξη. Χαιρετίζει τους χιλιάδες πολίτες που δραστηριοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με κάθε τρόπο (εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, συλλογή υπογραφών, συζητήσεις στο διαδίκτυο κλπ). Το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται, είναι οτι όταν υπάρχει  κινητοποίηση και συσπείρωση των πολιτών για ένα δίκαιο αίτημα, υπάρχει και αποτέλεσμα.
      Τονίζουμε ωστόσο για άλλη μιά φορά  οτι για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής δεν αρκεί  η απομάκρυνση του ενδεχομένου κατασκευής πυρηνικού ενεργειακού σταθμού στην Ελλάδα. Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για να αποτραπεί η εγκατάσταση τέτοιων σταθμών και στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα στα πλαίσια των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας έχει τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες, συμβάλοντας έτσι στην προστασία του Περιβάλλοντος και της Ζωής και στη διαφύλαξη της Ειρήνης. Πιστώσεις για τέτοιες πρωτοβουλίες δεν χρειάζονται, το μόνο που απαιτείται είναι η ύπαρξη πολιτικής βούλησης.
   
Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου     
ΤΕΕ/Τμ. Δωδεκανήσου, Μητροπόλεως 4, Ρόδος, Τ.Κ. 85100, Ελλάδα
Τηλ.. (0030)6936656947, FAX: (0030) 2241022462
URL: http://www.manw.org/ - E-mail: info@manw.org

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2673