Μηνύσεις κατά της ΕΛ.ΑΣ. για αυθαιρεσία καταθέτουν 14 δικηγόροι
Ημερομηνία Wednesday, January 14 @ 10:32:37 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Για τις προσαγωγές στην Ασφάλεια
Μηνύσεις κατά της ΕΛ.ΑΣ. για αυθαιρεσία καταθέτουν 14 δικηγόροι
Αθήνα - Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009 
        
Μηνύσεις για αξιόποινες πράξεις που -όπως λένε- διαπράχθηκαν εις βάρος τους από άνδρες της Αστυνομίας προτίθενται να καταθέσουν 14 δικηγόροι, μέλη της Ομάδας Νομικής Βοήθειας που έχει συγκροτηθεί για να παρέχει νομική βοήθεια στους πολίτες που μετέχουν στις διαδηλώσεις, οι οποίοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, οι δικηγόροι έσπευσαν στην οδό Ασκληπιού για νομική βοήθεια σε εγκλωβισμένους διαδηλωτές, αλλά βρέθηκαν στην Ασφάλεια χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα.

«Οι δικηγόροι, έπειτα από τηλεφωνική ειδοποίηση, έσπευσαν στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να διαπραγματευθούν με τους αστυνομικούς τον απεγκλωβισμό των διαδηλωτών. Δεν έγινε καμία επίθεση στην Αστυνομία. Αντί όμως να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος, οι δικηγόροι βρέθηκαν στην κλούβα των ΜΑΤ» δήλωσε στα Νέα ο Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων της Αθήνας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.
Οι δεκατέσσερις δικηγόροι προτίθενται να ενημερώσουν σήμερα και επισήμως τα θεσμικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις.

«Την ώρα που βρισκόμασταν έξω από την Ασφάλεια οι αστυνομικοί μας απώθησαν, ενώ έπεσε και λίγο ξύλο και την πορεία συμπαράστασης που έφτασε, τη δέχτηκαν με χημικά και δακρυγόνα. Όταν μπήκα στο κτίριο ζητήσαμε να μας γνωστοποιήσουν τα στοιχεία των αστυνομικών που είχαν διαπράξει αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και εξύβριση, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Τα μέλη της Ομάδας Νομικής Βοήθειας καταγγέλλουν ότι παρέμειναν στην Ασφάλεια για περισσότερες από τρεις ώρες χωρίς να ενημερωθούν για το λόγο της κράτησής τους, ενώ επιπλέον στερήθηκαν την πρόσβαση σε συνήγορο.

ΒΗΜΑonline :  Webdesk@tovima.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2609