Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών: για το Sea Diamond
Ημερομηνία Tuesday, January 13 @ 09:44:14 UTC
Θέμα Θήρα


ΘΗΡΑ 12/01/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής  κ. Σιούφα, θα συναντηθεί την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στις 13.00 και 14.00 το μεσημέρι αντίστοιχα, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Νομάρχη Κυκλάδων, Έπαρχο Θήρας, Δήμαρχο Θήρας, Κοινοτάρχη Οίας - Θηρασίας και μέλη της Συντονιστικής  Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.

Οι συναντήσεις αυτές -σε συνέχεια των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας ώστε το μείζον, για τους θηραίους πολίτες, πρόβλημα του ναυαγίου, αυτού του οικολογικού προβλήματος να αναχθεί σε εθνικό ζήτημα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εφόσον μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν έχουν δεσμευτεί για την ανέλκυση του ναυαγίου θα κλιμακώσει τον αγώνα της, καθώς η μελέτη που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παπαληγούρας, ότι θα καταθέσει η εφοπλιστική εταιρία  για την απάντληση των καυσίμων, θεωρεί ότι αποτελεί έναν νέο εμπαιγμό, μια νέα κοροϊδία. Η απάντληση των καυσίμων είναι το πρόσχημα, όπου σε συνεργασία Υπουργείο και εταιρεία θέλουν να εγκαταλείψουν το κουφάρι του πλοίου, στον βυθό της καλντέρας.

Ο θηραϊκός λαός είναι σε επαγρύπνιση μαζί με τους τοπικούς φορείς για την κλιμάκωση του αγώνα για τον οποίο είναι βέβαιοι, ότι θα κλιμακωθεί.
 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ Κ/Z SEA DIAMOND

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2606