Ψήφισμα συμπαράστασης στο Στέφανο Κόλλια
Ημερομηνία Wednesday, January 14 @ 10:42:45 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΛΛΙΑ

κάτοικο Καλοσκοπής Φωκίδας, ενεργό πολίτη, αφοσιωμένο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο οποίος, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, έγινε θύμα εκφοβιστικής απόπειρας εμπρησμού της οικίας του. Δράστες είναι, πιθανότατα, άγνωστοι συμπαθούντες των μεταλλευτικών εταιρειών της περιοχής, οι οποίες με τις επιφανειακές εξορυκτικές τους δραστηριότητες στη Γκιώνα, έχουν μετατρέψει προστατευόμενες περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου “Natura” σε σεληνιακά τοπία.

Σε πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας, στο χωριό Αποστολιά, εμφανίστηκαν «αγανακτισμένοι πολίτες», που εργάζονται στις μεταλλευτικές εταιρείες και με την προκλητική τους στάση απείλησαν επεισόδια. Συνέχεια αυτής της πρώτης απειλητικής παρέμβασης υπήρξε η άνανδρη απόπειρα εμπρησμού της οικίας του Στέφανου Κόλλια.

Εμείς, οι συμμετέχοντες στην σημερινή συνάντηση των οργανώσεων και κινήσεων πολιτών του Κορινθιακού, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αποφασιστικά κάθε εκφοβιστική πράξη βίας ενάντια σε δημοκρατικούς συμπολίτες μας, από οποιονδήποτε κι αν αυτή προέρχεται.

Καλούμε κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία της περιοχής να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της περιουσίας και της σωματικής ακεραιότητας πολιτών  που έχουν δώσει έμπρακτα δείγματα της αγάπης και του ενδιαφέροντός τους για την προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του όρους Γκιώνα του Νομού Φωκίδας.

ΑΙΓΙΟ   10/01/2009

- Οικολογική Κίνηση Πάτρας
- Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου  «Η ΑΛΚΥΩΝ»
- Παναιτωλοακαρνανικό Μέτωπο
- Πολίτες της Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
- Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού
- Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2611